26/2/10

Δεν διεκδικούμε για να μην θεωρηθεί ότι φυγοπονούμε απέναντι στις υποχρεώσεις μας

Ο αβάπτιστος Τζέφρυ δεν πρόκειται να επαναφέρει επίσημα
το ζήτημα των Γερμανικών Επανορθώσεων


Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση του πρωθυπουργού

Ο «αβάπτιστος» πρωθυπουργός σημείωσε στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του, (εθνικόφρονος εργολαβκού), κ.Καρατζαφέρη, ότι «ουδέποτε η Ελλάδα παραιτήθηκε των αξιώσεών της», αλλά «εάν τώρα επανέφερε επισήμως το αίτημα», «θα ήταν εύκολο από κάποιους κακοπροαίρετους να θεωρηθεί ότι υπεκφεύγουμε, ότι φυγοπονούμε απέναντι στις υποχρεώσεις μας».
Ο «αβάπτιστος» πρωθυπουργός επεσήμανε παράλληλα:
«Σε καμία περίπτωση δεν παραιτείται η χώρα μας από την διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων, ούτε όμως παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα ή την προβοκάτσια ενός εντύπου. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, αλλά όχι να το καταστήσουμε σημαία ευκαιρίας τώρα που είμαστε σε αδυναμία προσπαθώντας να βάλουμε τάξη, να επιφέρουμε τομές και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι θα πρέπει να αποδείξει η χώρα μας πρώτα ότι είναι αξιόπιστη και πληρώνει τα χρέη της κι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από μας τους ίδιους: «Την εικόνα της αξιοπιστίας θα την αποκαταστήσουμε. Προέχει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να αποκαταστήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια, αλλά περιμένουμε κι από τους εταίρους μας να τηρήσουν και τις δικές τους ρητές και άρρητες δεσμεύσεις».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση του πρωθυπουργού Επαίνεσε ακόμη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το γεγονός της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο, λέγοντας ότι «ως κίνηση είναι επιβεβλημένη στην πολιτική συγκυρία για να καταλάβουν οι Βρυξέλλες ότι υπάρχουν και άλλες δίοδοι».

Αναφέρθηκε επίσης ο κ. Καρατζαφέρης στο όλο ιστορικό περί τις γερμανικές αποζημιώσεις, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά υποτέλειας από πλευράς Ελλάδος και υπογραμμίζοντας ότι όσες χώρες διεκδίκησαν και απαίτησαν πήραν αποζημιώσεις.

Επιτέθηκε όμως ο κ. Καρατζαφέρης στη Γερμανία κάνοντας λόγο για «κλεπταποδόχους»: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αν είχαμε πάρει τα υποβρύχια που γέρνουν, δεν θα μιλούσαν».

Απαντώντας ακριβώς στην επισήμανση αυτή στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός είπε ότι στο θέμα των εξοπλισμών πρώτιστο κριτήριο παραμένει το εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των προμηθευτών και πάντως με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας.

Κατά τα άλλα επανέλαβε ότι το θέμα των αποζημιώσεων «είναι υπαρκτό και ανοικτό. Το θέμα υφίσταται στις διμερείς μας σχέσεις».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, ώρες-ώρες ασκείς δίκαιη κριτική στον Καρατζαφέρη..

στην προκειμένη όμως περίπτωση τι παραπάνω περίμενες να ακούσεις....

οι αναφορές στις γερμανικές πολυεθνικές δεν άξιζαν?- και μόνο ότι ο Έλληνας αρχίζει να καταλαβαίνει ότι η ΟΝΕ ήταν ένα εύπεπτο παραμυθάκι για να διευκολυνθεί η οικονομική και πολιτική κυριαρχία του ηπειρωτικού Βορρά και να εγκαθιδρυθεί πανευρωπαικά το πολίτευμα της "αβασίλευτης" τραπεζικής κλεπτοκρατίας, χαλάλι του Καρατζαφέρη και του κάθε Καρατζαφέρη(σε αντίθεση με έναν Σαμαρά πολύ ευρωλάγνο στο θέμα αυτό...)

Βέβαια το ζήτημα είναι τι Ευρώπη θέλουμε και αν μπορούμε να τη φτιάξουμε, παρεκκλίνοντας από τη σχεδόν σιδηρόφρακτη νομοτέλεια του ευρωπαικού "εγχειρήματος" ...(αποεθνοποίησης...)..

ΟΜΩΣ...


ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΕΙΣ ΜΙΑ ΕΝΔΟΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ(ΜΙΑ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΕΝΔΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΡΑΧΙΟΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ- ΣΕ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΕΛΕΙΑ....

ILIAS είπε...

Αν,λέω ΑΝ, όλα τα κόμματα έλεγαν και πίστευαν αυτά που λέει ο Λα.Ο.Σ., θα ήταν καλύτερη η Ελλάδα ή χειρότερη;;;;
Αν απαντήσετε "χειρότερη", τότε συνεχίστε την κριτική στον Καρατζαφέρη.
Αν απαντήσετε "καλύτερη", τότε αφήστε μια ακόμα πατριωτική φωνή να φωνάζει κι ας είναι σε διαφορετικό πατριωτικό μετερίζι από το δικό σας.
Ενότητα μάς χρειάζεται κι όχι διχασμός μεταξύ μας.
(εγώ όταν έγιναν οι δύο συγκεντρώσεις για το Μακεδονικό στην Θεσσαλονίκη, έφυγα από την Αθήνα και πήγα και στις δύο).

Ανώνυμος είπε...

"Μπράβο" σας κύριε Χατζάρα. Αφού σας πειράζει ο "πατριώτης εργολάβος" Καρατζαφέρης γιατί δε μας λέτε για τα έργα σας στην ΕΡΤ επί της χρυσής οκταετίας; Τότε που διορίζονταν όλοι από τα παράθυρα, τρώγαν με χρυσά κουτάλια και εσείς υπερασπιζόσασταν τον πατέρα του αβάπτιστου.. Ο πατέρας ήταν βαπτισμένος; Δεν υπηρέτησε στο αμερικανικό ναυτικό το 40; Καθηγητής επί μακαρθισμού στις ΗΠΑ σας άρεσε εσάς τον προοδευτικό;
Χρωστούσε η χώρα το 81; Το χρέος να το πληρώσετε όλοι εσείς που ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ από το 81 και δουλέψατε στο δημόσιο. Οσοι μπήκαν χωρίς εξετάσεις στο δημόσιο να επιστρέψετε τους μισθούς και ο Γιάννος τα κλεμένα του χρηματιστηρίου. Και βρέθηκε ένας άνθρωπος που έφυγε από το μαντρί, έστησε ένα κόμμα κόντρα σε θεούς και δαίμονες, λέει 2 σωστές κουβέντες και μόλις κάνει ένα χιλιοστό λάθος αμέσως να τον κρεμάσουμε. Που είσασταν όλοι εσείς πριν υπάρξει το ΛΑΟΣ; Γιατί δεν σχολιάζετε την επερώτηση Καρατζαφέρη για τις γερμανικές αποζημιώσεις; Τη συλλογή υπογραφών για το λαθρονομοσχέδιο ποιός την ξεκίνησε; Τις προτάσεις για την οικονομία(νομιμοποίηση αυθαιρέτων, άδειες καζίνο, έλεγχος τιμών πολυεθνικών, 50% μισθοί βουλευτών); Και μιά ερώτηση για τον προφανώς φιλικό σας πολιτικό: Ο πολιτικός γάμος έγινε το 83 και οι ταυτότητες το 2000. Γιατί ο σύντροφός σας Στέλιος έφυγε το 2004 από το Πασόκ; Γιατί ίδρυσε την Αναγέννηση το 2007 και όχι το 1983;
Οτι και να κάνετε όλοι εσείς οι "καλοπροαίρετοι" ο Γιώργος θα ανεβαίνει στα ποσοστά και δυστυχώς για σας φυλάγεται και δεν θα έχει την τύχη να φύγει τζάμπα σαν τον Μπακογιάννη.

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...