15/3/15

ΗΠΑ: Αλλαγή γραμμής στη Συρία

Μετά το ναυάγιο της πολύχρωμης «Αραβικής Άνοιξης» ανατρέπεται και η σαλαφιστική Δημοκρατία στη Συρία. Όπισθεν ολοταχώς η «υπερδύναμη» αν και μάλλον κάνει προσωρινά ένα βήμα πίσω γιατί δεν της βγαίνει.
Πρώτα το αφεντικό της CIA, ο Τζον Μπρέναν , είπε την Παρασκευή στο «Council oφ Foreign Relations.», ότι , η «κατάρρευση» του «προβληματικού» καθεστώτος Άσαντ, «θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα, αν οι «τζιχαντιστές», όπως το ISIS γεμίσουν το κενό που θα αφήσει στη Δαμασκό η πτώση του Ασαντ, ενώ τόνισε: «το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να τους επιτρέψουμε να μπουκάρουν στην Δαμασκό». Σήμερα ο Κέρι έκανε εάν βήμα μπροστά .
Από το , « ο Άσαντ δεν είναι μέρος της μελλοντικής της Συρίας», άλλαξε και είπε στο CBS News: «Στο τέλος,τέλος πρέπει να διαπραγματευτούμε μαζί του. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε στο πλαίσιο της διαδικασίας της Γενεύης Ι», είπε.
 Από τη μια μεριά, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει στόχο να απομακρύνει τον Άσαντ αλλά από την άλλη πλευρά, πολλοί στην κυβέρνηση και την Ευρώπη θεωρούν τις δυνάμεις του Aσαντ ως ένα προπύργιο ενάντια στην εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κανουν πως φεύγουν απ'τη σύρια αλλά ξεκινάνε παιχνιδι στη Βραζιλία. Στήνουν διαμαρτυρία και έχουν τους 'εθνικιστές' με το μέρος τους (καρτέλ κλπ).

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...