19/10/17

Σερβία. Οι Στρατηγοί που πολέμησαν στο Κοσσυφοπέδιο θα διδάσκουν στη Σερβικη Σχολή Ευελπίδων

Οι Στρατηγοί και οι ανώτεροι αξιωματικοί του Γιουγκοσλαβικού Στρατού (VJ) που διοίκησαν μεγάλες μονάδες κατά τη διάρκεια του πολέμου το 1998-99 στο Κοσσυφοπέδιο θα διδάξουν στη στρατιωτική ακαδημία του Βελιγραδίου, όπως έγραψε η εφημερίδα «Vecernje Νovosti».

Ο Υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βούλιν επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι στους πρώην διοικητές θα πρέπει να δοθεί
« ρόλος» στην στρατιωτική εκπαίδευση.
«Έχουμε προβλέψει ότι εξέχοντες διοικητές που πολέμησαν θα δώσουν διαλέξεις στους δοκίμους, αλλά στους υπηρετούντες αξιωματικούς.
«Οι στρατηγοί που πολέμησαν έχουν πολλά να διδάξουν στους νεότερους συναδέλφους τους», είπε ο Βούλιν και πρόσθεσε ότι, «κατά κάποιο τρόπο, αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε μια αδικία που έγινε σε αυτά τα τελευταία χρόνια».
Σύμφωνα με την «Vecernje Νovosti», μεταξύ εκείνων που θα επιστρέψουν ως Λέκτορες είναι ο τέως διοικητής του τρίτου σώματος στρατού, στρατηγός Βλάντιμιρ Λαζάρεβιτς, που τον φυλάκισε το ΝΑΤΟ στη Χάγη.
Επίσης θα διδάξει ο απόστρατος στρατηγός Μπόζινταρ Ντέλιτς που τωρα είναι μέλος του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), του Σεσελι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...