19/2/10

Η «μαύρη δημοσιογραφία» των παπαγάλων και η αλήθεια

Απάντηση των εργαζομένων στον Οργανισμό Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού προς τον «Κόσμο του Επενδυτή», που δεν δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα, όπως επέβαλε η δημοσιογραφική δεοντολογία και ο Νόμος.

Προς: κα Αλεξάνδρα Ράπτη

Διαβάσαμε στο ένθετο culture της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» στο φύλλο της 06/02/2010 άρθρο που υπογράφετε εσείς με τίτλο «ΟΠΕΠ – Ο Οργανισμός που παράγει προβλήματα» και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

Είμαστε σίγουροι ότι από παράλειψη και όχι υποκινούμενη από κάποια σκοπιμότητα δεν ζητήσατε και τη γνώμη του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΠΕΠ και εκθέσατε μονομερώς το παραπάνω ζήτημα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μόνο τις θέσεις των εργαζομένων του ΤΑΠΑ. Διότι αν είχατε απευθυνθεί και σε εμάς θα γνωρίζατε ότι και οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΠ έχουμε αποστείλει υπόμνημα στον Υπουργό από 10.11.2009 με Α.Π. 1924.

Όσον αφορά στον τίτλο του άρθρου σας «ΟΠΕΠ – Ο Οργανισμός που παράγει προβλήματα» σίγουρα δεν εννοείτε:

α) το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΠ συνέβαλαν τα μάλα για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως επιτελώντας έτσι και ένα εθνικό καθήκον, πράγμα που αναγνωρίστηκε επισήμως την εποχή εκείνη από τον ίδιο τον τότε Υπουργό Πολιτισμού και σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνιο Σαμαρά, με συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΤ στις 29/06/2009.

β) το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του ΟΠΕΠ λειτουργούν 11 πωλητήρια πιστών αντιγράφων και εφαρμογών στους σημαντικότερους Μουσειακούς και Αρχαιολογικούς Χώρους της χώρας μας, μεταξύ αυτών και τα δύο του Μουσείου της Ακροπόλεως, με τζίρους που ξεπερνούν τα 3.000.000,00€ ετησίως και παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς ορθώνονται από το ίδιο τα ΤΑΠΑ μη παρέχοντάς μας τόσο εκδόσεις – οδηγούς όσο και προϊόντα-πιστά αντίγραφα.

γ) το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΠΕΠ διοργάνωσαν και προέβαλαν με επιτυχία όλες τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας την περίοδο 2001 -2004 (Ιερές Μουσικές, Outlook, Πτυχώσεις, Υπό το φως του Απόλλωνα, Philip Glass-Orion, Nederlands Dance Theatre κ.λ.) καθώς και όλες τις μετέπειτα διοργανώσεις συνεδριακού και πολιτιστικού χαρακτήρα όπως 1st Balkan Performing Arts Market, 16th annual IFEA conference, Αναδρομική Έκθεση Κώστα Τσόκλη, προβολή εγκαινίων του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως και πλήθος άλλων.

δ) το γεγονός ότι διαχειριζόμαστε μια πολύ σημαντική κοινωνική παροχή, την Κάρτα Πολιτισμού, που απευθύνεται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Επιπλέον, έχουμε προτείνει στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΤ την επέκταση της λίστας αποδεκτών και σε άλλες κοινωνικές ομάδες (αγρότες, εθελοντές Ολυμπιακών Αγώνων).

ε) το γεγονός ότι υλοποιήσαμε σημαντικά έργα στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων «Κοινωνία της Πληροφορίας» και «Πολιτισμός» με υψηλό ποσοστό απορρόφησης (π.χ. η δημιουργία ή/και ανακαίνιση-αναδιαμόρφωση των πωλητηρίων στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους που αποτελούν πραγματικά στολίδια). Για τα έργα για τα οποία αφήνετε αιχμές ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, ουδεμία ευθύνη φέρουν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού για άστοχες αποφάσεις διαχρονικά των Διοικήσεων του ΟΠΕΠ.

Σχετικά με την αναφορά σας για τους 250 «αργόμισθους» υπαλλήλους του Οργανισμού (265 πραγματικό σύνολο) θα πρέπει να γνωρίζετε ότι:

80 περ. εξ αυτών
εργάζονται στο αναψυκτήριο του Ν.Μ. Ακροπόλεως (λαντζέρηδες, σερβιτόροι, baristas) και 46 ως υπάλληλοι πωλητηρίων με ανώτερο μισθό τα 900€. Οι υπόλοιποι 137 εργάζονται στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού. Ο Σύλλογος Εργαζομένων έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση και στη Διοίκηση του ΟΠΕΠ (η οποία τελεί υπό παραίτηση) αλλά και στην Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΠΟΤ για την εξυγίανση του Οργανισμού, στην οποία περιλαμβάνεται ένα νέο δίκαιο μισθολογικό σύστημα, με μείωση λειτουργικών εξόδων, καθώς επίσης και αντικειμενική αξιολόγηση του προσωπικού που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Οργανισμού.

Σχετικά με την αναφορά σας στα οικονομικά του ΟΠΕΠ, σας διευκρινίζουμε ότι το χρέος το οποίο εμφανίζει προς τρίτους για έργα τα οποία έχει εκτελέσει, αφορά σε κονδύλια τα οποία έχουν εγκριθεί από το ΥΠΠΟΤ πλην όμως ουδέποτε απεδόθησαν. Συνεπώς, κύριος οφειλέτης προς τον Οργανισμό είναι το ίδιο το ΥΠΠΟΤ, το οποίο έχει κατά καιρούς αναθέσει στον ΟΠΕΠ μεγαλεπήβολα projects χωρίς να διαθέσει και την αντίστοιχη χρηματοδότηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι ο ΟΠΕΠ έχει καταβάλει το Φ.Π.Α. για τα παραπάνω projects από δικούς του πόρους, τους οποίους ουδέποτε έλαβε από το ΥΠΠΟΤ.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι όσον αφορά στην έκπληξη κάποιων για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου και μελών της Διοίκησης μέσω της γνωστής διαδικασίας κατάθεσης βιογραφικών, πιστεύουμε αντιθέτως ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία έλευσης της νέας διοίκησης, καθώς ο ΟΠΕΠ είναι ένα σημαντικό εργαλείο του ΥΠΠΟΤ και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι πολυπληθείς και μπορούν, εφ’ όσον δεν επιλυθούν, να εκθέσουν το ίδιο το Υπουργείο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για πληρέστερη ενημέρωση καθώς και για να σας αναπτύξουμε τις προτάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΠΕΠ για την κατ’ αρχήν εξυγίανση και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Ελπίζουμε ότι η παρούσα θα δημοσιευθεί στο πλαίσιο της αντικειμενικής ενημέρωσης των αναγνωστών σας.

Deltio11.Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν φταίνε για τις αμαρτίες του κ.Βενιζέλου, του κ.Γιανακόπουλου, του Ζαχόπουλου κλπ.κλπ.

Όμως ,το ότι 137 από τα κεντρικά γραφεία, συντονίζουν την δουλειά 128, είναι δείγμα της άθλιας λογικής διοίκησης ,διαδοχικών κυβερνήσεων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kυριε χατζαρα

περπατησα το μεσημερι στην κυψελη και τρομαξα!

ζητημα αν ειδα εναν ελληνα!

μαυρισε η ψυχη μου απο αφρικανους και αφγανους σε καθε μου βημα.

νομιζα οτι βρισκομαι εγω σε ξενη χωρα μεταναστης.αθλιοτητα και σκετο χαρλεμ μας καταντησαν.

που θα παει αυτη η καταθλιπτικη-παρακμιακη κατασταση;καθε μηνα χειροτερευει η ανασφαλεια και ο αφελληνισμος μας.καθε μηνα εισαγονται και νεοι λουμπεν.

μηπως πρεπει να αρχισουμε να ζηταμε τα δικαιωματα μας εμεις οι ελληνες ως μεταναστες εντος των πολεων πλεον;

ντροπη και αισχος στους αλητες πολιτικους-καθαρματα που μας καταντησαν γη κουρσεμενη.

Oυτε στην κατοχη τετοια καταντια και σκλαβια.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Σπύρο,

όσοι θέλουν να μάθουν το τι περιμένει τους Έλληνες, όταν σε λίγα χρόνια οι αλλόφυλοι γίνουν πλειοψηφία στη χώρα μας, ας δουν την "Υπατία" (Agora - http://www.agorathemovie.com/)

α.α.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΣΠΙΤΙ ΠΑΠΑ,ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ

Πριν λίγο διάστημα Αλβανοί ληστές μπήκαν σε σπίτι ιερέως, κάπου στην Κινέττα. Πρόκειται για αγρόκτημα με αρκετά ζώα στο οικόπεδο. Ένα πρωί που έλειπε η οικογένεια και ήταν μόνος ο πατέρας του παπά στο σπίτι, μπήκαν στο οικόπεδο οι Αλβανοί και τον περίμεναν να τελειώσει το τάϊσμα των ζώων που είχε η οικογένεια στο πίσω μέρος του οικοπέδου. Όταν πήγε να μπει ο παππούς στο σπίτι, βγήκαν οι Αλβανοί από το σημείο που είχαν κρυφτεί και του κόλλησαν ένα όπλο στον κρόταφο!
Τον έβαλαν με το ζόρι μέσα, τον χτύπησαν στο σώμα, στο κεφάλι και στο πρόσωπο για να τους δώσει τα λεφτά. Πάνω στην πάλη (ο παππούς είναι καλοστεκούμενος) βγήκε η κουκούλα του ενός και ο παππούς αναγνώρισε έναν Αλβανό που είχε δουλέψει πριν τρία χρόνια στο ίδιο το σπίτι του παπά και στο απέναντι σπίτι!!! Μάλιστα τους τον είχε συστήσει ο γείτονας, τον οποίο είχαν ληστέψει κατά τον ίδιο τρόπο πριν ένα χρόνο!!!
Πήραν κάποια χρήματα που βρήκανε, άδειασαν το πορτοφόλι του παππού, του πήραν το ρολόϊ του ενώ δεν είδαν τα χρήματα που είχε αφήσει σε φάκελο ο παπάς για να εξοφλήσει κάποια υποχρέωσή του και ήταν μπροστά στα μάτια τους. Αφού δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη λεία τους, προσπάθησαν να βγάλουν το δαχτυλίδι που έχει ο παππούς στο δάχτυλό του και έχει σφηνώσει τουλάχιστον 20 χρόνια. Επειδή δεν έβγαινε με τίποτα, ο ένας Αλβανός άρπαξε μαχαίρι να του κόψει το δάχτυλο.!!!
Ένας έντονος θόρυβος από το δρόμο έτρεψε σε φυγή τους δύο ληστές, αφού συνεννοήθηκαν στη γλώσσα τους κι ο παππούς γλύτωσε το δάχτυλο αλλά όχι το ελαφρύ εγκεφαλικό που υπέστη από το σοκ.
Σημειώνω ότι ο σκύλος του αγροκτήματος είχε δηλητηριαστεί μία μέρα πριν και ο σκύλος του γείτονα επίσης μια μέρα πριν τον ληστέψουν.
Οι Αλβανοί κακοποιοί διαφεύγουν της σύλληψης. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχαν δώσει ποτέ δικαίωμα ενώ δούλευαν καθημερινά. Ωστόσο τους αποδίδεται ένας αριθμός ληστειών που είχαν γίνει στην περιοχή με τον ίδιο τρόπο δηλητηριάζοντας σκυλιά 1-μέρες πριν. Οι Αλβανοί κάνουν τις δουλειές τους κρυφά παρουσιάζοντας άλλο πρόσωπο στην κοινωνία για να ξεγελάνε.
Αυτοί είναι οι αυριανοί «Έλληνες πολίτες».
Ντροπή σε αυτούς που αφήνουν να μετατρέπεται η χώρα μας σε άντρο Αλβανών και κάθε εθνικότητος κακοποιών. Το τραγικά αστείο της υπόθεσης είναι ότι θέλουν να τους κάνουν και «Έλληνες πολίτες».

http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/02/blog-post_260.html

Ανώνυμος είπε...

Kε ΧΑΤΖΑΡΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ....Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ( ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.GR)

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...