28/2/10

Η απόβαση στο Eldorado (συλλεκτικό κείμενο)

Οι σωστές αποβάσεις που λέτε, ποτέ δεν γίνονται απερίσκεπτα.... jamais .... Υπάρχει πάντα μία ομάδα αναγνώρισης. Μία ομάδα σαν αυτήν των Ελεγκτών του ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ που ήρθαν στην πατρίδα μας τις τελευταίες μέρες.(Ησυχάστε ....σωθήκαμε...)

Τα χουντοκάναλά μας είπαν ότι ήρθαν να εκτιμήσουν την κατάσταση της οικονομίας μας και να κάνουν τι ανάλογες εκθέσεις , εισηγήσεις. κτλ.κτλ....ώστε να διασωθεί..κτλ.κτλ... . Αμ' δε..

Η αποστολή της Ομάδος αυτής είναι η εξής :

1) Να αναγνωρίσουν τους τομείς της Οικονομίας μας που αξίζει να γίνει πλιάτσικο (αποκρατικοποιήσεις κομψά...).
2) Να αναγνωρίσουν τις αμυντικές δυνατότητες της Οικονομίας μας απέναντι στο σχεδιαζόμενο πλιάτσικο.

Σαν γίνει αυτό. οι εκθέσεις τους , οι κρυφές, θα πάνε στους κονκισταδόρους (ΔΝΤ-Deutsche Bank).Εκεί έχουμε και λέμε.

Θα μας δώσουν δάνεια. με τι επιτόκιο;

Αν εξασφαλισθεί ότι η ντόπια πολιτικο-οικονομική ελίτ θα δεχθεί ρητά το επερχόμενο πλιάτσικο (έναντι ψιχίων ως προς συνολική αξία του πλιάτσικου...) το επιτόκιο θα είναι χαμηλό και φιλάνθρωπο. Εννοείται ότι αυτό θα το δέσουν από όλες τις πάντες. Τότε, με τα δάνεια θα αρχίσει και το πλιάτσικο ειρηνικά και δημιουργικά....(Βλπ. Hungary).

Αν δεν εξασφαλισθεί ότι η ντόπια πολιτικο-οικονομική ελίτ δεν θα δεχθεί το πλιάτσικο και ίσως κάνει το δικό της παιχνίδι για ίδιον όφελος πάντα (μας έχουν χεσμένους....ξέρετε...) , τότε το επιτόκιο θα είναι μεν χαμηλότερο από αυτό που δανειζόμαστε τώρα, αλλά θα είναι πάλι υψηλό (πτι γαμώτι... που έλεγε και η Μαλβίνα...), έτσι ώστε να συνεχιστεί η αιμορραγία του χρέους μας. (βλπ Argentina)

Επίσης θα προτείνουν (it happens now...) μέτρα που "συμπτωματικώς" οδηγούν την οικονομία σε μία κατάσταση παρατεταμένης ύφεσης , ώστε όταν θα αρχίσει το πλιάτσικο να μην έχει δυνάμεις να αντιδράσει...λέμε τώρα..αν πες το θέλει...(10 δεύτερα γέλιου...όχι παραπάνω εδώ...)

Όταν θα πάρουμε τα δάνεια..ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ..
α) τυχόν κλεψιές της ντόπιας ελίτ (δεν νομίζω να υπάρξει δυσκολία σε αυτό...)

β) βλακώδεις αξιοποιήσεις αυτών από την πολιτική μας ηγεσία (ούτε σε αυτό...).

Έτσι και αλλιώς , ένας είναι ο σκοπός : τα δάνεια ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΩΦΕΛΗΣΟΥΝ .
ΟΤΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΑΥΤΌ, ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΞΑΝΑ (όλοι στην Τήνο γρήγορα...)
Τότε θα αρχίσουν να μας πιέζουν να πληρώνουμε , εμείς ως οικονομία -μπατίρηδων γεμάτη ντροπή (θα φροντίσουν τα media μας για αυτό), θα τους κοιτάμε κακομοίρικα στα μάτια και με την γλώσσα έξω . Αυτοί θα μας κατσαδιάσουν(κακά pidia...ντα...ντα..ντα..) και μετά θα μας ΠΟΥΝ "ΠΟΥΛΗΣΤΕ". Τι;.... Οι εκθέσεις οι αρχικές. που λέγαμε. Και όπως ξέρουμε όλοι μας, όταν πουλάς στην ανάγκη, ΠΟΥΛΑΣ ΤΣΑΜΠΑ. (Βλπ. "Το Εγχειρίδιο του καλού Πωλητή και σκέψεις πάνω στον ΟΤΕ" .George Alogoskoufis. Athens.2007. Bailout Press)

Εμείς, αν κρίνω πως αντιδράσαμε ως Λαός μέχρι σήμερα, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ , για να σώσουμε την μίζερη (180 χρόνων) αλλά υπερπολύτιμη ζωούλα μας. Έχουμε κορίτσια και αγόρια να παντρέψουμε, να πάμε καμιά εκδρομούλα, να φτιάξουμε το σπιτάκια μας κτλ..κτλ...καταλαβαίνετε.. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συνεχίσω για το "μετά"........Μουσική Σπαθάρη...γειά σου μπαμπάκο...κτλ..κτλ..... Αρχίζει το γιουρούσι.....και τα κυνηγητά.

Τα περί διάσωσης του Ευρώ κτλ...είναι παραμύθια για ύπνο.....

ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΈΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΩΣΤΕ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (σταγόνα ) ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ (δεξαμενή). ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΑΥΤΗΝ...ΤΑ MEDIA...και ποιοι λέτε να ορίζουν την μουσική τους; ε; .....guess....

Συνεπώς ...ας πάμε στο επόμενο με την Κοκκινοσκουφίτσα...γιατί πέρασε και η ώρα...

Η μόνη διαφορά που διακρίνουμε σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι παλιά αυτό γινόταν μόνο από ΔΝΤ , τώρα θα γίνει και από τη Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (υπό σκέψιν;;;;) ή από τους δημιουργούς του (Ευρωπαϊκό Καρτέλ Τραπεζών). Το κέρδος ενώνει...
...........Βέβαια υπάρχει πάντα και η πεταλούδα καθώς πετά.....και δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να γίνει.....λέμε τώρα...
Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι καινούργιο.Ακριβώς όπως και τα παραμύθια που μας έλεγαν μικροί. Τα ακούγαμε όμως , ξανά και ξανά...και κοιμιζόμασταν γλυκά...

Λοστρόμος σε Καραβέλα. (πριν το σφουγγάρισμα).

Υ.Γ.
Ψυχάρη .καλά ρε....τους πληρώνεις για αυτά που γράφουν; .χα,χα,χα.απίστευτο.αφού δεν τα διαβάζει κανένας ρε;. δυο τρεις που ξέχασαν να ξυπνήσουν και το σινάφι σας ...μόνο αυτοί ..χα.χα.χα..Θεέ μου.χα,χα,χα..τι τύπος;....χα,χα,χα..δεν παίζεσαι...χα,χα,χα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το προσβλητικό και χαμηλού επιπέδου εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού Focus το οποίο απεικόνιζε την Αφροδίτη της Μήλου να...χειρονομεί είχαμε και τις αναμενόμενες και υγιείς ελληνικές αντιδράσεις. Το περιοδικό Άρδην Ρήξη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας έξω απο τη Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, υπήρξαν σκέψεις για εμπάργκο σε Γερμανικά προιόντα και Γερμανικές εταιρίες γενικότερα ενώ στο διαδίκτυο οι Έλληνες Bloggers και όχι μόνο απάντησαν με αντίστοιχα εξώφυλλα.

Ευκαιρία δεν έχασαν βεβαίως και τα γνωστά παπαγαλάκια για να μας υπενθυμίσουν το πόσο υπερβολικοί είμαστε οι Έλληνες ως λαός που αντιδρούμε έτσι. Να μας υπενθυμίσουν ακόμα πως πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για ένα άρρωστο νεοελληνικό φαινόμενο που θα πρέπει να μας κάνει να ντρεπόμαστε και να νιώθουμε σχεδόν τύψεις για τις αντιδράσεις μας! Σε τελική ανάλυση τα παπαγαλάκια υποστηρίζουν πως πρόκειται μόνο για το εξώφυλλο ενός περιοδικού που ανήκει σε ιδιώτη.

Εμείς δεν έχουμε παρα να θυμήσουμε στα γνωστά αυτά παπαγαλάκια και τους δήθεν ψύχραιμους τι συνέβη όταν μια ιδιωτική επίσης εταιρεία η Absolut σε διαφήμιση της παρουσίασε τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού όπως ήταν πριν τον μεταξύ τους πόλεμο. (1846-1848)
Η Σουηδική εταιρεία Vin & Sprit (V & S), παρασκευάστρια της βότκα Absolut, αναγκάστηκε να αποσύρει την διαφημιστική της καμπάνια στο Μεξικό, μετά από θύελλα διαμαρτυριών που προκλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο λόγος είναι ο χάρτης πάνω στον οποίο στηρίχθηκε η καμπάνια, που παρουσιάζει τα σύνορα του Μεξικού να φτάνουν εντός του εδάφους της Αμερικής μέχρι του σημείου της γεωγραφικής έκτασης που καταλάμβαναν οι δύο χώρες πριν από τον μεταξύ τους πόλεμο (1846-1848), όπου το Μεξικό ηττήθηκε. Η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια προκάλεσε πολλές συζητήσεις και διενέξεις εντός των ΗΠΑ, όπου εκατοντάδες αμερικανοί χρήστες του Ίντερνετ ανέρτησαν τουλάχιστον 1500 σχόλια διαμαρτυρίας στην ιστοσελίδα της Vin & Sprit και απείλησαν να προκαλέσουν μποϋκοτάζ εναντίον της Absolut.

Ο συγκεκριμένος χάρτης απεικονίζει τα σύνορα των 2 χωρών έτσι όπως ήταν έως περίπου το 1830, όπου υπό Μεξικανικό έλεγχο ήταν οι πολιτείες του Τέξας, Καλιφόρνια, Αριζόνα, Νεβάδα, Γιούτα, Νέο Μεξικο και τμήματα των Κολοράντο, Γουαιόμινγκ, περιοχές που το Μεξικό απώλεσε προς όφελος των ΗΠΑ με την συνθήκη Guadeloupe Hidalgo που τερμάτισε τον μεταξύ τους πόλεμο....

Τελειώνοντας να πούμε στα γνωστά παπαγαλάκια και φερέφωνα πως η δήθεν ψυχραιμία που όμως πάντα συνοδεύεται και με υποχωρητικότητα κατα το γνωστό ρητό σφάξε με Αγά μου να αγιάσω είναι ο συντομότερος δρόμος προς το Νεοραγιαδισμό και την υποτέλεια.
Πηγή politesgr.com

Ανώνυμος είπε...

κυριε χατζαρα ριχτε μια ματια στο σημερινο αρθρο του κυριου στυλιανου σελις 8 στο παρον για τα περιστατικα της συναγωγης στα χανια.

μαζι με τα νεα περιστατικα στην κρητη μηπως μεθοδευεται κατι;

το αρθρο αναφερει οτι η μοσαντ εχει μονιμο κλιμακιο στην κρητη!!

τι ακριβως κανει η μοσαντ εκει;

Aναφερει επισης τους γνωστους τυπου δημου που καταπιαν τη γλωσσα τους μετα την αποκαλυψη ης αληθειας και τον ρολο των δραστων.

Επισης διαβαστε τι γραφει για την ελλαδα και την ακροπολη ενας Σταυρακακης ο οποιος πρωτοστατησε στην φασαρια ως εβραιος και υπευθυνος της συναγωγης.Ο ανθρωπος αυτος δεν εχει καμια ψυχικη επαφη και σχεσεις με την ελλαδα.

Περιεργα πραγματα...