Όταν ο Ναπολέων κατέλαβε τη Μάλτα το 1798 η πλειοψηφία των Ιπποτών εξέλεξε ως Μέγα Μάγιστρο του Τάγματος τον Τσάρο της Ρωσίας Παύλο Παύλος στις 16/27 Δεκεμβρίου 1798. Έτσι όταν ο Νέλσων κατέλαβε την Βαλέττα στις 5 Σεπτεμβρίου του 1800 , ο Παύλος που θεωρούσε ως Μέγας Μαγίστρος του Τάγματος του Αγίου Ιωάννου, τη Μάλτα, ως δικό του έδαφος και ήθελε να την κάνει μεσογειακή βάση για το ρωσικό ναυτικό, έγινε έξω φρενών, θεωρώντας ότι τον προσέβαλαν προσωπικά και ανακάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο Λονδίνο εδίωξε από την Αγία Πετρούπολη κακήν κακώς τον βρετανό πρεσβευτή Charles Whitworth .
Ο Παύλος προσπάθησε να επιτεθεί στους Άγγλους εκεί που ήταν πιο αδύναμοι. Στο εμπόριο και τις αποικίες τους.
Στις 22 Νοέμβριου 1800, διέταξε την κατάσχεση των βρετανικών πλοίων που βρίσκονταν σε ρωσικά λιμάνια (περίπου 300), την αναστολή πληρωμής όλων των Άγγλων έμπορων και απαγόρευσε την πώληση βρετανικών προϊόντων στην αυτοκρατορία του.
Με αστραπιαία ταχύτητα υπέγραψε μια συνθήκη συμμαχίας μεταξύ της Ρωσίας, της Πρωσίας, της Σουηδίας και της Δανίας στις 4 Δεκέμβριου 1800, και επεβλήθη εμπάργκο εξαγωγών στην Αγγλία, ενώ τα λιμάνια του ηπειρωτικού συνασπισμού έκλεισαν για τα βρετανικά πλοία.
Στη συνέχεια απευθύνθηκε στον ευρισκόμενο στο Παρίσι Ναπολέοντα και στις 12/24 Ιανουάριου του 1801 διέταξε τον Αταμάνο των Κοζάκων του Ντον, Βασίλι Πετρόβιτς Ορλώφ-Ντενίσοφ , να ξεκινήσει εσπευσμένα και χωρίς πολλή προπαρασκευή εκστρατεία κατά των βρετανικών αποικιών στην Ινδία, που σε μεγάλο βαθμό ήταν αφύλακτες.
Το Σώμα Στρατού του Ορλώφ με 40 συντάγματα Κοζάκων (συνολικής δύναμης 22.000 ανδρών) είχε φθάσει στην Σαμάρα στον ποταμό Иргиз. όταν έφθασε η διαταγή ανάκλησης του τσάρου Αλέξανδρου στο χωριό «Ματσέτνο».
Όμως στις 12/24 Μαρτίου 1801 η Στοά και η πράκτορες των Αγγλών δολοφόνησαν τον Παύλο στο υπνοδωμάτιο του στο ανάκτορο του Αγ.Μιχαήλ.
Λίγες μέρες μετά ο Αγγλικός στόλος με τον Νέλσωνα βομβάρδισε την Κοπεγχάγη 2/14 Απριλίου 1801.
Η συνομωσία κατά του Παύλου είχε σχεδιαστεί πολλούς μήνες πριν και οι συσκέψεις των δολοφόνων γινόντουσαν στο σπίτι Charles Whitworth, οσο εκείνος ηταν ακόμα στην Αγ. Πετρούπολη.
Κέντρο της συνομωσίας ήταν η Αγγλική Στοά που είχε δημιουργηθεί από το 1731 στην Αγία Πετρούπολη από την εποχή της Αννας Ιβάνοβνας που είχε σεβάσμιο μέχρι το 1941, έναν έμπορο, τον πλοίαρχο Τζών Φίλιπς (John Phillips), και μετά το 1741 επί της Ελισάβετ τον σκωτσέζο στρατηγό Τζέιμς Κέιθ, (James Keith), που είχε προσληφθεί στο ρωσικό στρατό, (όπου εργάστηκε ως το 1747). Εκείνη την εποχή ο Κέιθ έβαζε στη Στοά τους νέους Ευέλπιδες που έβγαιναν από τη Σχολή Ευελπίδων που είχε ιδρύσει η Αννα Ιβάνοβνα.
Το 1772 επί Μ. Αικατερίνης υπήρχαν αρκετοί «αδελφοί» οπότε ιδρύθηκεστη Ρωσία, «Επαρχιακή Μεγάλη Στοά».
Η «καθετοποίηση» του κινήματος των άγγλων μασόνων, με ιστορική συνένωση των τεσσάρων στοών του Λονδίνου, σε μια Μεγάλη Στοά επεβλήθη στις 24 Ιουνίου 1717, και έξι χρόνια μετά, με απόφαση της «βασιλικής Στοάς», επεβλήθη το «σύνταγμα» της το 1723, που απαγόρευε τη συζήτηση θρησκευτικών και πολιτικών ζητημάτων στις Στοές, και προέβλεπε ότι η εθνικότητα, η φυλή, ο πλούτος και η θρησκεία δεν ήσαν κριτήρια για την είσοδο των μελών.
Με τη θέσπιση της «ανεξιθρησκίας», μπήκαν οι Εβραίοι στη Μεγάλη Στοά του Λονδίνου, η οποία εξελίχθηκε ως η Μητέρα Στοά του Κόσμου, που «αναγνώριζε» τις άλλες τοπικές τεκτονικές Στοές, με βάση τον ενιαίο «κανονισμό», ώστε όλα τα μέλη εθεωρούντο ότι ανήκουν στην ίδια αδελφότητα, και οπουδήποτε και αν εμφανίζονταν θα είχαν δικαίωμα φιλοξενίας και βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης.
Οκτώ χρόνια μετά, η «Μεγάλη Στοά» του Λονδίνου έβαλε εμπρός το σχέδιο για την άλωση της Ρωσίας που βρίσκόταν υπό τον έγχο των γερμανικών Στοών.
Ποιοι πήραν μέρος στη δολοφονία δεν είναι εξακριβωμένο ιστορικά, ουτε πως τον σκότωσαν. Ο στραγγαλισμός είναι η κυρίαρχη εκδοχή. Ο Αλέξανδρος, ο διάδοχος πάντως βρισκόταν μέσα στο Παλάτι.
Το βέβαιο είναι ότι συμμετείχαν ο τελευταίος εραστής της Αικατερίνας ΠλάτωνΖούμπωφ και ο αδελφός του Νικόλαος ο γερμανός στρατηγός Λέβιν Άουγκουστ φον Μπένιγκσεν, (Bennigsen), που διοικούσε τον ρωσικό στρατό στη μάχη του Φρίντλαντ (43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Καίνιξμπεργκ) το 1807, ο γερμανός στρατιωτικός διοικητής της Αγ. Πετρούπολης στρατηγός Peter Ludwig von der Pahlen, ο Κόμης Νικήτα Πετρόβιτς Πανίν, και άλλοι
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
-
Έφυγε ΞΑΦΝΙΚΑ από τη ζωή 48χρονη διασώστης του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙ ΚΝΟΥΔΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ. ΜΗΤΣΟΤΑ...
-
Τελικά οι αμερικανοί είχαν δίκιο. Ο στρατός του Ιράν παραδέχτηκε ότι κατέρριψε «από ανθρώπινο λάθος» το Ουκαρνικό Μπόινγκ 737 το οποίο συνετ...
2 σχόλια:
Α, Σπύρο μου,
Ποιός να καταλάβει τα περί μασόνων και περιούσεων;
Οι ψηφοφόροι του Μπομπολάκη ή αυτοί του ΑΧΕL-Texas;
Ο Βaruch-άκης στο Τέξας δε δίδασκε;
Σύμπτωση...
Ηθικόν δίδαγμα:
Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα, τον τρώνε οι κότες...
http://grandlodge.gr/παύλος-ο-α΄-τσάρος-της-ρωσσίας-1796-1805/
Δημοσίευση σχολίου