5/5/14

Εκλογές Ευρω-βυζιόν

Πρώτο το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, και ο άξονας
Βερολίνο-Παρίσι πάει περίπατο.
Η νίκη του Εθνικού Κράτους στην Γαλλία διαγράφεται ήδη καθαρά στον ορίζοντα.
Μετα τον Καρατζαφέρη ζητάνε, και οι γάλλοι σοσιαλ-ληστές «νομισματική πολιτική που να υπηρετεί το λαό»
Η κ. Μαρίν Λεπέν σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Future Thinking France», για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017, που έγινε στις 26-29 Απριλίου συγκέντρωσε το 31% των προτιμήσεων, ενώ σε δημοσκόπηση της BVA πού έγινε στις 2-3 Μαΐου σε 1.086 πολιτών συγκέντρωσε 24%, και είναι μακράν δημοφιλέστερη από τον «γκωλικό» Φιγιόν που είναι κοντά στο 22% και τον Ολάντ που βρίσκεται στο 19-20%.
Το Εθνικό Μέτωπο στην τελευταία δημοσκόπηση της Ifop ( 2 Μάιου) κερδίζει ακόμα 0,5% και ανεβαίνει στο 23,5% ενώ η ευρωδεξιά (UMP) πέφτει στο 22.5%, με τάση προς το 22% , ενώ οι «σοσιαλ-ληστές», πέφτουν στο 18,5%. 1,5% συγκεντρώνει το Debout la République, (DLR) , του Nicolas Dupont-Aignan , που συνεργάζεται με το UKIP του Φάραντζ.

Η νίκη του Εθνικού Κράτους στην Γαλλία διαγράφεται ήδη καθαρά στον ορίζοντα. Οι Γάλλοι λένε Όχι στην Ολιγαρχική γερμανική Ευρώπη, και λένε ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών και της ελευθερίας, στην οποία όλα τα κράτη που συμμετέχουν θα αποτελούν ισότιμα και ανεξάρτητα μέλη».

  Οι Γάλλοι μαζί με το Εθνικό Μέτωπο λένε Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ένωσηπρος την Ανατολή , Όχι στους νόμους των Βρυξελών, Όχι στην λαθρομετανάστευση , Όχι στο (σουνιτικο) Ισλαμ, 
 και λένε ΝΑΙ στην Εθνική νομοθεσία , ΝΑΙ στον εθνικό ελεγχο του νομίσματος και του προϋπολογισμού , ΝΑΙ στην εθνική εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Αφού η Λεπέν και το Εθνικό Κράτος κερδίζουν ο σοσιάλ-ληστής πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε ψευδώς και προεκλογικά ότι ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ θα αναλάβει μετά τις ευρωεκλογές , πρωτοβουλίες για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, και είπε ότι το ευρώ είναι υπερβολικά ισχυρό.
«Χρειαζόμαστε μια πιο κατάλληλη νομισματική πολιτική», ειπε, «διότι το επίπεδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ είναι πολύ υψηλό. Η νομισματική πολιτική πρέπει να είναι εργαλείο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ένα εργαλείο το οποίο θα υπηρετεί το λαό».

Ξύπνησαν τώρα, που σαρώνει η Λεπέν και ζητάνε, «νομισματική πολιτική θα υπηρετεί το λαό», αλλά δύο χρόνια στην εξουσία γιατί δεν την ζήταγαν;
Αλλά ήρθαν πάλι  δεύτεροι. 

 Εδώ και δυο χρόνια ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, μιλάει για τα αδιέξοδα που δημιουργεί το σκληρό ευρώ και τονίζει ότι «η μόνη περίπτωση για να επιβιώσουμε εντός ευρώ, είναι η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος με το δολάριο να έρθει στο 1 προς 1 δολάριο, διότι αλλιώς, δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιβίωσης και η Ελλάδα θα βρεθεί σε χειρότερα αδιέξοδα».

Και όμως τώρα που και οι Γάλλοι σοσιαλ-ληστές μιλάνε για το πανάκριβο Ευρώ, κανένας ρουφιάνος δημοσιογράφος δεν θυμάται ότι το ζήτημα της ισοτιμίας του Ευρώ μόνο ο ΛΑΟΣ το εθετε΄το 2012 και μόνο ο ΛΑΟΣ το θέτει και σήμερα ,ενώ οι υπάλληλοι της Μέρκελ και της Μπούντεσμπάνκ (Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας), δεν λένε κουβέντα και ο ΣΥΡΙΖΑ μπερδεύει τον λαό λέγοντας ότι «η έξοδος από το ευρώ είναι εθνική καταστροφή» κι ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Αυτό θα πει ελληνική ανεξάρτητη δημοσιογραφία και ελληνική πολιτική.

  Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: