24/1/17

πΓΔΜ-BJRM: ΣΤΟΠ Σόρος

Το Κίνημα «Στοπ Σόρος» ανακοίνωσε ότι μέσω αμερικανών βουλευτών θα ζητήσει από το Κογκρέσο να ελεγχθούν οι δαπάνες της USAID στη «Μακεδονία», κατά τα τελευταία 4 χρόνια, επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, υπήρξαν σοβαρές καταχρήσεις της οικονομικής βοήθειας.
Σύμφωνα με το Κίνημα «Στοπ Σόρος» η USAID άρχισε να συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας, που χρηματοδοτείται από τον Σόρος και τον Φεβρουάριο του 2012 υπέγραψε σύμβαση με το ίδρυμα , «για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών στη Μακεδονία», του οποίου ο κύριος και μοναδικός εκτελεστής ήταν το Ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία». Η συνεργασία μεταξύ USAID και του Ίδρυματος ΣΟΡΟΣ έληξε στις 31 Αύγουστου 2016, και στην συνέχεια σταμάτησαν οι «πολύχρωμες διαμαρτυρίες».
Παράλληλα η εφημερίδα «Dnevnik» αποκάλυψε ότι ο νέος διαγωνισμός για την κατανομή των περίπου 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων, της USAID για τα Σκόπια, έγινε τον Σεπτέμβριο και τον κέρδισαε φια τα επόμενα 5 χρόνια η πρώην σύζυγος του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, Ντελίνα Φίκο.
Παράλληλα η ακτιβίστρια της Κοινότητας ΛΟΑΤ Λούμι Μπεκίρι ανέβασε στο Facebook έκκληση για συλλογή υπογραφών για υποβολή μηνύσεων εναντίον όσων προσπαθούν «παρανόμως και με συκοφαντίες», να κλείσουν το Open Society.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο ότι και τα Σκόπια εναντιώνονται στο Open Society ενώ εμείς εδώ το έχουμε ως τοτέμ. Αχ αυτό το ψευτορωμέϊκο!!!

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...