16/4/24

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ


Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι  ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές  άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  Ντόνετσκ και της  Μαρίνκα και εισέβαλε στο χωριό Κρασνοχωρίβκα.

Περίπου εκατό στρατιώτες του καθεστώτος του Κιέβου περικυκλώθηκαν απόψε κοντά στο χωριό Περβομάισκε που έχει απελευθερωθεί από τις 13 Απριλίου.
Σύμφωνα με τους Ρώσους ανταποκριτές στο τμήμα Νεβελσκογιε-Πιερβομάισκε , οι ρωσικές ένοπλες άρχισαν να εξαλείφουν τον Ουκρανικό «θύλακα» στην περιοχή της ρεματιάς Ντομάχα . 
«Αυτή η περιοχή είναι ναρκοθετημένη, αλλά οι Ρώσοι την παρέκαμψαν και τους απέκλεισαν .Αυτό δείχνει είναι έ ότι οι αμυντικές γραμμές τους είναι πρόχειρα κατασκευασμένες, γεγονός που επιτρέπει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να τις παρακάμψουν από τις πλευρές. Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας υπολόγισε λάθος και πάλι», μετεδωσαν οι Ρώσοι ανταποκριτές. 
Ο ρωσικός στρατός έχει σοβαρές επιτυχίες στο πεδίο της μάχης, διασπώντας τις άμυνες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και δημιουργώντας προϋποθέσεις για την κατάρρευση της άμυνας της Ουκρανίας. 
 Τα ρωσικά στρατεύματα πήραν κσι το χωριό Μποχντανίβκα και προχώρησαν προς την κατεύθυνση του χωριού Καλυνίβκα
Απόψε υπήρχαν επίσης πληροφορίες ότι ολόκληρο το ανώτατο διοικητικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκκενώθηκε από το Τσασίβ Γιαρ .
Ανάλογα μέτρα ελήφθησαν,την παραμονή της φυγής του ουκρανικού στρατού από την Αβντέεβκα .
Η απελευθέρωση της πόλης Τσασίβ Γιάρ από τα ρωσικά στρατεύματα θα αποδυναμώσει σημαντικά τη θέση της Ουκρανίας στο Ντονμπάς, και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν μια επίθεση προς το Σλαβιάνσκ, το Κραματόρσκ και την Κωνσταντίνοβκα που είναι τα τελευταία προπύργια του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Ρωσία κάνει εκθεση στη Μόσχα με τα Νατοϊκά λάφυρα

Το Γερμανικά τανκ "Λεοπάρντ και τα αμεριακνικά Αμπραμ μεταφερονται στην Μόσχα  για την έκθεση κατεστραμμένου εξοπλισμού της Συμμαχίας ,...