23/10/17

Ο Γιώργος Χρανιώτης ως Διάβολος και η Ευγενία Σαμαρά στο ρόλο της Μαρίας

Ο Φερνάντο Πεσσόα ήταν ένας μαράνο, αλκοολικός, και πέθανε το 1935. Έγραψε πολλά και διάφορα αλλά δεν έγραψε θέατρο.
Το νεανικό κείμενο του Πεσσόα για τη σχέση του διαβόλου με τον κόσμο, βρέθηκε το 1989, και "ενθουσίασε" τον κ. Γρηγόρη Αποστολόπουλο, που το διασκεύασε σε θεατρικό και το σκηνοθέτησε και ενθουσίασε επίσης την εταιρεία ΘΕΑ.ΜΑ, (Θέατρα Μακεδονίας), που χρηματοδότησε την παράσταση, που κατέβηκε χθες.
Είδα τις διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη, είδα και την φασιστική βαρβαρότητα των μπράβων του καθεστώτος που επιτέθηκαν κατά των πολιτών που εξέφραζαν τη γνώμη τους.

Για τον κ. Αποστολόπουλο δεν ξέρω τίποτα ούτε για την εταιρεία ΘΕΑ.ΜΑ, και θα ήθελα να μάθω από όποιον ξέρει κάτι για αυτούς.
Δεν γνωρίζω και  εάν έχουν υποβληθεί μηνύσεις από πολίτες κατά του
κ. Γρηγόρη Αποστολόπουλου της εταιρείας ΘΕΑ.ΜΑ και των ηθοποιών Γιώργου Χρανιώτη και Ευγενίας Σαμαρά που μίσθωσαν το ταλέντο τους στον κ. Αποστολόπουλο, και έπαιξαν το «Διάβολο» και την «Μαρία».

Ο Φερνάντο Πεσσόα ήταν ένα ρεμάλι σαν τον Άλιστερ Κρόουλι. 
Μασόνος, Θεοσοφιστής, Εσωτερικιστής, αποκρυφιστής , αστρολόγος , Νεοπαγανιστής και δεν συμμαζεύετε.
Ενδιαφέρον έχει το ποιοι και γιατί ανέδειξαν αυτόν το καραγκιόζη σε ύψιστο πνευματικό δημιουργό της Πορτογαλίας, και ποιοι βρίσκονται πίσω από τον ενθουσιασμό του κ. Γρηγόρη Αποστολόπουλου και της εταιρείας ΘΕΑ.ΜΑ .

Η ουσία είναι στο ποιός και γιατί φροντισε να μάθουμε και εμείς στα Βαλκάνια για αυτόν τον Καραγκιόζη με τα σκατά που έβγαλε από το άρρωστο κεφάλι του.

Οι ίδιοι φρόντισαν και για τις εξαιρετικές κριτικές για την παράσταση.

Πάντως κατά λέξη προέβλεψε Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και το κείμενο του «πορτογαλικού» καθάρματος και τον μεταφραστή και διασκευαστή στα ελληνικά.

«Ὁ Ἑβραῖος μοῦ λέγει πὼς ὁ Χριστός μου εἶνε μπάσταρδος, καὶ ἡ Παναγία μου πόρνη. Τὸ ἅγιον Εὐαγγέλιον λέγει πὼς τὸ ἔγραψεν ὁ διάβολος. Τώρα ἔχω μάτια νὰ βλέπω τὸν Ἑβραῖον; Ἕνας ἄνθρωπος νὰ μὲ ὑβρίσῃ, νὰ φονεύσῃ τὸν πατέρα μου, τὴν μητέρα μου, τὸν ἀδελφόν μου, καὶ ὕστερα τὸ μάτι νὰ μοῦ βγάλῃ, ἔχω χρέος ὡσὰν χριστιανὸς νὰ τὸν συγχωρήσω. Τὸ δὲ νὰ ὑβρίσῃ τὸν Χριστόν μου καὶ τὴν Παναγίαν μου, δὲν θέλω νὰ τὸν βλέπω. Καὶ ἡ εὐγένειά σας πῶς σᾶς βαστᾶ ἡ καρδία νὰ κάνετε πραγματείας μὲ τοὺς Ἑβραίους; Ἐκεῖνος ὁποὺ συναναστρέφεται μὲ τοὺς Ἑβραίους, ἀγοράζει καὶ πωλεῖ, τί φανερώνει; Φανερώνει καὶ λέγει, πὼς καλὰ ἔκαμαν οἱ Ἑβραῖοι.Καλὰ ἔκαμαν καὶ κάμνουν νὰ ὑβρίζουν τὸν Χριστόν μας καὶ τὴν Παναγίαν μας. Καλὰ κάμνουν καὶ μᾶς μαγαρίζουν καὶ πίνουν τὸ αἷμα μας. Ταῦτα διατὶ σᾶς τὰ εἶπα, χριστιανοί μου; Ὄχι διὰ νὰ κατατρέχετε τοὺς Ἑβραίους, ἀλλὰ διὰ νὰ τοὺς κλαίετε, πῶς ἄφησαν τὸν Θεὸν καὶ ἐπῆγαν μὲ τὸν διάβολον».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φασιστική βαρβαρότητα των μπράβων

αριστερη βαρβαρότητα


αναρχοσυμμοριτικη

Ανώνυμος είπε...

Για πρωτη φορα χρησιμος

ο Κατουρα γκαλος στην μακρονησο με ποζα μπριζιτ μπαρντο μπελογιανοφ










Κρατηστε τον εκει για παντα!!!

Ανώνυμος είπε...

...Έως τριάκοντα επαρχίας περιήλθον,δέκα σχολεία Ελληνικά εποίησα,
διακόσια διά τά κοινά γράμματα.....
....Δέκα χιλιάδες Χριστιανοί μέ αγαπώσι καί ένας μέ μισεί,
χίλιοι Τούρκοι μέ αγαπώσι καί ένας όχι τόσον,
χιλιάδες Εβραίοι θέλουν τό θάνατό μου καί ένας όχι...
(από επιστολή τού Αγίου στόν αδελφό του Χρύσανθο σχολάρχη στή Νάξο)

....Ημέρα Τρίτη ήλθεν είς ασκητής,καλούμενος Κοσμάς Ιερομόναχος
καί εδίδαξεν ημέρας τρείς έν Βερατίω.Τή διδαχή δέ έβγανε αναβαίνων
επί σκαμνίου,καί εδίδαξεν όλον τόν κόσμον καί έκαψαν αί γυναίκες
τά ασήμια καί τά μεταξωτά φορέματα.
Καί μετά δεύτερο χρόνο πάλι ήλθεν είς Μουζακιάν καί έφθασεν
είς τό χωρίον Καλικούδησι καί τόν έπνιξαν μέ σχινί καί τόν έρριξαν
είς τόν ποταμό καί τόν έβγαλαν καί τόν ενταφίασαν είς τό ρηθέν χωρίον.
Καί γράφω τήν ημέρα,όπου τόν εσκότωσαν Αυγούστου κδ΄ ημέρα Σάββατο

Ανώνυμος είπε...

Απατεωνες κοινοβουλευτικοι


0.0.0 ΘΟΥ βου
Ενοχλημενοι ταχατες ολοι οι μαφιοζοι του κοινοβουλιου γιατι οι παλαιοι μαφιοζοι συνταξιουχοι του,που επειδη εκλασαν μολις 7-8 χρονια στα εδρανα της βουλης θεμελιωσαν δια βιου τους και απογονων τους δικαιωμα να βυζαινουν το δημοσιο λογιστικο παχυλα και να περδονται στην υγεια του μαλακα,αφου μαφιοζογιανης κερνα και πινει

ζητανε τα νομιμα και βεβαιως δημοκρατικα δικαιωματα τους για αναδρομικα,που ομως οι ιδιοι παλαιοι και νεοι μαφιοζοι εχουν νομοθετησει στο παρελθον πανω σε ακουνητο σουπερ νομο του 1974 !

και τι τους λεν οι δημοκρατες ;τους τα αρνουνται ,μεχρι να ξεχαστει βεβαια το στορυ

και αντιδημοκρατες και απατεωνες δηλαδη οι κοινοβουλευτικοι!


τραγελαφος και θρασος χιλιων^100 πιθηκων !


μαιμου βεβαια η ενοχληση για λαικη αποβλακωση και την πιτα ολακερη, ο σκυλος χορτατος και τα κοροιδα πεινασμενα

αν ηταν ενοχλημενοι 43 χρονια τωρα θα ειχαν καταργησει το συντακτικο ψηφισμα του χινοπωρου 1974 πανω στο οποιο με υπερσυνταγματικη ισχυ πατανε ολοι αυτοι δικασταδες και βουλευτες και ζητανε συνεχως αναδρομικες με τοκο πληρωμες διαφορων μισθολογικες

αλλα βεβαια δεν το κανουν,γιατι ειναι μαφιοζοι οσο και το καθεστως που εχτισαν το 1974 ,τα καλα και συμφεροντα και παραμυθι στους χαζους που συνεχιζουν να ανεχονται αυτο το δημοκρατικο αισχος


οπως ο κουλης για ψηφοθηρια δεν επικροτησε τα τραβεστι νομο υποκριτικα ,το ιδιο και ο καμμενος ενω αν ηθελε ο πρωτος θα μπορουσε να δηλωσει οτι θα καταργησει το νομο μολις γινει αφεντικο της δημοκρατικης μαφιας,αλλα που ,αφου και αυτος συμφωνησε 100 τα εκατο ο απατεων αφου απευθυνονται σε χαζους.



1.πληρωνουν παλι πεταμενα λεφτα για αεροπλανα στις ηπα.

οι ελληνες κοινοβουλευτικοι και ο λαος με την ψηφο επιδοκιμασιας τους εχουν εδω και 25 χρονια μετα το τελος του ψυχρου αποφασισει οτι ο στρατος θα ειναι πλεον διακοσμητικος και οτι ποτε δεν θα χρησιμοποιησουν οπλα για να υπερασπισουν τα συμφεροντα της χωρας.

επομενως γιατι πετανε λεφτα για οπλα οι προσκυνημενοι ,οι ρεζιληδες των σκυλιων που ακομη και αλβανοι χασισεμποροι τους καρπαζωνουν καθημερινα και δεν βγαζουν μιλια;

για ποιον στρατο,αυτον που τον εχουν αποσυρει απο το 1999 απο την φυλαξη των συνορων της χωρας ;

στρατο που δεν το θελουν ουτε να φυλαει συνορα απο αλλοδαπους εισβολεις και πειρατες των συνορων της;

ποιον οπλιζουν λοιπον ενα στρατο που ειναι απλως σκιαχτρο ακουνητο στα συνορα και αφηνει να περνανε τα παντα ανελεγκτα εντος της;


απλως γιατι χτιζουν καριερες οι πολιτικοι με τα λεφτα των φορολογουμενων για να γινουν αρεστοι στο στρατιωτικοβιομηχανικο συστημα ηπα και δυναμεων δυτικης ευρωπης ,ενω ταιζουν και υπεργολαβους -αντιπροσωπους μεσαζοντες που ειναι χορηγοι της καριερας τους και των μαυρων ταμειων του κοινοβουλευτισμου

για την παρτη τους μονον και τα φιλαρακια τα καλα ο λογαριασμος στον μαλακα ως συνηθως

1.a ο κυριος πακης ,οταν βρισκει χρονο και δεν τιμαει τους μπολσεβικους και το πραξικοπημα τους σε εκδηλωσεις και γκαλα, κανει δηλωσεις οτι ταχατες δεν υπαρχουν γκριζες ζωνες στο αιγαιο και στη θρακη

ας παει λοιπον ο μπολσεβικος προεδρας της δημοκρατιας τους ,στα ιμια επισκεψη να τον δουμε τον φασουλη που βγαζει δεκαρικους της πλακας στις επαρχειες καθε εβδομαδα να κατηγορει τον φασισμο,λες και ο φασισμος κατεστρεψε την ελλαδα και οχι η αριστερα το σκυλολογι του πακη και η δημοκρατια τους.

στα λογια ολοι φασουληδες και ψεματα.

φαφλατα προεδρα της μπολσεβικικης δημοκρατιας σας που δεν παραγει ουτε προκες σε σοβιετικο εργοστασιο πλεον,αραγε το 2022 θα πας στις 100 χρονες εκδηλωσεις για την φασιστικη οκτωβριανη επανασταση του 1922 των μελανοχιτωνων στη ρωμη, να ακουσεις και ιταλικη οπερα του μεσοπολεμου;




Ανώνυμος είπε...

αιντας
οταν πεθανω
θαφτε με σε μια στοα μοναχο
και διπλα την ποδιτσα μου παρηγορια μου ναχω
βαλτε μου 20 καναβουριες να κανουν καναβουρια
για να 'ρχονται οι αριστεροι να γινονται μαστουρια

Ανώνυμος είπε...

https://tinyurl.com/y9qmvnlb

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος ο ποιητής. Χάχα

Ανώνυμος είπε...

Εχω δει φωτογραφια του Αποστολοπουλου να κανει με τα δακτυλα του δεξιου χεριου του σατανικο χαιρετισμο (εκτεταμμενα ο δεικτης και το μικρο δακτυλο σαν κερατα). Εχει τα νυχια του βαμμενα μαυρα!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ρε φίλε τον μπερδεύεις με τον Αποστολόπουλο τον μόδιστρο;

Ανώνυμος είπε...

http://bit.ly/2iyIZjo