22/1/17

Η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας

«Είμαστε στην Αυγή μιας πατριωτικής άνοιξης στην Ευρώπη», «Europa der Nationen und der Freiheit»


Το πρώτο συνέδριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Εθνών και της Ελευθερίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ENF), η «ευρωπαϊκή αντι-σύνοδος κορυφής», Πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο στις όχθες του Ρήνου και του Μοζέλα, στην Κόμπλεντς της Γερμανίας. Ήσαν εκεί , η ηγέτιδα του γαλλικού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η Φράουκε Πίτρι της Γερμανικής Αλτερνατίβας (AfD), το Ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) και ο Χέερτ Βίλντερς, ο Ματτεο Σαλβίνι της Ιταλικής Λέγκας , το Αυστριακό το Κόμμα της Ελευθερίας , οι Φλαμανδοί, οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι. 40 ευρωβουλευτές από εννέα κράτη μέλη.

Τα «πρακτορεία» δυσκολευτήκαν για να κάνουν προπαγάνδα. Κινήθηκαν από τον όρο «δεξιοί λαϊκιστές», (Rechtspopulisten), μέχρι το «ακροδεξιοί», και όλοι πρακτορεία και τηλε-πράκτορες μίλαγαν για τους 2000 μπράβους του συστήματος που «τους έδωσαν ένα σουβλάκι» για να κουνάνε μπροστά στις κάμερες χαρτονένια ομοιώματα του Χίτλερ του Στάλιν και του Μουσολίνι.

Η Μαρίν Λεπέν στην ομιλία της είπε ότι το 2016 ήταν η χρονιά όπου αφυπνίστηκε ο αγγλοσαξονικός κόσμος με το θριαμβευτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγ. Βρετανία και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, και το 2017, θα είναι η χρονιά αφύπνισης των λαών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Φέτος θα φυσήξει ο άνεμος αλλαγής .
Οι ψηφοφόροι στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία θα συντρίψουν το κατεστημένο »,είπε.
Εκτός από τη δική της νίκη στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, η Λεπέν ευχήθηκε τη νίκη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), της Φράουκε Πίτρι, στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και του Κόμματος Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας, τον Μάρτιο. «Αυτές οι επιτυχίες θα μπορούσαν να αλλάξουν την όψη της Ευρώπης», τόνισε και εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά της Τυραννίας των ελίτ της ΕΕ.

Ο χαρισματικός ολλανδός Βίλντερς που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στις χωρα του έριξε το σύνθημα , «Χθες μια νέα Αμερική, σήμερα η Κόμπλεντς και αύριο μια νέα Ευρώπη».«Είμαστε στην Αυγή μιας πατριωτικής άνοιξης στην Ευρώπη», είπε μέσα σε γενική αποθέωση από τους συνέδρους.

Οι οργανωτές, (η Αλτερνατίβα) αρνήθηκαν να διαπιστεύσουν στο συνέδριο ορισμένα «προκατειλημμένα μμε», όπως έκανε ο Τραμπ με το CNN. 
H Μαρίν Λεπέν ξεκινώντας για τη Κόμπλεντς έγραψε στο Twitter. «Πάω στη Γερμανία για να συναντηθώ με το μέλλον της την AFD, και όχι με το παρελθόν της, τη CDU », αναφερόμενη στο κόμμα της Μέρκελ. 

Η Πίτρι στην ομιλία της τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση , «δεν θέλει πλέον λαούς αλλά πληθυσμό» και για το λόγο αυτό, «εκατοντάδες χιλιάδες, και εκατομμύρια εισβάλλουν στην ήπειρό μας από τα Ανοιχτά σύνορα της Μέρκελ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: