22/8/24

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία επεσήμανε την προσωπική ευθύνη του Πράκτορα Βοθρολυμαίου για την απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία


Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βοθρολυμαίος είναι προσωπικά υπεύθυνος για την οργάνωση της δίωξης των Ορθοδόξων σύμφωνα με τη δήλωση της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Η δήλωση αναφέρει ότι με μονομερείς, βιαστικές και «αντίθετες με το πνεύμα των ιερών κανόνων» ενέργειες, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης και ομοϊδεάτες ιεράρχες επιδείνωσαν το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία και «δεν το θεράπευσαν», αναφέρει το TASS.

 «Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως είναι προσωπικά υπεύθυνος για την οργάνωση της δίωξης των πιστών της UOC», τόνισε η δήλωση. 

 Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκούντα, δήλωσε ότι η υιοθέτηση νόμου για την πραγματική απαγόρευση της UOC θα οδηγήσει σε πράξεις μαζικής βίας εναντίον εκατομμυρίων πιστών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://dimpenews.com/2024/08/19/%ce%bf-%cf%83%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%89%cf%82-%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1/