11/10/17

Μνήμη Πάμπου Φιλιππίδη

1958. Ξεψύχησε στα χέρια των εγγλέζων βασανιστών του ο αγωνιστής της ΕΟΚΧαράλαμπος Φιλιππίδης Ο Χαράλαμπος Φιλιππίδης, με εντολής της ΕΟΚΑ, αποπειράθηκε, μαζί με το συναγωνιστή του Γεώργιο Γιάγκου-Τζώρτζη, να εκτελέσουν αξιωματικό του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, που ήταν ένας από τους βασανιστές στα ανακριτήρια του Κέντρου Επικουρικού Σώματος Πάφου. Ο αξιωματικός πληγώθηκε στο κεφάλι αλλά επέζησε.
Ο Φιλιππίδης συνελήφθη αφου αναγνωρίστηκε από μια Τουρκάλα, που διέμενε σε σπίτι κοντά στον τόπο όπου έγινε η απόπειρα. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο αλλά αθωώθηκε λόγω αμφιβολίας για τη μαρτυρία της Τουρκάλας.
«Δυο – τρεις μέρες μετά την αθώωσή του», ενώ καθόταν από καφενείο στην Πάφο. δυο Άγγλοι αξιωματικοί, μαζί με το γιο του αξιωματικού που δέχτηκε την επίθεσή τον πλησίασαν και τον συνέλαβαν.
Στο επίσημο ανακοινωθέν των Άγγλων για την εξαφάνισή του προβλήθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Χαράλαμπος Φιλιππίδης δραπέτευσε, ενώ οδηγείτο προς υπόδειξη κρησφύγετου αγωνιστών της ΕΟΚΑ και ότι οι Αρχές τον καταζητούσαν. Πηγή http://www.elkosmos.gr/stis-11-oktovriou-1958-vasanizete-mechri-thanatou-ke-xepsycha-sta-anakritiria-tis-pafou-o-agonistis-tis-eleftherias-charalabos-filippidis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πράσινος θρίαμβος του επτάστερου στο Βερολίνο είναι πάνω από κάθε περιγραφή. ΒΟΥΝΤΟΥ ΒΟΥΝΤΟΥ!!!!!

  Δυο πράγματα. 1. Ο Δημήτρης μαζί με τον μικρό Παύλο και την Ομάδα πρέπει να πάνε το "έβδομο" στον τάφο του Μεγάλου Παύλου. 2. Οι...