18/2/10

Στο πεδίο βολής της Άνδρου μπήκαν τουρκικά αεροσκάφη παρα την ύπαρξη ελληνικής ΝΟΤΑΜ

Θρίαμβος του νέο-οθωμανισμού. Ο Ελευσινιώτης διέκοψε την άσκηση και προστάτευσε τους Τούρκους, αντί να τους ρίξει

«Την ενεργοποίηση της κόκκινης γραμμής μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ προκάλεσε η είσοδος τουρκικών αεροσκαφών στο πεδίο βολής της Άνδρου, την ώρα που ελληνική φρεγάτα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικών.
Στις 10:54 σήμερα το πρωί, έξι τουρκικά F16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.
Στις 11:08, τέσσερα εξ αυτών, παραβίασαν το ενεργοποιημένο πεδίο βολής στην Άνδρο.
Το ένα ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε στα 2.300 πόδια και το δεύτερο στα 10.000.
Η φρεγάτα "Αιγαίο"", η οποία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικού σε ανεμούριο, διέκοψε την άσκηση.
Από το στρατηγείο της Λάρισας, επικοινώνησαν μέσω της κόκκινης γραμμής με το Εσκί Σεχίρ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση,.

Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν εκτός του FIR Αθηνών μισή ώρα αργότερα, στις 11:38
Ρεπορτάζ: Πασχάλη Κορωναίου ΕΝΕΤ

Παραλίγο κατάρριψη τουρκικών F-16 σήμερα το πρωί από βολές που εκτελούσε στο Πεδίο Βολής Άνδρου η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ! Τα τουρκικά αεροσκάφη (δύο ζεύγη F-16) μπήκαν θρασύτατα στο δεσμευμένο Πεδίο Βολής Άνδρου ακριβώς στα ύψη που εκτελούσε αντιαεροπορικές βολές η φρεγάτα. Συγκεκριμένα το ένα ζεύγος μπήκε στα 3.000 μέτρα και το άλλο μόλις στα 750 μέτρα δίπλα ακριβώς από το αεροσκάφος που έσερνε το ανεμούριο το οποίο στόχευαν τα αντιαεροπορικά πυροβόλα της φ/γ ΑΙΓΑΙΟ! Το ραντάρ του σκάφους εντόπισε τα τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία βέβαια είχαν αρχικά εντοπιστεί από τα τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας. Κατά των τουρκικών αεροσκαφών έσπευσαν ελληνικά μαχητικά, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Τα τουρκικά μαχητικά ήταν συνολικά έξι (μπήκαν στις 10:54 και ελήλθαν στις 11:38) και τα τέσσερα από αυτά στις 11:09 εκτέλεσαν απότομη στροφή και βρέθηκαν εντός της εμβέλειας των πυροβόλων της φ/γ ΑΙΓΑΙΟΝ. Άμεσα δόθηκε εντολή στην φρεγάτα να σταματήσει τις βολές. Κάποια βλήματα "επεσαν πολύ κοντά" στα τουρκικά αεροσκάφη, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΝ

Το ΕΚΑΕ ενεργοποίησε την «κόκκινη γραμμή», ήρθε σε επαφή με το Εσκί Σεχίρ και διαμαρτυρήθηκε για να εισπράξει την απάντηση ότι «Εμείς έχουμε δεσμεύσει την περιοχή Μυκόνου-Ίκαρίας-Φούρνων και δεν έπρεπε να ασκείται στον ίδιο χρόνο το σκάφος σας σε δεσμευμένη για τουρκικές ασκήσεις περιοχή»!

Το όλο επεισόδιο είναι απόρροια της ΝΟΤΑΜ που έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, και με την οποία η Άγκυρα έχει δεσμεύσει για ένα ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων, δηλαδή τις ίδιες περιοχές που έχει δεσμεύσει και η ΥΠΑ για ασκήσεις από το Π.Ν. και την Π.Α.

Και την εξέλιξη την είχαμε προβλέψει, όταν στις 4/01/2010 γράφαμε σχετικά:

"Ξεκινά από σήμερα ένα «καυτό» τρίμηνο στο Αιγαίο με την Τουρκία να προχωρά στην δέσμευση δύο περιοχών στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο και μάλιστα στην δεύτερη περίπτωση δεσμεύουν παράνομα για αεροναυτικές ασκήσεις και για ένα (!) ολόκληρο χρόνο την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων! Στην βόρεια περιοχή θα διεξάγουν σειρά ασκήσεων επί τρίμηνο (04/01-31/03/2010) μεταξύ Λήμνου-Ίμβρου-Σαμοθράκης-Θάσου και Αγίου Όρους (περιοχή GK).

Και στις δύο περιοχές στο μεγαλύτερο τμήμα τους έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν αντίστοιχες ελληνικές αεροναυτικές ασκήσεις με αποτέλεσμα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να αρνηθεί την έκδοση ΝΟΤΑΜ για λογαριασμό της Τουρκίας, χωρίς βέβαια αυτό να αποτρέψει την Άγκυρα να προχωρήσει σε παράνομη δέσμευση του.

Έτσι η Τουρκία, την 1η Ιανουαρίου εξέδωσε παράνομη ΝΟΤΑΜ για την περιοχή Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων και με αυτό τον τρόπο «συμπλήρωσε» την αρχική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδώσει στα μέσα Δεκεμβρίου για την βόρεια περιοχή GK.

Είναι δύο 100% παράνομες ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Άγκυρας που αμφισβητούν ευθέως τα ελληνικά δικαιώματα επί του FIR Αθηνών, αλλά το κυριότερο πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο ατυχημάτων και πρακτικά δημιουργούν και προβλήματα εκπαίδευσης στην ελληνική πλευρά.

Αλλά το ζήτημα είναι κυρίως πολιτικό. Μαχητικά και σκάφη επιφανείας των δύο χωρών θα ασκούνται στην ίδια περιοχή με χρήση πραγματικών πυρών επί δύο μήνες (η αντίστοιχη ελληνική άσκηση θα διαρκέσει από τις 04/01-26/02/2010) και στη βόρεια περιοχή όποτε η ελληνική πλευρά αποφασίσει να προχωρήσει σε ασκήσεις! Και επιχειρησιακά βέβαια υπάρχει θέμα: Το τρίγωνο Μυκόνου-Ικαρίας-Φούρνων (περιοχή GP) είναι η «μήτρα» των υπερπτήσεων επάνω από Φούρνους-Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι. Κατευθυνόμενα σε αυτή την περιοχή η προερχόμενα από αυτή την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά προχωρούν στις υπερπτήσεις.

Επιδίωξη της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει Πεδίο Βολής στο μέσον του Αιγαίου εξ ου και η ετήσια ΝΟΤΑΜ για Μύκονο-Ικαρία-Φούρνους".

Αξίζει να θυμηθούμε και το σχέδιο "Βαριοπούλα" (το δεύτερο επιχειρησιακό μέρος του με την εισβολή στον Έβρο αποκαλύπτει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφόρησε) στο οποίο η Άγκυρα θα προκαλούσε κατάρριψη τουρκικού μαχητικού από ελληνικά πυρά για να δημιουργηθεί το ψυχολογικό "υπόστρωμα" μεταξύ του τουρκικού λαού για εισβολή στην Ελλάδα. Αν δεν κατάφερναν να προκαλέσουν κατάρριψη θα το κατέρριπταν οι ίδιοι!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ...
ΤΟ εθνος και ο Ερωτας ειναι μυθος..

Μυθιστορημα.

Πρίν ένα χρόνο,ξαφνικά ανακάλυψα πως είμαι bi ή ομοφυλόφιλη όταν ερωτεύτηκα την καθηγήτρια μου κυρια Λενα..και πρίν αρχίσετε τις σχετικές συμβουλές,είμαι ενήλικη και εδώ και χρονια αρα δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης λόγω του επαγγέλματος της..

Επίσης,δεν είμαι κανένα παιδί που ενθουσιάζεται εύκολα,ούτε αγαπώ κανέναν με κριτήριο την εμφάνιση,και αν μέχρι παλια έκανα σχέσεις με συμμαθητριές μου για να περνάει η ώρα,μετά απ'αυτό είναι ένας χρόνος και δε την έχω ξεπεράσει στο ελάχιστο..

Σ'αυτό συμβάλλει οτι μένει πάνω κάτω στη γειτονιά μου..
Και η ιστορία είναι η εξής¨ειμαι 22,5 και είναι 45 κάτι,έχουμε σχεδόν φιλική σχέση και όταν βρισκόμαστε υπάρχουν πάντα αγκαλιές και φιλιά και όλα αυτά,πάντα έδειχνε να με συμπαθεί περισσοτερο απο τους άλλους κι έχω ακούσει πολλά καλά λόγια απο εκείνη για την εμφάνιση μου,για το στύλ και τον χαρακτήρα μου,και μια φορά έτσι στο άσχετο μου χάρισε ένα βιβλίο που είχα κάποτε αναφέρει οτι είναι το αγαπημένο μου(Η κατασταση των μειονοτητων στην Ελλαδα),και διάφορα μικροπράγματα της κυριας Δραγωνα..

Είμαι πολύ μπερδεμένη για εκείνη..μου έχει πει οτι της θυμίζω τον εαυτό της και αλήθεια μοιάζουμε σαν χαρακτήρες,μας αρέσουν τα ίδια βιβλία(Τι ειναι η ΠΑΡΤΙΔΑ ΜΑΣ),η ίδια μουσική(ΑΝΤΙFA AND SOROS BROS) και έχουμε΄κοινές απόψεις για τα πάντα σχεδόν.

Δεν ξέρω αν είναι γκέι ή όχι η Λενα,αλλά απο τον όχι και όσο θηλυκό τρόπο που ντυνεται και απ'το γεγονός οτι είναι κατά του γάμου και της οικογένειας,δεν ξέρω...

Πρίν μια βδομάδα την συνάντησα στη γειτονιά μου και όσο μιλούσαμε κρατούσε το χέρι μου και με ΄κοίταζε παράξενα.Μολις δε διοριστηκα και στην ερτ.

Τέλος πάντων..εγώ τι πρέπει να κάνω? Να προχωρήσω με κάποιον άλλο ή να την πλησιάσω,και πώς?

Ανώνυμος είπε...

Οι θησαυροί της Βόρειας Ελλάδας
http://taxalia.blogspot.com/2010/02/blog-post_4203.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΑΛΒΑΝΟΣ αναρχοναζι εμφανίσιμος(σε φωτογραφειο), ψηλός (1,48) από Τιραννα, μεγαλωμένος με ιδανικά αναρχοαλβανικα,

ζητεί γνωριμία με Φιλιππινέζα καλογρια προσφυγα ΜΚΟ, που πιστεύει στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,
για την δημιουργία σοβαρής σχέσης,μεχρι τα σκαλια της εκκλησιας των φυλακων διαβατων.

Επιπλέον προσόντα : 27cm, άνευ φοράς.

Μισθος σταθερος και με προστασια κινδυνων,εργασια σε εξωτερικες δουλειες του υπουργου μικυ μαους Χρυσοχοιδη.



Εποικοινωνια υποψιν
ιδι-ετερας κου. υπουργου.

artur

Ανώνυμος είπε...

"σ' ένα ακρως επικίνδυνο chicken game (το παιχνιδι του δειλού καταφεύγει η Αγκυρα στο Αιγαίο και μάλιστα ακριβώς πάνω στην περιοχή όπου υπάρχουν εξακριβωμένα κοιτάσματα πετρελαίου, στο βορειο τμήμα.
Εκεί, το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα δοκιμαστούν τα νεύρα και οι εθνικές αντοχές της Ελλάδος και της Τουρκίας. Kαθώς η δεύτερη προχώρησε σε μια ενέργεια που υποδηλώνει συγκρουσιακή τάση. Για πρώτη φορά και το πρώτη φορά έχει σημασια στην κλιμάκωση, καταφεύγουν σε μια ένέργεια που οπουδήποτε αλλού θα οδηγουσε σε θερμό επεισόδιο. Αποφάσισαν να διεξαγάγουν σειρά ασκήσεων επί ένα ολοκληρο τρίμηνο (4/1-31/3) σε μια περιοχή του Βορείου Αιγαιου όπου έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί αντίστοιχη ελληνική αεροναυτική άσκηση. Mονη διαφορά του χώρου, αυτοι έχουν την Ιμβρο εμείς έχουμε τα Ψαρά. Είναι άλλη μια 100% παρανομη ΝΟΤΑΜ από την πλευρά΄της Αγκυρας, αφου πρώτον δεν έχει την άδεια της αρμόδιας ΥΠΑ,αφου διεξάγεται εντός του Ελληνικού Φιρ και δεύτερον και κυριότερον, ερχεται καπάκι στην Ελληνική άσκηση!
Η Αγκυρα καταφεύγει σε ένα ιδιότυπο "παιχνίδι της κότας", αφού αναγκαστικά, κάποιος θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την περιοχή. Οποιος δεν έχει την αντοχή να κρατησει ώς το τέλος μια κλιμακούμενη αντιπαράθεση μεχρι να σπάσει ο αντίπαλος, είναι ο χαμένος!"
Αυτά από το ΝΕΧΟΥΣ του Ιανουαρίου.
Χθες, μια μέρα μετά την αναληψη των καθηκόντων του, η Κοτα βρέθηκε στην δική μας μεριά.
http://media2.feed.gr/filesystem/images/20100218/engine/assets_LARGE_t_420_8553469_type11495.jpg
«Την ενεργοποίηση της κόκκινης γραμμής μεταξύ Λάρισας και Εσκί Σεχίρ προκάλεσε η είσοδος τουρκικών αεροσκαφών στο πεδίο βολής της Άνδρου, την ώρα που ελληνική φρεγάτα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικών.
Στις 10:54 σήμερα το πρωί, έξι τουρκικά F16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.
Στις 11:08, τέσσερα εξ αυτών, παραβίασαν το ενεργοποιημένο πεδίο βολής στην Άνδρο.
Το ένα ζεύγος των τουρκικών αεροσκαφών πέταξε στα 2.300 πόδια και το δεύτερο στα 10.000.
Η φρεγάτα "Αιγαίο"", η οποία εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε βολές αντιαεροπορικού σε ανεμούριο, διέκοψε την άσκηση.
Από το στρατηγείο της Λάρισας, επικοινώνησαν μέσω της κόκκινης γραμμής με το Εσκί Σεχίρ προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση,.

Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν εκτός του FIR Αθηνών μισή ώρα αργότερα, στις 11:38.»
Ρεπορτάζ: Πασχάλη Κορωναίου ΕΝΕΤ

Για την ιστορια.
O Ελίας Καζάν όρισε στην ταινία "Επαναστάτης χωρίς Αιτία" με τον αρχαίο Ελληνικό Τρόπο το "παιχνίδι της κότας" ώς παράλογο και παράξενο "παιχνίδι θάρρους". 2 νέοι οδηγουν ταυτόχρονα και με μεγάλη ταχύτητα τα αυτοκίνητά τους προς το χείλος μιας απότομης χαράδρας πηδώντας την τελευταία στιγμή από τα οχήματά τους.Αυτός που εγκατελείπει πρώτος είναι φυσικά ο χαμένος ή η κοτα! Οπως ορίζεται στο παίγνιο της Ραντ.
Εκδοχή του παιγνίου στο Χόλυγουνδ ο Μελ Γκίμπσον και το αυτοκίνητο δολοφόνος απέναντί του στην "ακρη του Νήματος".
Επιλογή Ευθεία ή στροφή.
Συμφωνα με την ανάλυση του Νας( Ενας υπέροχος άνθρωπος ή a beautiful Mind) αν και οι δυό επιλεξουν τη στροφή, είναι και οι δύό κότες και τα κερδη τους ισα. Αν και οι δυό επιλέξουν την ευθεία τότε και για τους δυό σημαίνει θάνατο ώστε τα κέρδη μηδενίζονται.
Στο παιχνίδι αυτό κυριαρχεί το στοιχείο της αβεβαιότητας της τελικής επιλογής του αντιπάλου και το στοιχείο ότι κάθε πλευρά διακατέχεται από την επιθυμία να κινηθεί εντελώς αντίθετα από την άλλη. Ετσι το πρόβλημα καταλήγει σε μια εξαιρετικά δύσκολη επιλογή μεταξύ ζωής και θανάτου με πιθανότητες 50-50.

Στο "δίλημμα του αιχμαλώτου" και το "δίλημμα του εθελοντή", μπορούμε να τα δούμε πως διαμορφώνουν την σημερινη εθνική και οικονομική πραγματικοτητα.

$#12