19/2/10

Ακύρωση των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν, αφού θα διατεθούν για άλλες... συναφείς εκδηλώσεις!!

Με μια πρωτοφανή ενέργεια το υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει τη ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο για λόγους... οικονομίας.

Σύμφωνα με εγκύκλιο η οποία στάλθηκε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με θέμα «Εορτασμός Εθνικής Επετείου από Αρχές Εξωτερικής Υπηρεσίας υπό παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία», δίδεται εντολή να μην παρατεθούν οι καθιερωμένες δεξιώσεις για την 25η Μαρτίου.

Οπως αναφέρεται, μάλιστα, η ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της εθνικής επετείου «κρίνεται σκόπιμη προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους... συμβολισμού».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (η εγκύκλιος υπογράφεται από τον γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπο), έτσι δεν αφήνει περιθώρια ούτε και για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης εκ των ενόντων ή από κατά τόπους ομογενείς της καθιερωμένης δεξίωσης για την εθνική επέτειο, καθώς επισημαίνεται το στοιχείο του... «συμβολισμού». Τα χρήματα δεν θα εξοικονομηθούν καν, καθώς όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο θα διατεθούν για κάλυψη άλλων... συναφών εκδηλώσεων!!

Τα ποσά τα οποία θα εξοικονομηθούν φυσικά είναι ασήμαντα για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς συνήθως πρόκειται για τυπικές δεξιώσεις που όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο για τις περιοχές όπου ζουν ομογενείς, αλλά και σε άλλες χώρες όπου δίνεται η ευκαιρία για «ανεπίσημη» διπλωματία, ενώ ο εορτασμός της εθνικής εορτής σε μια πρεσβεία έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για τη διεθνή παρουσία και το κύρος μιας χώρας.

Εξάλλου μάλλον αρνητικό μήνυμα εκπέμπει για τη χώρα μας το γεγονός ότι φέτος μόνο οι πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο δεν θα εορτάσουν την εθνική επέτειο της χώρας τους...

Εχουμε να κάνουμε με ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!!

Γιώργος

4 σχόλια:

Αθανάσιος είπε...

Ιστοσελίδα PleaseRobMe (Παρακαλώ κλέψτε με) αποκαλύπτει την ακριβή τοποθεσία των άδειων σπιτιών, με βάση τα όσα δημοσιεύουν στο διαδίκτυο οι χρήστες. Στόχος του site δεν είναι βέβαια η διάπραξη εγκλημάτων, αλλά να καταδειχθούν οι κίνδυνοι που έχει το να μοιράζεται κανείς διαδικτυακά προσωπικά δεδομένα, όπως η ακριβής τοποθεσία της κατοικίας του. Η ιστοσελίδα στηρίχθηκε στους παίχτες του online παιχνιδιού Foursquare, το οποίο λειτουργεί με βάση το που βρίσκεται ο χρήστης στην πραγματικότητα, όπως επεσήμαναν οι Ολλανδοί προγραμματιστές του, στο BBC News, το PleaseRobMe αποσπά πληροφορίες από τους παίχτες που έχουν επιλέξει να εμφανίζεται αυτόματα η τοποθεσία τους στο Twitter.

"Ξεκίνησε από εμένα και έναν φίλο, βλέποντας το Twitter μας και τις δημοσιεύσεις του Foursquare", δήλωσε ο Μπόι Βαν Άμστελ. "Οι άνθρωποι έμπαιναν από το σπίτι τους, ή των φίλων τους και δημοσίευαν τις διευθύνσεις τους. Δεν νομίζω ότι είχαν επίγνωση του πόσα πολλά μοιράζονταν".

Οι κ. Βαν Άμστελ, Φρανκ Γκριόνεβελντ και Μπάρι Μπόρσμπουμ συνειδητοποίησαν ότι όχι μόνο οι άνθρωποι μοιράζονταν λεπτομέρειες και πληροφορίες για τους εαυτούς τους και τους φίλους τους, αλλά γνωστοποιούσαν ακόμη και το πότε έλειπαν από το σπίτι τους.

Για τη δημιουργία της ιστοσελίδας χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ώρες. "Είναι βασικά μια αναζήτηση στο Twitter – τίποτε το καινούργιο", δήλωσε ο Βαν Άμστελ. "Ο καθένας που μπορεί να δει το HTML και το javascript, μπορεί να το κάνει. Μπορείς σχεδόν να γελάσεις με το πόσο εύκολο είναι".

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα θα παραμείνει ενεργή και ότι δεν σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει το έγκλημα. "Η ιστοσελίδα δεν είναι εργαλείο για διάρρηξη", υποστηρίζει ο προγραμματιστής προσθέτοντας: "Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι ότι πριν από λίγο καιρό ήταν αμφισβητήσιμο αν θα μοιραζόσουν το πλήρες όνομά σου στο διαδίκτυο. Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο κατά 1.000 μίλια".
Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι είναι πρακτικά πολύ δύσκολο να χρησιμοποιήσεις τις πληροφορίες της ιστοσελίδας για να διαπράξεις διάρρηξη.

Από την πλευρά της, η οργάνωση Crimestoppers συμβουλεύει τον κόσμο να σκέφτεται προσεκτικά πριν επιλέξει να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες στο διαδίκτυο. "Παροτρύνουμε τους χρήστες του Twitter, του Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων να σταματούν και να σκέφτονται πριν δημοσιεύσουν προσωπικές πληροφορίες που ενδέχεται να τους καταστήσουν ευάλωτους σε εγκλήματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης.
"Λεπτομέρειες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμες σε όλον τον κόσμο: Δεν θα έβαζες μια ταμπέλα στην πόρτα σου ότι λείπεις από το σπίτι, οπότε γιατί να το δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο;", πρόσθεσε.

Ανώνυμος είπε...

Aς γίνει και εργάσιμη ημέρα τότε μπας και συνειδητοποιήσει κάποιο αφελές μυαλουδάκι αδιάφορων "φτωχών" Ελλήνων,για το τι πρόκειτε να συμβεί!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Η ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ?

dimostzor είπε...

ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ,ΥΠΟΘΕΤΩ, ΤΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.