19/8/24

Τα πτώματα των Χαχόλων που έχουν μαζέψει οι Ρώσοι στο Κούρσκ ξεπέρασαν τα 3800

 

Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχουν καταστραφεί 54 άρματα μάχης, 26 οχήματα μάχης , 48 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 281 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης. 
Επίσης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν πέντε συστήματα αεράμυνας, επτά εκτοξευτές MLRS, συμπεριλαμβανομένων τριών συστημάτων πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS και πέντε σταθμούς ηλεκτρονικού πολέμου

19.08.2024 - 17:12

 Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να αποκρούει την εισβολή του εχθρού  O Στρατός, με την υποστήριξη της αεροπορίας στρατού και του πυροβολικού, διεξάγει επιχειρήσεις αναγνώρισης και έρευνας για τον εντοπισμό και την καταστροφή εχθρικών ομάδων δολιοφθοράς στα δάση που προσπάθησαν να διεισδύσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος, νότια των οικισμών Skrylevka και Sheptukhovka.
 Οι επιθέσεις από εχθρικές ομάδες επίθεσης προς την κατεύθυνση των οικισμών Olhivka, Ruske και Cherkasske Porichne αποκρούστηκαν. 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν ένα τανκ, ένα όχημα μάχης πεζικού, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και περισσότερα από 25 άτομα, 4 μαχητές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκαν.
 Οι αεροπορικές επιδρομές, οι επιθέσεις πυροβολικού και οι ενέργειες των αμυντικών στρατευμάτων έπληξαν μοναδες της 22ης, 61ης, 115ης μηχανοκίνητης και 80ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Borki, Bogdanovka, Vishnevka, Viktorovka, Kositsa, Lyubimovka, Melovoy, Snagost, δυτικά της Martynovka και νοτιοανατολικά του Korenevo. 
 Η αεροπορία έπληξε τις περιοχές συγκέντρωσης δυνάμεων και εξοπλισμού των αποθεμάτων της 82ης Ταξιαρχίας Αεροπορικής Επίθεσης, της 103ης και 129ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Basovka, Vorozhba, Kruzhok, Miropillia, Novaya Sich και Sadki της περιοχής Sumy.

Δεν υπάρχουν σχόλια: