17/3/22

Ο παιδοβιαστής Μπιντές βίασε και το καημένο το Διεθνές Δικαιάκι. Οι δικαστές της Χάφης δεν το άντεξαν και πήδηξαν στο κενό.

Ο Μπιντές μετέτρεψε το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης της Χάγης, σε όργανο της αμερικανικής εξωτερικής Πολιτικής και οι δικαστές αυτοκαταργήθηκαν.

Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν θα λάβει υπόψη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την επιχείρηση στην Ουκρανία 

Το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης στη Χάγη, το  δικαστήριο του ΟΗΕ, δικάζει εφόσον οι διάδικοι αποδεχθούν να υποβάλουν την διαφορά τους σε αυτό. Εφ’ όσον υποστρέψουν συνυποσχετικό. 

Το γνωρίζουμε άριστα διότι συζητάμε την προσφυγή στην Χάγη με την Τουρκία εδώ και 50 χρόνια.

 Η Ουκρανία προσέφυγε στο Δικαστήριο κατόπιν υπόδειξης των ΗΠΑ αλλά η Ρωσία δεν συμφώνησε να γίνει η δίκη αλλά οι δικαστές με προτροπή των ΗΠΑ έγιναν αυτόφωρο και έβγαλαν την απόφαση που τους ζήτησαν οι ΗΠΑ

Ο Πεσκόφ τόνισε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες στις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, ενώ δεν υπάρχει παρόμοιος ζήλος από την ουκρανική πλευρά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, το διαπραγματευτικό ύφος του Κιέβου είναι πολύ αργό, κάτι που παρατηρήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης των συμφωνιών του Μινσκ.

Χθες το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απαίτησε από τη Ρωσία να σταματήσει ειδική επιχείρηση για την προστασία του Ντονμπάς. Διαβάζοντας την απόφαση σχετικά με τα προσωρινά , η δικαστής Τζόαν Ντόχανιου κάλεσε τα αντικρουόμενα μέρη να απέχουν από ενέργειες που ενδέχεται να επιδεινώσουν τη σύγκρουση, και υπενθύμισε ότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου για προσωρινά μέτρα είναι δεσμευτικές. Η πρώτη ακρόαση σχετικά με την προσφυγή της ουκρανικής πλευράς με κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διεξήχθη στις 7-8 Μαρτίου. Το Κίεβο επέμεινε να συζητήσει την υιοθέτηση προσωρινών μέτρων.

Νωρίτερα, στις 27 Φεβρουαρίου, η Ουκρανία κατέθεσε αίτηση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) για την κίνηση υπόθεσης εναντίον της Ρωσίας.

 

Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου δεν μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι δεν διαθέτει επαρκή νομική ισχύ κατά μιας κυρίαρχης απόφασης για την έναρξη μιας επιχείρησης. Αυτό αναφέρθηκε στην Izvestia από Διεθνείς Νομικούς 

Στις 16 Μαρτίου, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Τζόαν Ντόνογκουε, ανέφερε ότι αμφότερες οι πλευρές της σύγκρουσης πρέπει να απέχουν από ενέργειες οι οποία ενδέχεται να επιδεινώσουν την κατάσταση. 
Πηγή του ICJ δήλωσε στην Izvestia ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) άρχισε επίσης να ερευνά τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

 Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ικανοποίησε την αγωγή της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας στις 16 Μαρτίου. 
Διαβάζοντας την απόφαση, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Τζόαν Ντόνοχιου, δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση, "οι στόχοι και οι στόχοι της οποίας είναι η πρόληψη και τιμωρία της φερόμενης γενοκτονίας στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντόνετσκ της Ουκρανίας". 

13 δικαστές τάχτηκαν υπέρ, δύο ψήφισαν κατά.
 
 Την ίδια στιγμή, η Joan Donohue κάλεσε τα μέρη της σύγκρουσης να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν τη σύγκρουση και υπενθύμισε ότι οι δικαστικές αποφάσεις για προσωρινά (προσωρινά) μέτρα είναι δεσμευτικές. 
 Ανακοινώνοντας την έναρξη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 24 Φεβρουαρίου ότι στόχος του είναι «να προστατεύσει τους ανθρώπους που έχουν υποστεί εκφοβισμό και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου για οκτώ χρόνια». 
Ο αρχηγός του κράτους μίλησε για τα αιτήματα στρατιωτικής βοήθειας από τους αρχηγούς των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR). 
 "Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το Άρθρο 51, Μέρος 7 του Χάρτη του ΟΗΕ, με την έγκριση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και σύμφωνα με τις συνθήκες φιλίας και αμοιβαίας συνδρομής που επικυρώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Συνέλευση με το DPR και το LPR, αποφάσισα να διεξαγάγω ειδική στρατιωτική επιχείρηση", δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. 
 Στις 26 Φεβρουαρίου, το Κίεβο προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο με αγωγή κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την παραβίαση της Σύμβασης για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας του 1948. 
Η ουκρανική πλευρά δεν αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η γενοκτονία έλαβε χώρα στο Ντονμπάς, το οποίο χρησίμευσε ως βάση για μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. 
Το Κίεβο απαίτησε από το δικαστήριο της Χάγης να αναγνωρίσει ότι η Ρωσία δεν έχει νομική βάση για να δράσει στο έδαφος της Ουκρανίας και εναντίον της, προκειμένου να αποτρέψει "φερόμενη γενοκτονία". 
Ταυτόχρονα, το Κίεβο θεωρεί απαραίτητο να κατηγορήσει την ίδια τη Ρωσική Ομοσπονδία ότι σχεδιάζει γενοκτονία στην Ουκρανία και απαίτησε τη θέσπιση προσωρινών μέτρων κατά της Μόσχας.
 Την 1η Μαρτίου, η Joan Donoghue έστειλε ένα επείγον μήνυμα στη Ρωσική Ομοσπονδία, στο οποίο επέστησε την προσοχή της ρωσικής πλευράς «στην ανάγκη να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ώστε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση σχετικά με το αίτημα για προσωρινά μέτρα να έχει το κατάλληλο αποτέλεσμα». 
Οι ακροάσεις για την υπόθεση αυτή διεξήχθησαν στις 7-8 Μαρτίου.
 Η ρωσική πλευρά απέφυγε να συμμετάσχει στη συνάντηση. Ως λόγο, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, χαρακτήρισε τον "προφανή παραλογισμό" της αγωγής της Ουκρανίας και την έλλειψη χρόνου για να διαμορφώσει τη θέση της Μόσχας. 
Η ρωσική πρεσβεία στις Κάτω Χώρες, με τη σειρά της, απέστειλε επιστολή στο δικαστήριο του ΟΗΕ, στην οποία ανέφερε τη ρωσική θέση σχετικά με την «πλήρη νομική αφερεγγυότητα των υπαινιγμών του Κιέβου» και την ανάγκη να αφαιρεθεί η υπόθεση από τον κατάλογο του δικαστηρίου. 
 "Γιατί δεν μπορεί να ακουστεί ο Ντόνετσκ;" 

Ο ειδικός ανταποκριτής της Izvestia για το πώς η πόλη επέζησε από τη σφαγή των πολιτών της τα τελευταία οκτώ χρόνια 
Όπως ανέφερε πηγή του Διεθνούς Δικαστηρίου στην Izvestia, το δικαστήριο μπορεί να θεσπίσει προσωρινά μέτρα μόνο εάν διαπιστώσει ότι «οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν από το αιτούν κράτος φαίνονται τουλάχιστον εύλογες και υπάρχει κίνδυνος ανεπανόρθωτης ζημίας και στοιχείο επείγοντος». 
Παράλληλα, ο συνομιλητής της Izvestia επισήμανε ότι το δικαστήριο θα μπορούσε να λάβει μέτρα διαφορετικά από εκείνα που ζήτησε το αιτούν κράτος.
 Ωστόσο, αυτή τη φορά οι απαιτήσεις της ουκρανικής πλευράς ικανοποιήθηκαν σχεδόν πλήρως. 
 Ο Όλεγκ Μπαραμπάνοφ, διευθυντής προγράμματος της Λέσχης Συζήτησης Βαλντάι, δήλωσε στην Izvestia ότι η απόφαση του δικαστηρίου υπέρ της Ουκρανίας ήταν αναμενόμενη. 
 Το άρθρο 94 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ορίζει ότι «κάθε μέλος των Ηνωμένων Εθνών αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμμορφώνεται με την απόφαση [του δικαστηρίου] στην περίπτωση στην οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος».
 Ωστόσο, το Διεθνές Δικαστήριο δεν έχει τα μέσα να ελέγξει την εφαρμογή των αιτημάτων του. 
." Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι μια πράξη ήπιας ισχύος. Δεδομένου ότι η Ρωσία δεν είναι επίσης μέλος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), υπάρχουν πολύ λίγες ευκαιρίες να επηρεάσει τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω διεθνών δικαστηρίων", δήλωσε η Κάριν Μπεσέ-Γκολόβκο, Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου, επισκέπτης καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ Μόσχας, στην Izvestia. 
 Σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορούν να υπάρξουν νομικά δεσμευτικές συνέπειες αυτής της απόφασης για τη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς η απόφαση για την έναρξη μιας επιχείρησης αποτελεί κυρίαρχο δικαίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το οποίο δεν μπορεί να επηρεαστεί από κανένα δικαστήριο.
 Ο Ζόραν Τσβόροβιτς, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κραγκούγιεβατς (Σερβία), δήλωσε στην Izvestia ότι ο μεγαλύτερος αριθμός διεθνών οργανισμών και οργανισμών έχασε τη νομιμότητα τη δεκαετία του 1990 στην εποχή της ηγεμονίας των ΗΠΑ. 
 Εκείνη την εποχή, το μεταπολεμικό διεθνές δίκαιο καταστράφηκε παράνομα από βίαιες μονομερείς ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, ο George H.W. Bush ανακοίνωσε την εμφάνιση μιας «νέας παγκόσμιας τάξης» και δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η μόνη μεγάλη δύναμη με τα μέσα και το ηθικό δικαίωμα να δημιουργήσουν ένα. Οι ΗΠΑ δεν τιμωρήθηκαν για την επιθετικότητά τους εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. 
Εξαιτίας όλων αυτών, το δικαστήριο του ΟΗΕ δεν έχει ηθικό δικαίωμα να κρίνει τη Ρωσία", ανέφερε ο ειδικός. 
 Πηγή του Διεθνούς Δικαστηρίου σημείωσε σε συνέντευξή της στην Izvestia ότι παράλληλα, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ανέλαβε τη διερεύνηση της κατάστασης στην Ουκρανία. 
Στις 16 Μαρτίου, ο Εισαγγελέας του ICC Καρίμ Χαν αφίχθη στην Ουκρανία για να ξεκινήσει τη διαδικασία. 
Όπως ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, το Κίεβο θα ζητήσει διεθνές δικαστήριο εναντίον της ρωσικής πλευράς. 
Η Ρωσία, όπως και η Ουκρανία, δεν επικύρωσε το Καταστατικό της Ρώμης του ICC το 2016. Ως εκ τούτου, δεν έχουν δικαιοδοσία επί αυτών. Ακόμη και αν η Ουκρανία την επικυρώσει γρήγορα, αυτό δεν θα αλλάξει την κατάσταση .
Το 2016, η Ρωσία υποστήριξε σαφώς την απόφασή της για μη επικύρωση. Όπως εξηγήθηκε τότε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, το ICC "δεν δικαιολόγησε τις ελπίδες που του είχαν δοθεί και δεν έγινε ένα πραγματικά ανεξάρτητο, έγκυρο σώμα δικαιοσύνης". Σε δήλωσή του, το υπουργείο τόνισε ότι στα 14 χρόνια των εργασιών του, το ICC εξέδωσε μόνο τέσσερις προτάσεις, ενώ ξόδεψε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια. 
Η Ρωσία έχει επίσης επικρίνει την άποψη του ΔΠΔ για τους πολέμους στον Νότιο Καύκασο.
 Έτσι, το δικαστήριο της Χάγης προέβη σε κατηγορίες εναντίον παραστρατιωτικών αρχών της Νότιας Οσετίας και Ρώσων στρατιωτικών, και η έρευνα για τις ενέργειες των γεωργιανών αρχών κατά την περίοδο του Μιχαήλ Σαακασβίλι αφέθηκε στη διακριτική ευχέρεια της τοπικής δικαιοσύνης, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τη σειρά του, δήλωσε στις 16 Μαρτίου ότι «η Ουκρανία έχει κερδίσει μια πλήρη νίκη επί της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Διεθνές Δικαστήριο». Ωστόσο, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της διεθνούς οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Agora" Πάβελ Τσίκοφ στο κανάλι του στο Telegram, η διαδικασία του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης θα συνεχιστεί. Κανονικά, το εναγόμενο κράτος έχει στη θέση του ένα έτος για να υποβάλει αντιρρήσεις. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατά τον χρόνο υποβολής του υλικού δεν έκανε επίσημες δηλώσεις σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου.

1 σχόλιο:

Ιουδαιοφοβία-Νανά Μακρή είπε...

Διεθνες δικαστηριο, ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ και λοιπες "διεθνεις" παρα-οργανωσεις, ειναι ενα απεραντο μπουρδελο με μανδαμ στην πορτα (για το ποιος μπαινει-ποιος βγαινει) το παρανομο και τρομοκρατικο συνοθυλεθυμα των εβραιων, γνωστον και ως "κρατος" (μη χεσω) του ισραηλ.

Ρε ουουουουουστ μπινεδες!!!!!!!!!!!!

Τα Χριστούγεννα του 1940. 25η Δεκεμβρίου.59η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου.

  25 Δεκεμβρίου 1940. Οι Ιταλοί βομβάρδισαν την Κέρκυρα.Αποτέλεσμα 21 νεκροί, 30 τραυματίες και δεκάδες κτίρια γκρεμισμένα.  Ο Παπάγος, ο Κα...