15/3/15

Πούτιν: Οι αμερικανοί έκαναν πραξικόπημα στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι οργάνωσε και βοήθησε το ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία, στη συνέντευξη που παραχώρησε για το Ντοκιμαντέρ «Κριμαία -Οίκαδε» που μεταδόθηκε σήμερα από το Κανάλι «Ρωσία1».
  «Το τέχνασμα για να καλυφτούν οι αμερικανικές ενέργειες για την ανατροπή της νό νόμιμης κυβέρνηση της Ουκρανίας ήταν να δίνεται προς τα έξω η εικόνα ότι η αντιπολίτευση υποστηρίχθηκε κυρίως από τους Ευρωπαίους. Αλλά ξέραμε σίγουρα ότι οι πραγματικοί εγκέφαλοι ήταν Αμερικανοί φίλοι μας», είπε ο Πούτιν, και τόνισε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες και γνώριζαν και παρακολουθούσαν τα κέντρα εκπαίδευσης των ένοπλων ομάδων των «εθνικιστών», στη Δυτική Ουκρανία, στην Πολωνία και στη Λιθουανία».
O Πούτιν που τόνισε ότι οι οργανωτές του πραξικοπήματος» είχαν αποφασίσει να δολοφονήσουν τον Γιανούκοβιτς ο οποίος επέζησε χάρις στην άμεση παρέμβαση των Ρώσων με εντολή του ιδίου. «Ασχολήθηκα προσωπικά για να διασφαλιστεί η διάσωση του και η μεταφορά του εκτός της Ουκρανίας», είπε και εξήγησε ότι, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος των Δυτικών στην Ουκρανία, κάλεσε τους επικεφαλής των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών μας και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, και τους διέταξε να προστατεύσει τη ζωή του Ουκρανού Προέδρου, «διαφορετικά θα τον είχαν σκοτώσει». Μάλιστα ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν την ενέδρα που είχαν στήσει στην αυτοκινητοπομπή του Γιανούκοβιτς.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε προσωπικά την προετοιμασία για την ειδική επιχείρηση της Κριμαίας το ίδιο πρωί μετά την απομάκρυνση του Γιανούκοβιτς. «Εγώ τους ανέθεσα καθήκοντά , τους διέταξα για το τι πρέπει να πουν και τι και πώς πρέπει να το κάνουμε, αλλά θα έπρεπε να ήμασταν απολύτως σίγουροι ότι αυτό ήθελαν να κάνουμε οι άνθρωποι που ζουν στην Κριμαία».
Για το λόγο αυτό έγινε μια έκτακτης δημοσκόπηση στην Κριμαία που έδειξε ότι τουλάχιστον το 75% επιθυμούσε την ένταξη στην Ρωσική Ομοσπονδία.
«Στόχος μας δεν ήταν να πάρει η προσάρτηση της Κριμαίας αλλά να επιτρέψουμε στους πολίτες να εκφράσουν τις επιθυμίες τους για το πώς θέλουν να ζήσουν »,είπε. Ο ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι κατά την επιχείρηση στην Κριμαία αναπτύχθηκαν οι παράκτιοι αμυντικοί πύραυλοι K-300P Bastion για να επιδειχθεί η αποφασιστικότητα του Κρεμλίνου για την προστασία της χερσονήσου από μια πιθανή στρατιωτική επίθεση. «Τους αναπτύξαμε με έναν τρόπο που τους έκανε σαφώς ορατούς από το διάστημα», δήλωσε ο Πούτιν, και τόνισε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ήσαν προετοιμασμένες για κάθε τυχόν εξελίξεις και για την χρήση πυρηνικών όπλων, «εάν είναι απαραίτητο».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που να χαθηκε αραγε αυτο το παλικαρι τωρα τελευταια?

Ανώνυμος είπε...

τι πληροφορηση εχεις κ.χατζαρα για τον πουτιν κ τη εξαφανιση του όπως λενε όλα τα ΜΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπήρξε ποτέ καμμία εξαφάνιση του Πούτιν! Για όσους παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Ρώσου πρόεδρου, ο Πούτιν είχε τη συνήθη δραστηριότητά του, όλες αυτές τις μέρες που υποτίθεται ότι ήταν "εξαφανισμένος"...

http://eng.kremlin.ru/

Και επειδή οι Αμερικανοί παρακολουθούν την ιστοσελίδα του, ξέρανε πολύ καλά ότι δεν ήταν "εξαφανισμένος". Απλά έκαναν την μύχια επιθυμία τους είδηση! Αυτό θα πει "έγκυρη" δήμοσιογραφία δυτικού τύπου...