21/6/10

Πως θα ξεπεράσουμε την κρίση

Πως θα νικήσουμε τον Πινόκιο και τους τοκογλύφους

του Σπύρου Κομίνη

Το σημαντικότερο πράγμα σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση είναι ο ψυχολογικός παράγων. Ας υποθέσουμε ότι είσαι άοπλος και έρχεται καταπάνω σου ο Σβαρτζενέγκερ με δύο καλάσνικοφ, τέσσερα σπαθιά και δεκατέσσερις χειροβομβίδες. Τι θα κάνεις; Θα παραλύσεις; Πέθανες. Πρέπει να συγκεντρώσεις το μυαλό σου, να σκεφτείς ότι ο κύριος αυτός χρεωκόπησε την Καλιφόρνια και δεν είναι παρά ένας αξιοθρήνητος κυβερνήτης. Άρα βλέπεις ταινία. Απλό;
Πάμε τώρα στο δεύτερο σημείο: Αφού καταλάβεις ότι βλέπεις ταινία, πρέπει να σκεφτείς ότι εσύ τη διάλεξες, εσύ πήγες στο βίντεο κλάμπ και την πήρες, οπότε δεν έχει καμιά ουσία να βρίζεις το Χόλιγουντ για τις παπάρες που πουλάει για ταινίες. Πρέπει να καταλάβεις ότι κάθε μέρα σ΄ όλη σου τη ζωή Χόλιγουντ ψήφιζες και οι ταινίες σ΄αρέσανε.
Εάν τώρα τρομάζεις, άλλαξε γούστα. Το Χόλιγουντ δε θ΄ αλλάξει, πρέπει να το πάρεις απόφαση.
Σημείο τρίτο: Στη βουλή συνήλθε η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε μια απολύτως θλιβερή συνεδρίαση, την οποία δεν θα σου περιγράψω. Ας την έβλεπες. Αυτήν έπρεπε να βλέπεις κι΄ όχι τον Σβαρτζενέγκερ. Άσε για το Μουντιάλ δε θα σου πω τίποτα. Σε παρατηρώ απλώς και κουφαίνομαι. Το θέμα λοιπόν της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Τί άποψη έχεις καταχρεωμένε φτωχέ περί των υποκλοπών;
Να σου πω εγώ την άποψή σου. Είδες τις ηλίθιες διαφημίσεις της εταιρίας που ευθύνεται για τις υποκλοπές και πήγες εκεί για να πάρεις δωρεάν χρόνο ομιλίας. Στο τρίτο σημείο λοιπόν, είσαι προδότης. Πούλησες την πατρίδα σου για λίγο χρόνο ομιλίας. Τώρα σκάσε και κολύμπα.
Έχουμε λοιπόν ως εδώ τρία πράγματα απλά:
α) Δεν πανικοβαλόμαστε
β) Προσέχουμε τί είναι αυτό που βλέπουμε και ποιος το έφτιαξε
γ) δεν συμπεριφερόμαστε σαν γουρουνάκια που θέλουνε δωρεάν πράγματα, αλλά είμαστε περήφανοι και πληρώνουμε αυτό που παίρνουμε. Ό,τι περιέχει δώρο είναι κομπίνα.
Σημείο τέταρτο: Δεν υπάρχουν ηγέτες.Mην τα βάζεις με τους πολιτικούς.
Οι πολιτικοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους οι εταιρίες που σου δίνουνε τα δωράκια, δίνουν μεγαλύτερα δωράκια, για να σε πείθουνε ότι είσαι ελεύθερος να διαλέξεις ποιος θα σε κυβερνάει. Όποιος και να σε κυβερνήσει, εσένα θα ξεσκίσει. Τις εταιρίες, αποκλείεται. Αυτό είναι το σύστημα του πλουραλισμού. Ό,τι προϊόν και να αγοράσεις (ψηφίσεις), αυτοί το έχουν φτιάξει, ή μεταποιήσει.
Τα παλιά κόμματα έχουν αλλάξει πολύ. Δεν το πρόσεξες; Ιδιωτικοποιημένα είναι. Το καινούργιο, ο Καρατζαφεύγα, είναι το δημιούργημα των νταβατζήδων.
Αλήθεια για πες μου: Οι νταβατζήδες φταίνε για την υπερχρέωσή μας ή μονο φταίει ο Καραμανλής και ο Σημίτης;
Σημείο πέμπτο: Σε έναν κόσμο με 6,5 δισ πληθυσμό, τα δύο τρίτα υποσιτίζονται, εκατομμύρια πεθαίνουν απ΄ την πείνα και τις αρρώστιες.
Ως χώρα, είμαστε πλούσιοι. Έχουμε σπίτια. Έχουμε καλό κλίμα. Είμαστε λίγοι. Και αυτό το σύστημα σου αρέσει. Τώρα θυμώνεις με τα σπίτια του Τσοχατζόπουλου. Αλλά 20% φτωχούς είχαμε τόσα χρόνια και μόνο το ΚΚΕ και ο Αυτιάς ενδιαφερόταν γι΄ αυτούς.
Το 80% γούσταρε δάνεια, έξυπνες επενδύσεις, μετοχές, μεζονέτες, Lexus, ξανθιές και lifestyle.
Μην το παίζουμε τώρα όλοι επαναστάτες. Διαφήμιση τρώγαμε. Tώρα φυσικό είναι να πεινάσουμε. Θα αποκτήσουμε διαφορετικό στιλ, λίγο καλτ βέβαια, αλλά μη μασάς, εμείς θα το διαλύσουμε το ΔΝΤ.
Σημείο έκτο: Η Διαφθορά. Σε δουλεύουνε. Ο Πινόκιο, ο αρχηγός του κόμματος της Siemens είναι δυνατόν να μιλάει για διαφθορά; Ο αρχηγός του πιο καταχρεωμένου και του πιο χρεωκοπημένου ηθικά κόμματος είναι δυνατόν να μιλάει για χρέη;
Και μάλιστα να μας κάνει και διδασκαλία; Το πρόβλημα δεν είναι η διαφθορά.
Αν ήταν, ο Πινόκιο θα τιμούσε εμάς που δεν τα έχουμε πάρει, εμάς που είμαστε ηθικά σωστοί και στο φινάλε κάνουμε καλά τη δουλειά μας.
Είδες εσύ καμιά επιβράβευση; Ναι, άλλο τόσο και γω. Το πρόβλημα δεν είναι η παράβαση των νόμων. Το πρόβλημα είναι οι νόμοι. Περάσανε όπως - όπως το Μνημόνιο, ενώ ήθελε 180 ψήφους.
Σημείο έβδομο: Οι πολιτικοί δεν είναι όλοι ίδιοι, άρα είναι βλακεία να στρέφεσαι γενικά εναντίον των πολιτικών. Όπως όλοι μας, δέχονται πιέσεις. Αν τους πιέσουμε εμείς πιο πολύ απ΄ τις εταιρίες, θα κάνουν αυτό που θέλουμε εμείς. Το πρόβλημα είναι ότι όπως και στη δική μας ζωή όλα περιστρέφονται γύρω απ΄ το χρήμα, έτσι συμβαίνει και μ΄ αυτούς. Γι΄ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Πρέπει να απομακρυνθούμε από τον φαταουλισμό της κατανάλωσης και να πάψουμε να κάνουμε μετάνοιες στο χρήμα. Η κρίση θα βοηθήσει.
Σημείο όγδοο: Ό,τι κάνουμε πρέπει να γίνεται ειρηνικά. Αυτή τη στιγμή, με τόσο βαθιά κρίση, το πιθανότερο είναι ο πόλεμος. Δε μας χρειάζεται ένας εμφύλιος. Πολλοί μαζί, πιέζουμε ειρηνικά και θα χεστούν επάνω τους.
Τώρα θα φανεί αν η "ανθρωπότητα", αυτό το ανέκδοτο, θυμάται τίποτα, κατάλαβε τίποτα, από τους 2 παγκόσμιους πολέμους. Οι δυο Κορέες είναι με το δάχτυλο στο κουμπί, το Ισραήλ απειλεί το Ιράν και - να μη στα λέω, δεν πρέπει να σε πανικοβάλω.
Σημείο ένατο: Ελληνικά προϊόντα. Πλήρωσε παραπάνω, αρκετά έδωσες για τούρκικα και ισραηλινά λεμόνια. Ελληνικό λεμόνι στο bloody Mary γνήσιε απόγονε του Επίκουρου.
Σημείο δέκατο: Αυτό το καλοκαίρι, επειδή είναι κρίσιμο, όποιος έχει λεφτά να βοηθήσει όσους δεν έχουν, να κάνουν κι΄ αυτοί διακοπές. Με τακτ. Όχι ελεημοσύνη. Φιλοξενία. Οι διακοπές είναι ιερό πράμα. Και οι εργοδότες να διώξουν τον κόσμο μια ώρα αρχίτερα να ξεκουραστεί λίγο, να ξεδώσει.
Όχι άλλα χάπια, ήλιος και θάλασσα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Μαύρο χρήμα" σε τουρκόφωνα ραδιόφωνα και πολιτιστικούς συλλόγους;
Εφημερίδα Αντιφωνητής 16-6-2010

Τώρα και ραδιοφονιάδες οι γνωστοί έντιμοι τουρκόφρονες επιχειρηματίες της Θράκης

Κύριε Παπακωνσταντίνου, αυτά τα λεφτά από πού τα βρήκαν και αγοράζουν ραφιόφωνα, ενώ δηλώνουν ταμείο μηδέν; Μήπως τους έχει κάνει κάποια "χορηγεία" η κυρία Δραγώνα ή μήπως ο Βαλιανάτος;

Μπορεί ο γνωστός «Τούρκος» Τζενγκίζ Ομέρ, που μαίνεται σε μόνιμη βάση κατά της Ελλάδος από την φυλλάδα «Μιλλέτ» να μην έχει ούτε ευρώ στο όνομά του (ώστε να αποζημιώσει αυτούς που έθιξε και καταδικάστηκε τελεσίδικα γιαυτό), όμως φαίνεται ότι προεδρεύει ενός πολύ… πλούσιου συλλόγου. Ενός μειονοτικού συλλόγου με έδρα την Ξάνθη που ιδρύθηκε πριν δυό χρόνια και ήδη έχει στην ιδιοκτησία του δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς!
Καραχασάν :έχει αναλάβει «εργολαβία» τον εκτουρκισμό των Πομάκων στην ορεινή Ξάνθη.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πλάτανος», λοιπόν, έχει στο διοικητικό του συμβούλιο όλη την ομάδα της φασιστοφυλλάδας «Μιλλέτ» και την… Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν!

Πριν μερικές εβδομάδες αγόρασε για 96.000 ευρώ από τον Ντεντέ (παρακαλώ, όχι ύβρεις!) τον ΙΣΙΚ FM και τον μετονόμασε σε Πλάτανος (Cinar) FM. Θα συνεχίσει να εμπέμπει στους 91,8, με υπεύθυνο τον δημοσιογράφο (και εκ των ιδιοκτητών της Μιλλέτ) Τζενγκίζ Ομέρ, διευθυντή τον αρθρογράφο της Νετζάτ Αχμέτ και διευθυντή ειδήσεων τον Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ.

Ρωτώ: Πού τα βρήκε τόσα χρήματα ο εν λόγω σύλλογος; Από τις εισφορές των μελών του σε λιγότερο από 2 χρόνια; Πόσα μέλη έχει και πόση εισφορά καταβάλουν; Μήπως έχουμε άλλη μία περίπτωση διακίνησης μαύρου χρήματος από τους προξενικούς μηχανισμούς; Θα το ψάξει άραγε κανείς;

Φυσικά, αρμόδιο υπουργείο είναι αυτό στο οποίο προΐσταται ο κύριος Παπακωνσταντίνου. Και πρέπει να παρέμβει τάχιστα, προκειμένου να μαθευτεί η αλήθεια και μόνο η αλήθεια, όσο και αν λυπηθούν οι κυρίες του υπουργείου Παιδείας και ο γνωστός "προσκυνητής" Βαλιανάτος.

Αλήθεια, κύριε Παπακωνσταντίνου, έχω και μία απορία: Το 10% (σε περίπτωση που θα διαπιστώσετε φοροδιαφυγή) το δικαιούμαι;

tourkikanea - kostasxan

Ανώνυμος είπε...

4 ΑΦΓΑΝΟΙ ΜΕ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΟ ΣΕ ΠΕΖH ΕΝΩ Η ΑΦΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΕΒΓΑΖΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!
ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΑΣ ΑΦΡΑΣ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

ΚΙ ΕΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΟΜΑΛΟΑΦΓΑΝΟΣΟΜΑΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΞΕΧΥΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΖΟ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ

Η ΧΟΥΝΤΟΧΟΪΔΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΥΝΕΛΑΒΕ...ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΖΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ

Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΥΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΒΟΥΓΕΝΑ ΣΤΗ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΚΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ. ΤΑ ΟΡΚ ΕΚΑΝΑΝ ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ ΠΑΛΙ!

Ένας από τους τέσσερις ληστές που με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από πεζή τον χρυσό σταυρό και την αλυσίδα που φορούσε βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.
Ο Αφγανός συνελήφθη λίγα λεπτά μετά τις 7:00 στη συμβολή των οδών Πιπίνου και Φυλής στο κέντρο της Αθήνας.
Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Οι συνεργοί του αναζητούνται. (πηγή)
http://hellenicrevenge.blogspot.com/
2010/06/4_21.html

Ανώνυμος είπε...

H ΜΙΤ ΑΓΟΑΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...