17/1/17

«Ξένη μυστική υπηρεσία», πίσω από το μακελειό της Πρωτοχρονιάς στη Κωνσταντινούπολη;

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε οτι το μακελειό στο νυκτερινό κέντρο Reina της Κωνσταντινούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεν ήταν μόνο ενέργεια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά είχε αναμιχθεί σε αυτό και μια «υπηρεσία πληροφοριών», την οποία δεν κατονόμασε. Σύμφωνα με τη Χουριέτ η αστυνομία βρήκε στη Γιάφκα της Σηλυμβρίας όπου κρυβόταν ο δράστης 150.000 δολάρια ΗΠΑ.
Ο εκτελεστής Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, είχε γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν το 1983, μιλά τέσσερις γλώσσες και είχε εισέλθει παράνομα στην Τουρκία από τα ανατολικά σύνορα.
Ηταν μέλος του Ισλαμικού Κράτους και χρησιμοποιούσε το επαναστατικό ψευδώνυμο Αμπού Μοχαμάντ Χορασανί . Ο Μασαρίποφ, είχε εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 1940.37η ημέρα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου. Η Απελευθέρωση της Πρεμετής και του Δέλβινου. και η κατάληψη του Υψώματος 1532 στο Πόγραδετς

Κατά την 37η ημέρα του Πολέμου, ο  διοικητής του Ιταλικού εκστρατευτικού Σώματος στην Σκιπερία στρατηγός Σοντού, πρότεινε στον Μουσολίνι «δι...