26/2/10

Η 25η Μαρτίου, φέτος στην Ουάσιγκτον πέφτει, στις 9 Μαρτίου. (λόγω της κλιματικής αλλαγής)

Ο Τζέφρυ ο Φουστανελάς θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου, με τους φίλους του στην Πατρίδα του. Προηγουμένως θα περάσει από το Βερολίνο στις 5 Μαρτίου κατόπιν προσκλήσεως της Αγγέλας Μέρκελ

Η πολυπόθητη «Επίσημη πρόσκληση» από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ήρθε χθες. Τον κάλεσαν στον Λευκό Οίκο στις 9 Μαρτίου, για τη δεξίωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, κατόπιν σχετικής παράκλησης που έκανε προ ημερών ο πρόεδρος των ΗΠΑ προς τους εκπροσώπους της ομογένειας.


Η χρονική συγκυρία κατά την οποία ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να κοινοποιήσει την πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον ερμηνεύτηκε στην Αθήνα ως έκφραση πολιτικής στήριξης των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, σε μια περίοδο που αναζητεί λύσεις για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών της προβλημάτων, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί έως τώρα σε πρακτικό επίπεδο από τις ισχυρές χώρες της ευρωζώνης, με προεξάρχουσα τη γερμανική κυβέρνηση.

Ωστόσο, πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου επιχειρούσαν να διαψεύσουν ότι υπάρχει «ύποπτη σύνδεση» των δύο «συγκυριών», καθώς επίσης και το ενδεχόμενο συνεννόησης της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για παροχή οικονομικής βοήθειας ή εξασφάλισης εγγυήσεων από την Ουάσιγκτον σε περίπτωση «πλήρους υπαγωγής» της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που σημειωτέον είχε προταθεί ως λύση και από το Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την τελευταία του συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Μόσχα.

Στην ατζέντα των συζητήσεων, πέραν της διεθνούς οικονομικής κρίσης και των ειδικότερων προβλημάτων για την ελληνική οικονομία, αναμένεται να βρεθεί το σύνολο των ζητημάτων εθνικού ενδιαφέροντος στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, καθώς επίσης και οι «συμμαχικές υποχρεώσεις» της χώρας στο ΝΑΤΟ.(Αφγανιστάν).

Δεν αποκλείεται από τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρόεδρο να δρομολογηθούν εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά κυρίως στο Σκοπιανό, για το οποίο ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.



Σχόλιο.
Όταν ο (ορατός) αρχηγός της Μαφίας διατάσσει να του φέρουν άρον-άρον τον πιο ηλίθιο μπράβο, για να του αναθέσει την πιο βρώμικη αποστολή, να σκοτώσει δηλαδή τα αδέλφια του και μετά να αυτοκτονήσει, τι γράφουν οι παπαγάλοι;
Γράφουν: «Πρόσκληση και στήριξη σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία»!

Αριστείδης
http://aristidisdikaios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...