17/1/17

Συρία: Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η μάχη της πολιορκημένης Ντείρ Εζζούρ

O Συριακός Αραβικός στρατός αντεπιτίθεται σήμερα γύρω από το πολιορκημένο αεροδρόμιο της Ντείρ Εζζούρ.
Προηγουμένως η ρωσική και η συριακή αεροπορία εξαπέλυσαν μαζικούς βομβαρδισμούς των θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο βουνό αλ-Θαρντάχ, στα Νοτιοανατολικά του «Πανοράματος», στην περιοχή αλ- Μοχαντεσίν, στα νότια του αεροδρομίου, και στα χωριά της αλ- Μπαγκαλιέχ, Καμπαγιέμπ, αλ-Γιανινέχ και αλ-Χοσεινίγιε.
Παράλληλα το πυροβολικό των Σύρων συγκέντρωσε τα πυρά του στην περιοχή αλ-Μασλάχ και στη γειτονιά αλ- Σινάχ όπου σκοτώθηκε το σύνολο των τρομοκρατών που είχαν εισχώρηση.
Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους είχαν 20 απώλειες και στην μάχη κοντά στο Νοσοκομείο αλ- Ασσάντ της Deir Ezzur.
Η 137η ταξιαρχία που ηγήθηκε της αντεπίθεσης, ανακατέλαβε πολλές θέσεις εντός της περιοχής Χαραμπίς της Ντείρ Εζζούρ και το μικρό χωριό Jirayah, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του στρατιωτικού αεροδρομίου. Στις θέσεις που ανακαταλήφθηκαν βρέθηκαν τα πτώματα δεκάδων τρομοκρατών πολλοί από τους οποίους ήσαν Σαουδάραβες και Τυνήσιοι.
Στα νοτιοανατολικά της Ντέιρ Εζζούρ σε επιχείρηση κατά πίσω από το εργοστάσιο κονσερβοποιίας εξοντώθηκαν 18 τρομοκράτες. Όλοι από ξένες εθνικότητες. Μαζί τους ο Σαουδάραβας πολέμαρχος Αμπού Αμπντουλάχ.
Στα ανατολικά της Ντέιρ Εζζούρ, άλλη μονάδα του στρατού κατέστρεψε το κρησφύγετο της οργάνωσης «αλ Χίσμπα» που ανήκει στο Ισλαμικό κράτος.
Όλοι οι νεκροί ήσαν από την Τυνησία.
Ο συριακός Στρατός έκανε σημαντικές προόδους κατά των τρομοκρατών και στην κεντρική επαρχία Χομς με την ανακατάληψη πολλών θέσεων στην περιοχή της αρχαίας Παλμύρας (Tadmur). Οι τρομοκράτες υπέστησαν βαριές απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: