31/3/15

Ελλάδα –Κύπρος- Ισραήλ-Σόρος-Mακεδονικός Λαός

Η εκδρομή της «Τασίας» και του ΣΥΡΙΖΑ ΥΜΗΤΤΟΥ με το πουλμανάκι του Σόρος στα Σκόπια έπιασε τόπο.

Ο πρόεδρος της BJRM (πΓΔΜ) Γκιόργκι Ιβάνοφ, σε συνέτεδυξη του στον φιλοκυβερνητικό σταθμό Sitel TV (ТВ Сител) , είπε ότι «η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και πΓΔΜΑ για το ζήτημα της ονομασίας της ψευτοΜακεδονίας έχει εισέλθει, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε «διαφορετική φάση», διότι, «για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα , στις υπεύθυνες θέσεις υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι δεν φέρουν το φορτίο της κληρονομιάς από τον εμφύλιο πόλεμο. Έχουν αλλάξει τα δεδομένα», είπε. 
  Ο κ. Ιβάνοφ είπε ότι, «κάποιοι παράγοντες», με τους οποίους τα Σκόπια «έχουν επαφές», συνειδητοποιούν ότι «και η Ελλάδα και εμείς έχουμε εμπλακεί σε ένα ξένο παιχνίδι, στο οποίο τα συμφέροντα είναι των άλλων, ενώ η ζημία δική μας. Έτσι, αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το πόσο θα επιβιώσει, ανοίγει και τα άλλα ζητήματα του προβλήματος με το όνομα, που αντιμετωπίζουμε εμείς, και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, αλλά και όλοι εκείνοι που μέχρι τώρα έχουν υποστεί μόνον ζημία. Δεν υπάρχει κανένα όφελος», είπε.
Παράλληλα η πρώτη προσπάθεια ευρω-παρέμβασης στη ρήξη VMRO-DPMNE/ Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης ολοκληρώθηκε χωρίς πρόοδο.
Οι εκπρόσωποι της SDSM (Ράντμίλα Σεκερίνσκα, Ρενάτα Ντέσκοσκα και Βίκτορ Γκάμπερ) ζήτησαν, την παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα την παραίτηση του Συμβουλίου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, και σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης τεχνοκρατών που θα έχει ως βασική αποστολή τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. Οι τρεις εκπρόσωποι του VMRO-DPMNE, (Νίκολα Ποπόσκι, Νίκολα Τοντόροφ και Ιλία Ντιμόφσκι) είπαν ότι η υπόθεση των υποκλοπών αφορά στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ότι το ζήτημα της απογραφής, η εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων οι αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία και η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης μπορούν να συζητηθούν με την αντιπολίτευση στη Βουλή και απέκλεισαν και τις νέες εκλογές και την παραίτηση της κυβέρνησης.
Η «τρόικα» των ευρωβουλευτών, (Βάιγκλ, Κούκαν και Χόβιτ), κάτω από το άγρυπνο μάτι των εκπροσώπων της κας Μογκερίνι , σε ανακοίνωση της ανέφερε οτι οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μερών «πρέπει να συνεχισθούν».
Ο κ. Νίκολα Γκρουέφσκι συνεχίζει να κυβερνά με «αυξήσεις» και «προσλήψεις».
Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η απασχόληση στην βιομηχανία αυξήθηκε τον Φεβρουάριο κατά 2,5% και η υπουργός εσωτερικών κ. Γιανκουλόβσκα ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 250 εκατομμύρια δηνάρια ως το τέλος του χρόνου για να δοθούν αυξήσεις 5% σε 10.000 αστυνομικούς. Ο κατώτατος μισθός θα φθάσει τα 18.000 δηνάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: