23/1/17

Σερβία: Μια ετοιμόρροπη πλειοψηφία

Οι συχνές δημόσιες «ανησυχίες» του κ. Βούτσιτς για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και η «απειλή» των προώρων εκλογών εξηγήθηκαν το τελευταίο τριήμερο. Μετά την «επίθεση» του ιδρυτή των «Προοδευτικών» κ. Νίκολιτς κατά της κυβέρνησης του κόμματός του και την επίθεη εναντίον του από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κυβερνητικό Κέντρο, «διέρρευσε» στον αλβανικό τύπο, την απόφαση του κ. Βούτσιτς για την αποπομπή του γραμματέα για το Κοσσυφοπέδιο κ. Ντζούριτς, στον οποίο καταλογίζεται από τη διεθνή κοινότητα η ευθύνη για το τρένο.
Το «κερασάκι» ήταν η παρέμβαση στην υπόθεση των αποδείξεων των διοδίων, «πριν αλέκτορα φωνήσαι», και άλλου «κυβερνητικού κέντρου», μετά τον κ. Ντάτσιτς, που επέβαλε στην εταιρεία «Putevi Srbije», να διορθώσει το λογισμικό των διοδίων, και από αύριο οι αποδείξεις αντί για Βλάντιτσιν Χαν –σύνορα με την«BJRM» θα γράφουν «Levosoje – Preshevo».
Για το θέμα Ντζούριτς ο κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του B92 στο Νταβός για τα αλβανικά δημοσιεύματα και απάντησε: «Ώστε το ξέρουν. Τους συγχαίρω για αυτό. Βλέπω ότι έχουν αρχίσει να αποφασίζουν για τα πάντα, έτσι θα αποφασίσουν για τα ζητήματα στελέχωσης στη σερβική κυβέρνηση».
Σε μια άλλη εκδήλωση «πολυφωνίας» ο υπουργός ενέργειας κ. Αντιτς υπέγραψε στη Σόφια με την αποχωρούσα υπουργό πρωτόκολλο, «για να μειωθεί η εξάρτηση της Σερβίας από το ρωσικό αέριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: