31/3/15

Οι Αλβανοτσάμηδες συμμάχησαν με τον πασόκο Εντι Ράμα

Το ανθελληνικό και «εθνικιστικό», «Κόμμα Δικαιοσύνης,Ένταξης και Ενότητας», (PDIU), των Αλβανοτσάμηδων, έκλεισε συμφωνία πολιτικής συνεργασίας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της 21ης Ιουνίου.
 Ο συνασπισμός του Σοσιαλιστικού Κόμματος με το PDIU, οριστικοποιήθηκε κατά την συνάντηση διαρκείας 40 λεπτών στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των δύο αρχηγών, Έντι Ράμα και Σπετίμ Ίντριζι. Ο κ. Ράμα είπε στους δημοσιογράφους ότι θεωρεί τον επικεφαλής του κόμματος PDIU ως έναν πολύ σημαντικό εταίρο και ότι θα υπάρξει κατάλογος κοινών υποψηφίων.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2013 το PDIU συμμετείχε στον συνασπισμό του Δημοκρατικού Κόμματος και έλαβε 44,957 ψήφους ή 2.61%. Ο κ. Σπετίμ Ίντριζι είχε εκλεγεί με τη λίστα του Δημοκρατικού Κόμματος στο Φιέρι.
Παράλληλα αργά το χθες το βράδυ συνελήφθησαν για «κατάχρηση καθήκοντος», ο διευθυντής της διεύθυνσης συνεργασίας με την «Ιντερπόλ» της Αλβανικής Αστυνομίας κ.Αρτάν Μπαϊρακτάρι και η ανώτερη υπάλληλο της ίδιας υπηρεσίας. Λορέτα Αλα, διότι απέκρυπταν τα σήματα των βελγικών Αρχών, που εστάλησαν τον περασμένο Ιανουάριο, σε σχέση με την εγκληματική δράση του πρόεδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτή Μαρκ Φρόκου.
Σε σχέση με το σκάνδαλο Φρόκου παραιτήθηκε από λόγους ευθιξίας ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας Αρτάν Ντίντι. 
Tο γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Αλβανίας έχει ζητήσει από το κοινοβούλιο την άρση της ασυλία της Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Μαρκ Φρόκου, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε κατ οίκο περιορισμό μετά τις καταγγελίες του προέδρου της Βουλής Ιλίρ Μέτα ότι τόσον αυτός όσο και ο τέως σοσιαλιστής βουλευτής Τομ Ντόσι, ο οποίος διαγράφηκε από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ο πρόεδρος της Βουλής είχε διατάξει τη δολοφονία τους, για να εκδοθεί στο Βέλγιο.
Ο Μάρκ Φρόκου, έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε δέκα χρόνια στη φυλακή, από δικαστήριο των Βρυξελλών για τον φόνου εκ προμελέτης του Αλβανού υπηκόου Άλεκ Κούρτι τον Μάρτιο του 1999, σε συνεργασία με άλλους τρεις. Ο Αλβανός βουλευτής, που ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Μπέσνικ Μορίνα» στο Βέλγιο, , είχε ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης και στη συνέχεια διέφυγε στην Αλβανία. Τώρα εφόσον εκδοθεί θα δικαστεί στο Εφετείο. Οι βελγικές αρχές υποστηρίζουν ότι η δολοφονία του Κούρτι ήταν αποτέλεσμα οικονομικών διαφορών που συνδέονταν με το δίκτυο μαστροπείας που ήλεγχε ο αδελφός του Φρόκου, ο Αρμπέν, ο οποίος δικάζεται τώρα για τη δολοφονία ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας των Τιράνων, το Φεβρουάριο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

25 Μαίου1807. Η επανάσταση των Γιαμακλάρ στην Κωνσταντινούπολη που ανέτρεψε τον Σελίμ Γ

Στις 25 Μαΐου 1807 , ενώ συνεχιζόταν η πολιορκία της Λευκάδας, από τον Αλή Πασά, και ο μέγας Βεζύρης Ιμπραήμ Πασάς Χιλμί είχε αναχωρήσει απ...