26/2/10

Οχι η κυρία Πετραλιά δεν είναι υπουργός

του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Μειώνονται συντάξεις , κόβονται μισθοί και επιδόματα και στις βαλίτσες τους
οι κοινοτικοί που πηγαινοέρχονται , κουβαλάνε απολύσεις χωρίς όριο στην Ελλάδα και από πάνω καινούργια αύξηση στα όρια ηλικίας για να βγούμε στην σύνταξη .

Μπορεί η κα Πετραλιά να μην είναι στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κι ούτε καν βουλευτής αλλά όπως φαίνεται ό νόμος της , για το ασφαλιστικό, που πέρυσι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων εφαρμόζεται σχεδόν στο ακέραιο και δεν πάει να φωνάζει ο κόσμος με τα συνδικάτα του στους δρόμους τις διαδηλώσεις και απεργίες.
Άλλωστε κάπως έτσι εφαρμόστηκε για χρόνια και ο νόμος Σιούφα ( ν. 2084/1992) παρ΄ όλο που και τότε το ΠΑΣΟΚ είχε δεσμευτεί να τον καταργήσει .

Στο μεταξύ χωρίς να ανακοινώνεται τίποτα επίσημα και ενώ η επικοινωνία έχει υποκαταστήσει την ενημέρωση, με τις διαρροές να δίνουν και να παίρνουν , το αποτέλεσμα είναι μέσα στην γενική σύγχυση , το κόστος να πληρώνει πάλι το Δημόσιο ταμείο και οι πολίτες :
- με το μαζικό κίνημα φυγής για συνταξιοδότηση κυρίως από το Δημόσιο
- με το βαρύ κλίμα που επικρατεί την αγορά .
Δικαιολογημένη έτσι , απολύτως, είναι η χθεσινή έκρηξη του Νέστορα της δημόσιας ζωής Απόστολου Κακλαμάνη, που απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, τα είπε έξω από τα δόντια στους αρμόδιους Υπουργούς για την στάση τους και την καθυστέρηση στις πολιτικές αποφάσεις.
Βέβαια την ίδια ώρα «οίκοι» και σπρέντ συνεχίζουν εκεί το βιολί τους .
Μόνο που τώρα περιμένουν να δουν τι θα πουν και οι Βρυξέλες για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης , για να προσαρμόσουν ανάλογα το παιχνίδι τους .
Την ίδια ώρα το Ευρωκοινοβούλιο δείχνει να ενδιαφέρεται ξαφνικά για τα δημοσιονομικά πράγματα στην Ελλάδα.

Και η FED όμως δεν πάει πίσω. Μόνο που μας δουλεύουν κι όλας επειδή ψάχνουν, λέει , τον ρόλο της GOLDMAN SACHS στο ελληνικό πρόβλημα. Λες και δεν τον ξέρουν.
Και εμείς απλώς πληρώνουμε.

ΥΓ. Δέκα χρόνια τα παιχνίδια τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...