19/2/10

Η Πρόταση Μεντβέντιεβ για το ΔΝΤ παραμένει στο τραπέζι

Λούκα Κατσέλη :«για την ελληνική κυβέρνηση έχει μικρή πρακτική σημασία αν «επιτηρείται» η οικονομική πολιτική από την Ε.Ε. ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για οικονομική υποστήριξη.
Ο Παπακωνσταντίνου, με δήλωση του στο πρακτορείο Reuters, ειπε , ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως η ιδέα», ενώ η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στον Real FM τόνισε ότι στην πραγματικότητα για την ελληνική κυβέρνηση έχει μικρή πρακτική σημασία αν «επιτηρείται» η οικονομική πολιτική από την Ε.Ε. ή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Έτσι ή αλλιώς, η επιτήρηση είναι πάντοτε πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή η οικονομία μας και οι πολίτες υφίστανται το κόστος. Οι όροι δεν είναι διαφορετικοί, είναι ίδιοι και για μας αυτό σημαίνει πολύ γρήγορη και αποτελεσματική υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», τόνισε η κ. Κατσέλη και έσπευσε αμέσως να εξηγήσει, ότι «η Ευρωζώνη δε θέλει να αφήσει μια χώρα της να αποταθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γιατί αυτό ουσιαστικά είναι μία έμπρακτη απόδειξη της αδυναμίας της Ευρωζώνης να επιλύσει τα του οίκου της. Επομένως το ζήτημα έχει πολιτικές προεκτάσεις, αλλά βεβαίως αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει είναι το γεγονός ότι αν η Ευρωζώνη δεν μπορεί να βρει λύσεις, οι χώρες αναζητούν διεξόδους αλλού».

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης, η κ. Κατσέλη ξεκαθάρισε, ότι « εάν η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει μηχανισμούς επίλυσης συστημικής αστάθειας, όπως αυτή που εμφανίζεται, όταν ένα κράτος-μέλος της γίνεται θύμα κερδοσκοπικών τάσεων και δεν υπάρχει τρόπος επίλυσης στα πλαίσια της Ευρωζώνης, τότε αυτό αναδεικνύει την αδυναμία της να επιλύσει σημαντικά προβλήματα. Σήμερα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι άλλη χώρα. Και επομένως τότε ξαναμπαίνει ορθά το θέμα του να εξετάσουμε άλλες πηγές χρηματοδότησης».

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, τέθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης το μείζον, αν και ξεχασμένο, θέμα των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων για τα δεινά της κατοχής, το οποίο πάντα αγγίζει μια ευαίσθητη χορδή της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας.
Περισσότερα στο http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/---deal---2010021820115

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ασφαλώς παραμένει στο τραπέζι όπως και για την ΙΣπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Γερμανία, κτλ, κτλ, κτλ..

Βάλτε και ως σκέψη στο τραπέζι ότι ισως να μην αντέχουμε στην Ευρωζώνη.... να αρχίσει να λιώνει το Ευρώ στις αγορές, να βαράνε τα τηλέφωνα, και εσείς να είστε απασχολημένοι...πάρτε αργότερα..

Για βάλτε το..και θα δούμε..

Για πάτε λίγο στην άκρη της ταράτσας..να δούμε..

Καλλιτέχνες, Παπαγάλοι, Πανελίστες, πρώην αθλητές, και γόνοι .ΟΛΟΙ στα ψηφοδέλτια

  «Επώνυμοι» και «διάσημοι» επιλέγονται από τα κόμματα και διεκδικούν την χρυσοφόρο είσοδό τους στην Ευρωβουλή την ώρα που η Ε.Ε έχει να αντ...