25/3/15

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΕ ΕΔΟΕΑΠ-ΕΣΗΕΑ (KEΔ)

Ποιοι κόβουν παροχές - συντάξεις και δεν θέλουν ισολογισμούς - αγγελιόσημο;


Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Τρίτης στο
ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κυρίως λόγω της συναλλαγής των ΕΞΙ στα δημοσιογραφικά ταμεία…
Πρόκειται για σχέδιο διχοτόμησης του ΕΔΟΕΑΠ στο πρότυπο, που η θλιβερή συνύπαρξη Αντωνιάδου-Τρίμη, οδήγησε στην παρακμή και την ΕΣΗΕΑ, με βασικούς συνοδοιπόρους την παρέα Γκανά, από το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ.  

Κάποιοι μαζί με τους βαρόνους του καρτέλ της ενημέρωσης και τα MEDIA SHOPSπου ελέγχουν μεγάλα διαφημιστικά πακέτα, θέλουν διοίκηση στα μέτρα τους στον ΕΔΟΕΑΠ, ώστε να μείνουν καλά κρυμμένα κάτω από το χαλί τα λεφτά που οφείλονται στο ταμείο μας και που, μέχρι στιγμής, ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή:
 # 33,3 εκ. ευρώ απαιτήσεις από αγγελιόσημο
# 11,4 εκ. ευρώ από εκκρεμότητες αγγελιοσήμου που λιμνάζουν στη νομική υπηρεσία
# 4,3 εκ. ευρώ απαίτηση από γραφεία ισολογισμών αγγελιόσημο καταχωρήσεων # 4,5 εκ. ευρώ λογιστικές απαιτήσεις τρεχόντων
# 5,1 εκ. ευρώ εργοδοτικές εισφορές
# 9,7 εκ. ευρώ εργοδοτικές εισφορές

Πρόκειται για στοιχεία που κατατέθηκαν στη τελευταία γενική συνέλευση, όπως αναφέρει ανάρτηση του υπευθύνου για τα οικονομικά. Τα αποθεματικά, όπως αναφέρεται επίσης, πού δεν υπερβαίνουν τα 30 εκ. ευρώ - υπολογίζονται χωρίς να αναγράφεται πρόβλεψη ενδεχόμενης υποχρέωσης 17 εκ. ευρώ που μέχρι στιγμής δεν διεκδικεί το Δημόσιο (ΑΚΑΓΕ) από τον ΕΔΟΕΑΠ
- Στα 30 εκ. ευρώ αθροίζονται: 4,1 εκ. ευρώ που αγοράσθηκαν 12 εκ. ευρώ ,1,5 εκ. ευρώ μετοχές που αγοράσθηκαν 22 εκ. ευρώ, 7,6 εκ. ευρώ σε ομόλογα εκτός ΤτΕ που αγοράσθηκαν 30 εκ. ευρώ.
 Τα υπόλοιπα 13-15 εκ. ευρώ είναι, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα, αφορούν προφανώς αποτιμήσεις από το κοινό κεφάλαιο της Τραπέζης Ελλάδος.
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι «ξινίζουν τα μούτρα» μη τυχόν κι ανοίξει το θέμα των ισολογισμών, επειδή η λογοδοσία και οι απαιτήσεις για αυτά, εκτός από τα λογιστήρια συγκροτημάτων και οικονομικών εφημερίδων που οφείλουν στον ΕΔΟΕΑΠ, φτάσει και στα γραφεία διακίνησης ισολογισμών, που έχουν ανοικτές υποχρεώσεις στο Ταμείο μας και όλο και κάποιοι θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Άλλωστε στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αναφέρονται:
- Απαίτηση από γραφεία ισολογισμών 4,3 εκ. ευρώ
- Υπόλοιπο από ΜΜΕ χωρίς ημερολόγιο διαφημίσεων 8,9 εκ. ευρώ.

   Κάποιοι λοιπόν δεν θέλουν να επιστρέψουν στον ΕΔΟΠΕΑΠ τα έσοδα (μέχρι και 8 εκ. ευρώ ετησίως) από την υποχρεωτική δημοσίευση, επειδή αυτομάτως τίθεται θέμα και για τα παλιά.
Κάποιοι –και κυρίως διαφημιζόμενοι –διαφημιστικές- δεν θέλουν να καθιερωθεί αγγελιόσημο στο ειδησεογραφικό διαδίκτυο, επειδή το θέλουν ως δική τους διαφημιστική δαπάνη.
Οι εργοδότες θέλουν ένα κάποιο κολοβό αγγελιόσημο αλλά χωρίς μισθωτή εργασία, για να καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις και τα αφεντικά να γλυτώνουν έτσι μισθούς – δώρα να μην πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές και να έχουν το δικαίωμα σε ελεύθερες απολύσεις χωρίς αποζημίωση.
Με τις εκλογές στον ΕΔΟΕΑΠ η συντριπτική πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ ψήφισε:
- Όχι στις περικοπές σε περίθαλψη συντάξεις και εφάπαξ που έσπευσαν να ανακοινώσουν κάποιοι στην τελευταία γενική συνέλευση δήθεν για να μας σώσουν…
- Όχι και στην έξωση-διαγραφή ανέργων από τον ΕΔΟΕΑΠ και από τις ενώσεις.
- Την ενίσχυση και διαφύλαξη των πόρων του ΕΔΟΕΑΠ.
- Την επάνοδο της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, αγγελιόσημο στο διαδίκτυο, στα ένθετα των εφημερίδων, και επέκταση τους και στην περιφέρεια.
- Τον σεβασμό απέναντι στα μέλη-μετόχους, και τα προσωπικά δεδομένα ασφαλισμένων και συνταξιούχων.
- Το νοικοκύρεμα του Ταμείου με χρηστή-διάφανη διαχείριση απαίτηση των οφειλομένων που είναι εκατομμύρια ευρώ και λογοδοσία πεπραγμένων.

Οι έξη σύμβουλοι, που αρνήθηκαν προκλητικά να παραστούν στη νόμιμη συνεδρίαση, όπως συμφωνεί με την γνωμοδότηση του και ο νομικός σύμβουλος καθηγητής Δ. Μέλισσας, την οποία συγκάλεσε η συνάδελφος Πόπη Χριστοδουλίδου που πλειοψήφησε από την ΕΣΗΕΑ, προφανώς δεν δεσμεύονται από τις παραπάνω αρχές και διεκδικήσεις στην λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ.
Ανάμεσα τους περιλαμβάνονται δύο μέλη της ΕΣΗΕΑ, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΕΔΟΕΑΠ και άλλη μία κυρία τη οποία πριμοδότησε ανοιχτά η Τέως του ταμείου.
Το… «αντάρτικο» της Καλαμάτας, εκδηλώθηκε στις 12 το μεσημέρι με την προσχώρηση των δύο στην παρέα Γκανά. 
  Έκοψαν με τον τρόπο αυτό τον ΕΔΟΕΑΠ στα δύο και αδιαφορώντας ότι είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αυτή ακριβώς τη συμπεριφορά καυτηριάζει όταν καλεί τους συγκεκριμένους δύο εκλεγμένους: «...Να τηρήσουν και να εφαρμόσουν τη νομιμότητα. Η γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Δ. Μέλισσα, νομικού συμβούλου του ΕΔΟΕΑΠ, τονίζει για το θέμα, ότι: «…το έθιμο είναι άγραφη πηγή δικαίου και περιέχει κανόνες δικαίου που αποκτούν τη δεσμευτικότητά τους λόγω της μακρόχρονης εφαρμογής τους στο πλαίσιο ορισμένης τάξης και λόγω της πεποίθησης των μελών της ότι είναι δεσμευτικό». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τα εκλεγμένα μέλη της ΕΣΗΕΑ να εφαρμόσουν τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και τις διαδικασίες που ακολουθούνται απαρέγκλιτα, από ιδρύσεως του ΕΔΟΕΑΠ…»
Η σχετική απόφαση στο ΔΣ ελήφθη κατά πλειοψηφία με την Πρόεδρο Μ. Αντωνιάδου και την ΓΓ Μ. Κατσίμη να ψηφίζουν αρνητικά.
O ταμίας Δ. Κοτταρίδης όπως και ο Β’ Αντιπρόεδρος, όμως διαφώνησαν με τους χειρισμούς Καρούντζου και ψήφισαν λευκό.
Ο κλάδος ψήφισε αλλά για τους ΕΞΙ στον ΕΔΟΕΑΠ και μερικούς ακόμη στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, οι εκλογές φαίνεται ότι δεν έγιναν.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων-Ανοιχτή ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενόψει της συγκρότησης του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σε σώμα, καλεί τους συναδέλφους-μέλη, εκλεγμένους στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, να τηρήσουν και να εφαρμόσουν τη νομιμότητα. Η γνωμοδότηση του καθηγητή κ. Δ. Μέλισσα, νομικού συμβούλου του ΕΔΟΕΑΠ, τονίζει για το θέμα, συγκεκριμένα ότι: «…το έθιμο είναι άγραφη πηγή δικαίου και περιέχει κανόνες δικαίου που αποκτούν τη δεσμευτικότητά τους λόγω της μακρόχρονης εφαρμογής τους στο πλαίσιο ορισμένης τάξης και λόγω της πεποίθησης των μελών της ότι είναι δεσμευτικό». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τα εκλεγμένα μέλη της ΕΣΗΕΑ να εφαρμόσουν τα μέχρι σήμερα ισχύοντα και τις διαδικασίες που ακολουθούνται απαρέγκλιτα, από ιδρύσεως του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...