25/2/10

ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ), ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΙ ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Ο Kαλλικράτης λοιπόν, μας λέει ο Πλούταρχος, ότι ήταν ο μεγαλοεργολάβος της εποχής (ηργολάβησε Καλλικράτης) ο οποίος μάλιστα ανέλαβε να κατασκευάσει τα τείχη των Αθηνών και άργησε και τόσο πολύ (βραδέως περαινόμενον),ώστε ξεκίνησαν τα ανέκδοτα (κωμωδεί δε το έργον Κρατίνος).

Ο ΣΑΡΑΓΚΟΥΣΗΣ λοιπόν, την πάτησε και στο όνομα του προγράμματός του. Αντί να το ονομάσει Φειδίας, που ήταν και ο μέγιστος των καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων, ή έστω αντί να το ονομάσει Ικτίνος, το βάφτισε με το όνομα του μεγαλοεργολάβου Καλλικράτη, δηλαδή του Μπόμπολα του τότε.
Ζήτω οι εργολάβοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και τώρα στην ουσία του ζητήματος….


Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα από τη διοικητική αντιμεταρρύθμιση με το ψευδεπίγραφο όνομα «Καλλικράτης» επιχειρεί την αποδυνάμωση του Έθνους – Κράτους μέσω των περιφερειών και ενισχύει την κομματική εξουσία μέσα από τη συνένωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιχειρεί την ουσιαστική κατάργηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - ενός θεσμού με σημαντικά χαρακτηριστικά λαϊκής παρέμβασης - και παράλληλα οικοδομεί προϋποθέσεις μελλοντικής υπονόμευσης της συγκρότησης του εθνικού-κράτους με βάση το σχεδιασμό της «Ευρώπης των πόλεων και των περιφερειών»» που ξεκίνησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση - προς δόξα της παγκοσμιοποίησης το 1995.



Μετά από την ανιστόρητη κατάργηση 10.000 Οργανισμών ΟΤΑ με τον Καποδιστρία 1 ο οποίος επέφερε τη σχεδόν πλήρη ερήμωση της Ελληνική Υπαίθρου και κατ’ επέκταση της πολύτιμης για τη χώρα μας αγροτικής οικονομίας έρχεται μια δεύτερη συνένωση στους εναπομείναντες περίπου 1.000 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι οποίοι θα μειωθούν σε 350 δημιουργώντας τερατώδη για τα δεδομένα και τις προδιαγραφές της χώρας μας αστικά κέντρα χωρίς την αναγκαία γεωγραφική, πολιτιστική, ιστορική και οικονομική συνοχή.

Η κατάργηση των Νομαρχιών και κατ’ επέκταση η υποβάθμιση των τοπικών κοινωνιών οδηγεί αντικειμενικά στην αποσάθρωση του κοινωνικού και εθνικού ιστού. Οδηγεί στην ενίσχυση ενός συγκεντρωτικού και επομένως αυταρχικού και ξένου προς τον πολίτη Κράτος που το μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει είναι το συμφέρον των μεγαλοεργολάβων του δικομματισμού και στην ενίσχυση του συγκεντρωτικού, ταξικού - παρασιτικού κομματικού Κράτος.

Με τη συναίνεση της Ν.Δ. του Α. Σαμαρά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιστός υπηρέτης στα κελεύσματα της Νέας Τάξης και της Ε.Ε. για μια Ευρώπη πολυδιασπασμένη, «Ευρώπη των μητροπολιτικών πόλεων και των περιφερειών» έτσι ώστε να ελέγχονται στα πλαίσια του Ευρωατλαντισμού απόλυτα οι λαοί στις διεκδικήσεις τους επιδιώκει να υλοποιήσει και στην πατρίδα μας το αντιλαϊκό -– αντιδημοκρατικό σχέδιο και μάλιστα επιδιώκει να το πετύχει στα πλαίσια ενός δήθεν εκσυγχρονισμού χωρίς να ερωτά τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, χωρίς να προχωράει στη στοιχειώδη υποχρέωση να ερωτήσει με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τις τοπικές κοινωνίες εάν συμφωνούν.

Σημειολογίας το ανάγνωσμα

Υπάρχει ένα χωριό στα ορεινά Χανιά ονόματι Καλλικράτης με τρεις κατοίκους (μια οικογένεια συγκεκριμένα).Λέτε; Να μείνουνε μετά από κάποιες δεκαετίες στην Πατρίδα μας Τρείς και ο κούκος Έλληνες αυτόχθονες και όχι από τους άλλους νεοέλληνες που μας φέρνουν ;;; Λέω λέτε;;;;

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΕΦΑΛΟΣ

Υ.Γ Αλήθεια πόσοι μπούκαραν σήμερα;;; Κρουασάν πήραν για πρωινό;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: