27/2/10

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ MONIMA ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ....

Διάβασα μόλις σήμερα, το κείμενό σας σχετικά με το ταξίδι του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ .

Διάβασα επίσης και μία συνέντευξη του ιδίου στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τον Μάϊο του 2009, απόσπασμα της οποίας παραθέτω.
«Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε γυρίσει στο μηδέν. Έχουμε πέσει κάτω από το μηδέν. Και να ξέρατε πόσες φορές η αμερικανική πρεσβεία και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μας έχουν προσεγγίσει ρωτώντας μας γι’ αυτά τα προβλήματα και πόσες φορές έχουμε απαντήσει πως “όχι, ευχαριστούμε, ενδεχομένως εμείς να έχουμε κάνει το λάθος”. Γιατί είμαστε Έλληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας. Την αγαπάμε την Ελλάδα. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”. Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση...», καταλήγει ο κ. Ελγαντούρ.
Επειδή μου έκανε εντύπωση η αναφορά του προέδρου των μουσουλμάνων στην αμερικανική πρεσβεία, σε «προσεγγίσεις» και στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σκέφθηκα ότι είναι χρήσιμο να καταθέσω την μαρτυρία μου για ένα περιστατικό στο οποίο ήμουν αυτόπτης μάρτυς. Ο Ναΐμ Ελγαντούρ είναι επί σειράν ετών επίσημος προσκεκλημένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στην δεξίωση που δίδεται κάθε χρόνο, στις 4 Ιουλίου, στην οικία του αμερικανού πρέσβεως.
Είναι γνωστό ότι πολλοί Έλληνες του πολιτικού και επιχειρηματικού κυρίως χώρου, επιδιώκουν με κάθε τρόπο να «μπούν» στην λίστα των προσκεκλημένων της αμερικανικής πρεσβείας και να παραβρεθούν στην δεξίωση.
Εγώ έχω την «τύχη» να είμαι μόνιμος στην λίστα αυτή και γνωρίζω καλά πρόσωπα και πράγματα. Από το πόσο δύσκολο είναι να μπεί κάποιος στην λίστα, μέχρι το πόσο δύσκολο είναι να μπείς και στην οικία του αμερικανού πρέσβεως, από πλευράς μέτρων ασφαλείας.
Όμως ο Ναΐμ Ελγαντούρ είναι παρών κάθε χρόνο και μάλιστα είναι τόσο εξοικειωμένος με τον χώρο, ώστε δεν παραμένει μόνο στον κήπο, όπου γίνεται η δεξίωση και ευρίσκονται όλοι οι προσκεκλημένοι, αλλά έχει πρόσβαση και εντός της οικίας του πρέσβεως, πράγμα που δεν επιτρέπεται σε οποιονδήποτε.
Δεν θέλω να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά να μείνω απλώς και μόνον στο περίεργο γεγονός της προσκλήσεως του Ναΐμ Ελγαντούρ στην δεξίωση της αμερικανικής πρεσβείας για την επέτειο της αμερικανικής ανεξαρτησίας.
Μένει να απαντηθεί με ποια ιδιότητα παρευρίσκεται ο Ναΐμ Ελγαντούρ στην δεξίωση. Ως πρόεδρος των μουσουλμάνων; Τότε γιατί δεν έχω δεί ποτέ προέδρους άλλων «θρησκευμάτων»;
Και σας διαβεβαιώ ότι το μάτι «κόβει».
Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Όποιος δεν κατάλαβε, ας μην το προσπαθήσει, δεν έχει νόημα.
Ανώνυμος αναγνώστης.

http://filotimia.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Γιατί είμαστε Έλληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας. Την αγαπάμε την Ελλάδα. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”. Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση...», "

TI ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ;ΕΙΜΑΣΤΕ EMEIΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
AΠΟ ΠΟΤΕ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΤΕΥΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΓΗ;

AN EΓΩ ΜΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΒΓΩ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ AYTOY;

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑ (CIA) ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΠΟΥ "ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ" Ο ΨΕΥΔΟΠΡΟΕΔΡΟΣ;

ΟΥΣΤ ΡΕ ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΠΟ THN ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...