11/4/24

Πως ο «Μπάρμπας» παρέδωσε τον Αναστασιάδη και τον Μηχανισμό του ΚΚΕ στη Αθήνα

Στις 11 Απριλίου 1949 ανακοινώθηκε η πλήρης εξάρθρωση του (επαγγελματικού) μηχανισμού 
του ΚΚΕ στη Αθήνα




Το αστυνομικό ρεπορτάζ ανέφερε περίπου 2000 εκτελέσεις που σχεδίαζε το κλιμάκιο του Στέργιου που ήταν ο καθοδηγητής  του ΚΚΕ στην Αθήνα. 

Η Γενική Ασφάλεια που καμάρωνε είπε πολλά για την «μεθοδικότητα», την «υπομονή», τις «παρακολουθήσεις», τις «συλλήψεις που έγιναν σιγά-σιγά», αλλά επειδή τότε δεν τους φαινόταν ότι αποκάλυπταν  αυτό που δεν έπρεπε είπαν ότι το «πουλόβερ» άρχισε να ξηλώνεται με τη σύλληψη του «σφαγέα» του Ασύλου Κοκκινιάς , κατά τα Δεκεμβριανά,  Γιώργου Καζάνη, ή «Μπάρμπα» που είχε αναλάβει την εκτέλεση του Βαν Φλήτ,              και ο οποίος μετά το Κίνημα του Δεκεμβρίου βρισκόταν στο Μπούλκες.

Τώρα ξέρουμε , ότι στο ΚΚΕ υπήρχαν ο Μπάρμπας1 που ηταν ο Νίκος Πλουμπίδης και ο Μπάρμας2  ο Γιώργος Καζάνης

Ο Καζάνης ήταν νοσοκόμους στην Σωτηρία και έγινε ο Αγγελιοφόρος του Πλουμπίδη όσο εκείνος νοσηλευόταν στη Σωτηρία από όπου καθοδηγούσε το ΚΚΕ με ταχυδρόμο τον Καζάνη, που μετάφερε το άρθρα  του Πλουμπίδη στο παράνομο τυπογραφείο όπου τυπωνόταν ο (επαναστατικός) Ριζοσπάστης.

 Ο Μπάρμπας2 μετέφερε στο τυπογραφείο την προκήρυξη του Πλουμπίδη κατά του Πολέμου με την Ιταλία τον Οκτώβριο του 1940. Ο Μπάρμπας2 μοίρασε στην Σωτηρία και τα σημειώματα του «Στέργιου» και του «Πλουμπίδη» προς  τους «Οπλατζήδες» με την ανάθεση καθηκόντων  για την εκκαθάριση των «Αντιδραστικών»  για «να τελειώνουμε με ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ».     

Η σύλληψη του Κλιμακίου , έκανε τον Ζαχαριάδη να πιστεύει ότι  τους «έδωσε» ο χαφιές Πλουμπίδης, που μετα την σύλληψη του Αναστασιάδη έμεινε ο μόνος αρχηγός

Ο Μπελογιάννης στάλθηκε στην Αθήνα για να διορθώσει τη «ζημιά» του 1949. 

Και ο Πλουμπίδης τον έδωσε όπως έδωσε και τον Αναστασιάδη.

Ο Αναστασιάδης, εκτελέστηκε άρον –άρον  για να μην τον προλάβει η αναστολή των εκτελέσεων που συμφώνησαν οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι με τους Σοβιετικούς

Ο Μπάρμπας 2 που βοήθησε δεν εκτελέστηκε. Όπως δεν εκτελέστηκα και ο σφαγέας Καλαμάτας, Μελιγαλά, Γαργαλιάνων, Αχιλλέας Μπλάνας.

 Ο ετοιμοθάνατος (χαφιές) Μπάρμπας 1 εκτελέστηκε για να περάσει στην ιστορία και να τον τιμούν οι επόμενες γενιές πρακτόρων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ωραία τα αναλύεις και τα αποκαλύπτεις βρε Χατζάρα!! Πραγματική απόλαυση!! Να έρθουμε μαζί σου στο Ναύπλιο για τον ακτιβισμό στο άγαλμα του σκατοψυχου Πολυζωίδη; Επειδή όμως είμαστε απλοί άνθρωποι, μη αναγνωρίσιμοι όπως εσύ, φοβόμαστε τα αντίποινα της στοάς.

Ανώνυμος είπε...

μπορείτε να πάτε να το βάψετε λοάτκι με κραγιόν και τέτοια όπως είχαν κάνει κάποιοι στο άγαλμα της Βορείου Ηπείρου πριν κάποια χρόνια

Ανώνυμος είπε...

Σωστος, ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να μας αγγιξει κανεις για βανδαλισμο...

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...