31/3/15

Αντι-Νατοϊκή πρεμιέρα του Σερβικού Πατριωτικού Μπλοκ


Το "Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας" και το Κινήμα «Ντβέρι» πραγματοποίησαν κοινη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ μπροστά στο Κοινοβούλιο της Σερβίας με την ευκαιρία του σεμιναρίου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.
«Η συνεργασία με το ΝΑΤΟ, και η ένταξη της Σερβίας στην αντι-ρωσική στρατιωτική συμμαχία, είναι αντίθετη προς τα στοιχειώδη ζωτικά συμφέροντα της χώρας και την θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών της», δήλωσαν η πρόεδρος του DSS Σάντρα Ράσκοβιτς Ίβιτς και ο Βλάνταν Γκλίσιτς, του Ντβέρι και κάλεσαν την κυβέρνηση είτε να κάνει δημοψήφισμα για το ΝΑΤΟ είτε να παραιτηθεί και να κάνει πρόωρες εκλογές σε όλα τα επίπεδα.
Το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας και το Κινήμα «Ντβέρι» διακήρυξαν οτι, «κάθε πολιτική αντίδραση απέναντι στον αντίπαλό , (το ΝΑΤΟ) να είναι νόμιμη και δικαιολογημένη.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, (31/3/2015) είπε ότι το ΝΑΤΟ έχει άριστη συνεργασία με τη Σερβία και σέβεται την απόφασή της να μην επιδιώκει ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, και απαντώντας σε ερώτηση του Κροάτη ευρωβουλευτή, Τονίνο Πιτσούλα για το πώς βλέπει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Σερβίας και Ρωσίας κοντά κροατικά σύνορα είπε ότι η Σερβία συμμετέχει σε στρατιωτικές ασκήσεις και με το ΝΑΤΟ και ότι ο πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, του είπε ότι επιθυμεί ακόμη περισσότερες κοινές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το ΝΑΤΟ.
«Εγώ το χαιρετίζω, αυτό», τόνισε ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και πρόσθεσε:«Η Σερβία ως κυρίαρχο Κράτος έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μόνη της τις αποφάσεις για την ασφάλειά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: