31/3/15

Κύριε Χατζάρα, να είστε βέβαιος ότι αν ο Μπελογιάννης ήταν υπεύθυνος για τον Μελιγαλά….

Ο Μπελογιάννης ήταν ο υπεύθυνος για τις σφαγές της Καλαμάτας και του Μελιγαλά. Εκείνος ήταν ο υπεύθυνος που έδινε τις εντολές. Είχε πάνω του το βάρος για τις ψυχές 4000 ανθρώπων που σφαγιάστηκαν μέσα σε 18 ημέρες. Εκτελέστηκε για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε. Η κατασκοπία ήταν προσχηματική.

Σπ.Χατζάρας

ΥΓ.Ποτέ δεν μάθαμε γιατί ο Βαβούδης έστελνε το όνομα το Μπάτση χωρίς κωδικοποίηση και ποιός έδωσε στην Aσφάλεια το σπίτι της οδού Πλαπούτα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο του Μπάτση "Η βαρειά βιομηχανία στην Ελλάδα", δεν είναι αρκετός λόγος γιά να υποθέσεις τον λόγο γιά τον οποίο εκτελέσθηκε ο Μπάτσης;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα,
Αν όπως ισχυρίζεστε ο Μπελογιάννης ευθύνεται για τισ εκτελέσεις 4.000 ταγματασφαλιτών, αλλά και αμάχων, γιατί δεν δικάστηκε ως εγκληματίας πολέμου;

Προφανώς, γιατί οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονταν και τόσο πολύ για τους ταγματασφαλίτες, τους οποίους θεωρούσαν έτσι κι αλλιώς προδότες. Αυτό συνάγεται αν διαβάσει κανείς τις καταθέσεις όλων των πολιτικών προσωπικοτήτων της εποχής που παρήλασαν στις δίκες των δοσιλόγων.

Αυτό συνέβαινε ανέκαθεν εξάλλου: Όσοι συνεργάζονταν με τον κατακτητή εθεωρούντο προδότες. Η γνωστή δικαιολογία όλων των δοσιλόγων ότι "συνεργαστήκαμε με τους Γερμανούς για να σώσουμε την χώρα από τον κομμουνισμό", θυμίζει το κλασσικό μελό "αμάρτησα για το παιδί μου"...

Απλά και ξεκάθαρα ο Μπελογιάννης εκτελέστηκε γιατί ήταν ένας κομμουνιστής με χαρισματική προσωπικότητα. Και απόδειξη είναι ότι πριν τον εκτελέσουν, δοκίμασαν τα πάντα για να τον πάρουν με το μέρος τους, μέχρι και υπουργείο του έταξαν!

Οι 2 απολογίες του Μπελογιάννη, πέραν της επικοινωνιακής δεινότητάς του, δείχνουν κι έναν άριστο γνώστη της ελληνικής γλώσσας:

http://apelatis.blogspot.com/2011/04/blog-post_14.html

http://apelatis.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html

Ανώνυμος είπε...

Τελικά μπάρμπα-Σπύρο υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ή υπάρχει κάποια βάση σε αυτά που γράφει ο ανώνυμος σχολιαστής;

(ένα παράξενο πράγμα με αυτήν την περίοδο - όλα διφορούμενα!!)

Ανώνυμος είπε...

Καλόπουλος: Μοναχός βεβαιώνει την απάτη του αγίου φωτός!

«Αυτές τις μέρες φιλοξενούμε στην ιεράν αρχιεπισκοπήν κλιμάκιο από μητροπολίτες από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ένα βράδυ μετά το δείπνον, ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος επρότεινε να πάρουμε το καφεδάκι μας στο μέγα συνοδικόν. Εκεί λοιπόν συζητώντας διάφορα θέματα ρώτησε ο Μακάριος τους φιλοξενούμενους Μητροπολίτες: Άγιοι αδελφοί, τώρα που είστε εδώ, είναι ευκαιρία να μου λύσετε μια απορία που έχω. Του είπαν στην διάθεση σου Μακαριότατε αν μπορούμε, γιατί όχι. Και τους είπε ο Μακάριος: άγιοι αδελφοί πέστε μου σας παρακαλώ τι γίνεται με το θαύμα του άγιου φωτός, είναι πράγματι θαύμα;
«Οι Μητροπολίτες απ τα Ιεροσόλυμα εμειδίασαν και του είπαν: Μακαριότατε, κοροϊδεύουμε τον κόσμο, είναι ντροπή μας να κοροϊδέψουμε και εσένα. Ο Μακάριος είπε: Μα δηλαδή, θέλετε να πείτε πως δεν είναι θαύμα; Όχι δεν είναι θαύμα! Ε, τι είναι λοιπόν; Μακαριότατε είναι μια τελετή η οποία γίνεται κάθε μέγα Σάββατο εις τον ιερό ναό της αναστάσεως, Ο Μακάριος τους είπε: Και γιατί δεν λέτε την αλήθεια εις τον κόσμο; Και απήντησαν: Μακαριότατε ποιος τολμά να πει την αλήθεια εις τον κόσμο... θα μας λυντσάρουν. Αυτή ήταν η αφήγηση του Αρχιερέως».