31/3/15

ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ (ΚΕΔ)

Τον κόκκινο Μάη διάλεξαν ν' ανοίξει η ΕΡΤ

Στο απυρόβλητο αφήνει το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, τους υπεύθυνους του Μαύρου, για το πλιάτσικο (σε συχνότητες, δικαιώματα, μεταδόσεις), που καταλήγει δυο χρόνια τώρα στις τσέπες των βαρόνων της διαπλοκής.
Ο μεγάλος μποναμάς στους καναλάρχες είναι εργολαβίες - αναθέσεις, διαφημιστική δαπάνη που «κλέβουν» λόγω ΝΕΡΙΤ.
Είναι όμως και η πολιτική χρονοκαθυστέρηση, που εξασφαλίζουν, για άδειες οι οποίες έχουν λήξει, ενώ η συναλλαγή- μαμούθ με τις ψηφιακές συχνότητες μέσα από το πάρτι της «digea».
Σκάνδαλο σε εξέλιξη κρύβει η διαδικασία αποτίμησης για τα ακίνητα φιλέτα, όπως το Ραδιομέργαρο της Αγίας Παρασκευής, τα στούντιο της Κατεχάκη, το νεοκλασικό στην Μουρούζη το κτίριο της ΕΡΤ-3 και τα ακίνητα των περιφερειακών σταθμών, να μπαίνουν στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.
Η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Επικρατείας, που μετά από εφτά αναβολές, τελικά πραγματοποιήθηκε χωρίς ωστόσο να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, από την πλευρά της κυβέρνησης, οι οποίες αφορούν: # Την έξοδο της ΕΡΤ από τις ΔΕΚΟ. Ο εναγκαλισμός, όπως φαίνεται διατηρείται. Αυτό δεν αποτελεί εγγύηση για λειτουργία φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που οφείλει να είναι ανεξάρτητος, πλουραλιστικός ακηδεμόνευτος.
# Την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλες τις δομές της στις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις, το διαδίκτυο, τις εκδόσεις , τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς-την επαναλειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών (ΕΤ 1, ΝΕΤ, ΕΤ 3 και ERT WORLD) προκειμένου:
Α.- Να λειτουργήσουν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (εθνικοί και περιφερειακοί) όπως λειτουργούσαν την 11η Ιουνίου 2013 και διατηρηθήκαν στο δίκτυο της ΕΡΤ-OPEN από εργαζόμενους και αλληλέγγυους.
Β.- Να διατηρηθεί και να αναδειχθεί σε ιδιαίτερο πόλο ενημέρωσης και προβολής η ΕΤ3, που μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στις 7-11-2013, αποτέλεσε νησίδα ελευθερίας για τους Εργαζόμενους της ΕΡΤ και του αγώνα τους. Nα διασφαλισθεί αυτοτέλεια και αποκεντρωμένη διοίκηση.
Γ.- Να υπάρξει άμεσα επανέκδοση του ιστορικού περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», για:
- Την πλήρη δικαίωση του αγώνα των εργαζομένων, οι οποίοι για 22 μήνες κρατούν ανοιχτή την ΕΡΤ στην κοινωνία, μέσα από το δίκτυο της ert-open, με την αξιοποίηση της εμπειρίας της αυτοδιαχείρισης των εργαζομένων με δείκτες ποιότητας, που κάνει πράξη την διαφορά απέναντι σε συστημικά σκουπίδια.
-Την συμμετοχή αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, ώστε να διασφαλισθεί ο ζωτικός ρόλος της ΕΡΤ ως ουσιαστικού παράγοντα για την πλουραλιστική επικοινωνία και ενημέρωση, προσβάσιμη από τον καθένα, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, μέσω της παροχής συνεκτικών προγραμμάτων, τα οποία απαρτίζονται από πληροφόρηση, εκπαίδευση, πολιτισμό και αναψυχή.
- Την αναδρομική αποκατάσταση, εργασιακά αλλά και ασφαλιστικά, από τις 11 Ιουνίου 2013, όλων των απολυμένων με ρητή διάταξη στο νόμο.
- Την αξιοποίηση της δυνατότητας επιστροφής στην ΕΡΤ σε όλους όσοι υποχρεώθηκαν να συνταξιοδοτηθούν, λόγω του Μαύρου.
Σε όλα αυτά όμως που κολλάει τώρα ο Μάης, που είναι διορισμένος από τον Σαμαρά;
  Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων –Ανοιχτή ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

έρες 1965. Η ΑΠΟΣΤΑCIA. Μητσοτάκη ΚΑΘΑΡΜΑ . Ο πράκτωρ ΕΦΙΑΛΤΗΣ που "είχε χρέος να μην αφήσει τον τόπο ακυβέρνητο" Δήλωνε: «Δεν θα αφήσουμε την εξουσία έρμαιο των πεζοδρομίων»

    Ορκίστηκαν υπουργοί 11 καθάρματα του Μητσοτάκη .  Ο Ψευδο-πρωθυπουργός Γαργάλατας,  ορκίστηκε και υπουργός Παιδείας μιμούμενος τον Γεώργ...