27/3/15

Τα ελληνικά αινίγματα και το δόγμα Σάυλωκ

Το υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε αναλυτικά στοιχεία για την εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού το Φεβρουάριο σύμφωνα με τα οποία το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε 1.238 εκατ. ευρώ, έναντι του «στόχου». Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 7.790 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 967 εκατ. ευρώ ή 11,0 % έναντι του «στόχου». Οι άμεσοι φόροι την περίοδο του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 ανήλθαν στα 2.751 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας απόκλιση από το στόχο -643 εκατ. ευρώ ή -19,0 %. Κλπ. Κλπ, Κλπ.

Το ερώτημα είναι ο «στόχος». Είναι μήπως ο στόχος που τον καταδίκασε ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου και ο οποίος τέθηκε με την προυπόθεση του πλεονάσματος 3,5%; Και τις μεταρρυθμίσεις τις αποφασίζουν οι «εκλεγμένοι» ή τα ανεξέλεγκτα «τεχνικά κλιμάκια»; 

  Πάντως ο περιούσιος Γιένς, ο ανιψιός του δολοφόνου, ο καθοδηγητής της Δωροθέας αποφάσισε ότι «αν ένα μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πιστωτές του, τότε η άτακτη χρεοκοπία του δε θα μπορεί να αποφευχθεί», και δεν έκρυψε την αντίθεσή του για την αύξηση του ορίου του ELA προς την Τράπεζα της Ελλάδος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: