18/3/15

Ζακ ντε Μολέ

18 Μαρτίου 1314 ο μέγας μάγιστρος των Ναϊτών Ζακ ντε Μολέ, (Jacques de Molay) καίγεται στην πυρά σαν αιρετικός, είτε στο Île de la Cité, είτε στο νησάκι των Εβραίων, ("Ile des Juifs") ,στον Σηκουάνα. Ήταν ο 23ος και τελευταίος επίσημος "διδάσκαλος" των Ιπποτών του Ναού.
Την ίδια μέρα, το 1848 εκδηλώθηκε στο Βερολίνο η Επανάσταση του Μαρτίου, και το 1871 ανακηρύχθηκε η «Κομμούνα» στο Παρίσι. Σε ένδειξη "σεβασμού" προς την επέτειο, τα Τάγματα Μολοτοφόρων του Σόρος έκαναν σήμερα διαδήλωση στην Φρανκφούρτη.
Ο μύθος της Θείας Τιμωρίας που δημιούργησαν οι Ναίτες λέει ότι από τη φωτιά ο Jacques de Molay καταράστηκε το βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππο Δ τον Ωραίο και τους απογόνους του καθώς και τον Πάπα Κλήμη, λέγοντας ότι ο Θεός θα εκδικηθεί το θάνατό τους. Ο Κλήμης πέθανε μάλλον από δηλητηρίαση στις 20 Απριλίου 1314. Ο Φίλιππος δολοφονήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1314 και ο θάνατος του αποδόθηκε σε κυνηγετικό ατύχημα. Μέσα στα επόμενα 14 χρόνια η 300ετής δυναστεία των Καπέτο έπαψε να υπάρχει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είπε ο Ζακ ντε Μολαί: Nous assignons nos bourreaux Clément V et Philippe IV a comparaitre, cette année même, devant le tribunal de Dieu!

«Κλητεύουμε τους δημίους μας Κλήμη 5ο και Φίλιππο 4ο να παρουσιαστούν αυτή την ίδια χρονιά ενώπιον του δικαστηρίου του Θεού!» Η μετάφραση Κλήμης δεν είναι ακριβής καθώς η Γαλλική λέξη σημαίνει επιεικής.

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...