25/2/10

ΠΑΣΟΚ ΜΑΦΙΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Οπλοστάσιο είχαν οι ληστές της Ελευσίνας

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχαν στην κατοχή τους οι δύο από τους τέσσερις δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγεμα της Τρίτης μετά από επεισοδιακή καταδίωξη για τη ληστεία σε εταιρεία φορτοεκφορτώσεων στην Ελευσίνα.

Οι δύο Αλβανοί, κατείχαν δύο χειροβομβίδες ανατολικής προελεύσεως, ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρα με 29 φυσίγγια, ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA με γεμιστήρα με 4 φυσίγγια, 16 κάλυκες και 13 φυσίγγια.

Επίσης, είχαν στην κατοχή τους ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δύο γεμιστήρες πιστολιών με 14 και 15 φυσίγγια αντίστοιχα, δύο κινητά τηλέφωνα, δύο ζευγάρια μαύρα γάντια, μία μαύρη κουκούλα full – face, ενώ κατασχέθηκε και η δίκυκλη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο 25χρονος, είναι παλιός γνώριμος της αστυνομίας, αφού έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν για κατοχή ναρκωτικών και σε βάρος του έχουν σχηματισθεί δικογραφίες για σύσταση συμμορίας, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και οπλοκατοχή.

Μαζί του συνελήφθη και ένας 30χρονος, ενώ αναζητούνται οι δύο συνεργοί τους, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.


Τους χρωστούσε και τον σκότωσαν

Τα πρόσωπα που κρύβονταν πίσω από τη δολοφονία 22χρονου από το Μπαγκλαντές, το πτώμα του οποίου είχε εντοπιστεί στις 25/1 στο άλσος «Αντ. Τρίτσης» στο Ίλιον, συνέλαβε η αστυνομία.

Δράστες είναι τέσσερις ομοεθνείς του, ηλικίας 26, 45, 40 και 42 ετών, εκ των οποίων δύο συνελήφθησαν στην Αθήνα και δύο εντοπίσθηκαν στη Μανωλάδα της Ηλείας.

Οι αλλοδαποί ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ κίνητρο της δολοφονίας ήταν η οικονομική διαφορά μεταξύ ενός εκ των δραστών και του θύματος.

Όπως είπαν, τον οδήγησαν στο άλσος, του επιτέθηκαν, του τύλιξαν το λαιμό με ένα κασκόλ και τον έπνιξαν. Στη συνέχεια, όλοι μαζί, τον μετέφεραν στο σημείο όπου βρέθηκε και τον σκέπασαν με χόρτα για να τον κρύψουν, αφού του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και τα ατομικά του έγγραφα, για να αποκρύψουν την ταυτότητά του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ:

H «βιομηχανία» του εγκλήματος στη Νότια Αφρική είναι μια υπόθεση που λίγο «περνά» στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης [...] Η αλήθεια όμως είναι πως οι δείκτες στην εγκληματικότητα στη χώρα αυτή έχουν εκτιναχθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι στατιστικές πια έχουν χάσει τη σημασία τους.
Σύμφωνα πάντως με αυτές στη Νότια Αφρική κάθε ημέρα σκοτώνονται από εγκληματικές πράξεις 87(!) άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό αυτό στους 32.000 νεκρούς το χρόνο.
Επιπρόσθετα, από τις 100 περιπτώσεις δολοφονιών μόνο ένα 10% εξιχνιάζεται και από αυτό ένα 6% καταδικάζεται. Από τις 200.000 κρατουμένους στις φυλακές της χώρας, αριθμός ούτως ή άλλως εξαιρετικά μεγάλος, οι 3.900 είναι λευκοί και οι υπόλοιποι έγχρωμοι.
[…] Η ασφάλεια στους δρόμους είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας καθώς το οργανωμένο έγκλημα έχει εισχωρήσει και εκεί, πωλώντας πλαστές άδειες οδήγησης, κατά χιλιάδες.

Η κυβέρνηση της χώρας παρά το γεγονός πως έχει τριπλασιάσει τη δύναμη των αστυνομικών όπως το ίδιο έχει συμβεί και με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας, εντούτοις το έγκλημα παραμένει η 1η αιτία θανάτου.
Σημαντικό ρόλο στον εξωφρενικό αυτό ρυθμό των εγκλημάτων έχει παίξει αναμφισβήτητα και το καθεστώς του «apartheid» που επίσημα καταργήθηκε στις 30 Ιουνίου του 1991, αλλά από την αντίθετη πλευρά. Η επί 43 χρόνια και σχεδόν σε επίπεδα εξευτελισμού καταπίεση των λευκών απέναντι στους έγχρωμους κατοίκους της χώρας έχει προκαλέσει με τη σειρά της τόσο σοβαρά αντανακλαστικά που μέσα στη δίνη τους πράξεις βίας έχουν φτάσει κυριολεκτικά σε σημεία παροξυσμού, όπως η υπόθεση Rawstone που συγκλόνισε τη Νότια Αφρική το 2003 .
«Εννοείς πως σκότωσες και βίασες μια λευκή γυναίκα και μετά σκότωσες το μωρό της λόγω του apartheid;» ρώτησε η δικαστής M. Leeuw των 20 ετών εγκληματία William Kekana ο οποίος, μαζί με το συνεργό του Charles F. Baloyi εξολόθρευσε μια ολόκληρη οικογένεια λευκών μέσα στο σπίτι τους.

[...] Περιοχές όπως το Hillbrow και η Berea στο Γιοχάνεσμπουργκ έχουν αποκαλεστεί από την Interpol ως περιοχές με το μεγαλύτερο δείκτη εγκλημάτων στον κόσμο ο οποίος μεταφράζεται σε 600 νεκρούς ανά 100.000 άτομα το χρόνο.

[...]Πάντως σχεδόν όλοι στη Νότια Αφρική έχουν κάποιο συγγενή ή γνωστό ο οποίος έχει σκοτωθεί ή έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας [..]

Έτσι δεν μπορεί σήμερα κανείς να φανταστεί κάποιους να ζουν στα σπίτια τους χωρίς αυτά να περιστοιχίζονται από ηλεκτροφόρα καλώδια, συρματοπλέγματα, ψηλούς τοίχους και κάθε είδους αποτρεπτικά ντεκόρ.
Παρ΄όλα αυτά το έγκλημα πληρώνει το κράτος και το πληρώνει καλά!
Η «βιομηχανία» αυτή φροντίζει ώστε να αυξάνεται η κατανάλωση, καθώς τα αγαθά που έχουν κλαπεί αναπληρώνονται, το κράτος κερδίζει δισεκ. rands από το φόρο στα αγαθά που αντικαθιστούν τα κλεμμένα, οι εταιρείες Security και οι Aσφαλιστικές κάνουν χρυσές δουλειές, όπως και το ιδιωτικό σύστημα υγείας!!
Μια παράλογη οικονομική πραγματικότητα, που όμως στέκει σε «ισχυρές» βάσεις: αυτές της κοινωνικής αποσάθρωσης. Κλοπές, πράξεις βίας, δολοφονίες θεωρούνται τόσο κοινότυπες πια για τους κατοίκους της χώρας όπως αποτελεί μια συνηθισμένη βόλτα στο supermarket.

Η βία δεν γνωρίζει τα θύματά της ούτε και αυτά ποικίλουν από ανθρώπους σε εξέχουσες κοινωνικές και ακαδημαϊκές θέσεις έως αγρότες. Περίπου 1600 αγρότες έχουν δολοφονηθεί από το 1994 έως σήμερα, ενώ από τη λίστα δεν λείπουν και εξέχοντες ακαδημαϊκοί όπως ο γεωλόγος Louw Rabie ή ο Brian Hanh μαθηματικός στο πανεπιστήμιο του Cape Town, όλοι από πράξεις βίας με σκοπό τη ληστεία ή και την αντεκδίκηση.
[...] η περίπτωση της Νότιας Αφρικής είναι ένα προειδοποιητικό μήνυμα για όλες τις χώρες όχι μόνο της περιοχής αλλά και της Ευρώπης όπου τα συμπτώματα της «βιομηχανίας του εγκλήματος» που εξαπλώνεται είναι πια τόσο ευδιάκριτα ακόμη και στην ίδια μας τη χώρα.

[...] οι συμβουλές των σημερινών ταγών της κοινωνίας είναι απλά «μάθε να ζεις μαζί του» σε ένα εξαναγκαστικό συμβιβασμό. Ανησυχητικά σημάδια μιας νέας τάξης…εγκλήματος και μια κοινωνίας που έρχεται.

{http://www.youtube.com/watch?v=l8Aqzs-KoAA}