11/4/24

Στη Μόσχα σκέπτονται να βγάλουν από την φυλακή τον «Κολοκοτρώνη τους» τον Ίγκορ Στρέλκοφ , τον υπουργό Άμυνας της ΛΔ Ντόνετσκ και να τον στείλουν στο μέτωπο


 Ο εθνικός ήρως των Ρώσων Ιγκόρ Στρέλοφ (Γκίρκιν) όταν παολεμούσε στο Ντόνετσκ

Η σύζυγός του Στρέλκοφ, (Γκίρκιν), Μιροσλάβα Ρεγκίνσκαγια ανακοίνωσε  στις 21 Ιουλίου 2013 ότι : «Σήμερα, περίπου στις 11:30, ήρθαν  εκπρόσωποι της ανακριτικής επιτροπής. Δεν ήμουν στο σπίτι εκείνη την ώρα. Σύντομα, σύμφωνα με τον θυρωρό, πήραν τον άντρα μου  και τον πήραν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από φίλους κατάφερα να μάθω ότι ο σύζυγός μου κατηγορήθηκε βάσει του άρθρου 282 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (εξτρεμισμός). Δεν γνωρίζω τίποτα για το πού βρίσκεται ο άντρας μου, δεν ήρθε σε επαφή ». 

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελία   υπαλλήλου  του Πριγκόζιν που τον καλούσε να καταταγεί στην  Wagner PMC

Χθες, στο ρωσικό διαδίκτυο δημοσιεύτηκε  ένα έγγραφο με ημερομηνία του Ιανουαρίου του 2024, με το οποίο  ο εκτελών χρέη διοικητή μιας από τις στρατιωτικές μονάδες που σταθμεύουν στο έδαφος της ΛΔ Ντόνετσκ  ζήτησε από τον στρατιωτικό επίτροπο της Μόσχας να στείλει τον πρώην υπουργό Άμυνας της DPR, Ίγκορ Στρέλκοφ που εκτίει ποινή φυλάκισης στην μονάδα του για να τον τοποθετήσει  ως διοικητή διμοιρίας.

«Ο έφεδρος συνταγματάρχης της εφεδρείας Γκίρκιν Ίγκορ Βσεβολόντοβιτς , γεννημένος στις 17 Δεκεμβρίου 1970, θεωρήθηκε κατάλληλος  να διοριστεί στην κενή θέση του διοικητή διμοιρίας», ανέφερε το έγγραφο.

Ταυτόχρονα, ο δικηγόρος  Αλεξάντερ Μολόχοβ σχολίασε ότι για να ικανοποιηθεί το αίτημα της στρατιωτικής μονάδας και να  φτάσει στο μέτωπο ο Γκίρκιν  θα  πρέπει να ανατρέψει την ποινή του ή να του δοθεί χάρη από τον πρόεδρο.

Σήμερα ο Βίκτορ Σομπόλεφ , μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσταλεί ο πρώην υπουργός Άμυνας της DPR, στο μετωπο «εάν δεν διέπραξε σοβαρό έγκλημα». 
Ο βουλευτής είπε ότι ο Γκίρκιν («Στρελκοφ») θα μπορούσε θεωρητικά να συνάψει σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας και όχι απευθείας μέσω του διοικητή της μονάδας. Ταυτόχρονα, είπε ο νόμος της 23ης Μαρτίου απαγορεύει στους εξτρεμιστές να συνάπτουν συμβάσεις παροχής υπηρεσιών. 
 Κατ 'αρχήν, έχουμε υιοθετήσει νόμο ότι τα άτομα που δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα μπορούν να υπογράψουν σύμβαση με το Υπουργείο Άμυνας, αλλά αυτό δεν γίνεται μέσω του διοικητή της μονάδας, αλλά μέσω του στρατιωτικού γραφείου στρατολόγησης, εφόσον δεν έχει διαπράξει σοβαρό έγκλημα.
Στις 15 Μαΐου, δικαστήριο της Μόσχας θα εξετάσει την έφεση του πρώην υπουργού Άμυνας της DPR κατά της τετραετούς ποινής που του επιβλήθηκε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε Χατζάρα τί έκανε ο Στρελκοφ και ο Βλαδίμηρος τον έκλεισε φυλακή; Δεν πολέμησε για την απελευθέρωση του Ντόνετσκ και για την Ρωσία; Μήπως έχουμε χάσει επεισόδια;

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...