24/10/17

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ

Η ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ, «Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ» διοργανώνει εφ' όλης της ύλης ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 18.00 στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, (Κλεισθένους 15, Αθήνα),
με κύριο σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τις εξελίξεις στο περιουσιακό ζήτημα.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας, Φρέντης Μπελέρης.
Ο αγώνας που εξελίσσεται με έντονους ρυθμούς τον τελευταίο χρόνο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Η συμμετοχή των Χειμαρραίων από την Αθήνα είναι απαραίτητη για την θετική του έκβαση.

Οι Έλληνες Κάτοικοι της Χειμμάρας πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της κατεδάφισης των σπιτιών τους στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση του χασισέμπορου Ράμα.
Στους ιδιοκτήτες των κτιρίων είχε επιδοθεί ειδοποίηση από την Διεύθυνση Επιθεώρησης Προστασίας Περιβάλλοντος του Δήμου Χειμάρρας για την εκκένωσή τους  υπό την απειλή, σε περίπτωση που δεν υπακούσουν, της κατεδάφισης
. Η συγκέντρωση, στην οποία οι κάτοικοι διαδήλωσαν την απόφαση τους να μην επιτρέψουν καμία κρατική παρανομία εις βάρος των περιουσιών τους, ήταν ειρηνική με την αστυνομία παρακολουθούσε εξ αποστάσεως. 
Στους συγκεντρωμένους, μίλησαν ο πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) κ. Βαγγέλης Ντουλές, ο πρόεδρος της μειονοτικής οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Λεωνίδας Παπάς και ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ.Φώτης Μπελέρης.
Μέχρι το βράδυ, πάντως, δεν είχαν εμφανιστεί μηχανήματα για να γκρεμίσουν τα κτίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: