22/10/17

29 Οκτωβρίου 1944. Ο Πουστοθάνασης ομολόγησε τη σφαγή του Μελιγαλά

Ο Πουστοθανάσης στο μπαλκόνι. Δίπλα  ο μεγάλοε έρωτας και "μέντορας" Τάκης που ως τρελή και παλαβή και αλλοπαρμένη κατέβηκε να τον βρει στην Αθήνα  το 1923 κατέβηκε στην Αθήνα 
Η 29η Οκτωβρίου ήταν Κυριακή. Ο Πουστοθανάσης, που βγήκε στο κλαρί από τα 14 , μπήκε στη Λαμία μαζί με τον αρσενοκοίτη Τάκη, που τον έμαθε το «τι θα πει βερίκοκο» στις 18 Οκτωβρίου μαζί με τον Κερατά Ταμία, Γιώργο, αλλά ο λόγος εκφωνήθηκε την Κυριακή, αφού μαζεύτηκε ο «λαός».
30 ημέρες μετά τις σφαγές στον Μελιγαλά και τους Γαργαλιάνους ο Πουστροθανάσης διάβασε από τον τον λόγο που τους είχε γράψει ο Τάκης.

«Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Άρης σφάζει. Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ' αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιναν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα. Κι είναι κυριολεκτικά ηλίθιοι κείνοι που τους πήρε ο πόνος γι' αυτούς, που τόσο δικαιολογημένα χτυπήσαμε, για να παίρνουν το μέρος τους ή είναι ολοκληρωτικά συνένοχοί τους».

Εξ  Ευωνύμων του Πουστοθανάση ο γυαλάκιας ήταν ο Ταμίας και Κερατάς.
(Κερατάς διότι η σύζυγος τα είχε φτιάξει με τον ιατρό και υπουργό του Βουνού).   




Όλα τα γεγονότα της 22ας Οκτωβρίου θα τα βρείτε εδώ....
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/10/22.html


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά ρε Χατζάρα, πως ομολόγησε ο Βελουχιώτης μια σφαγή στην οποία δεν ήταν παρών;

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/2zKt3i0

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...