20/1/17

Το Βελιγράδι θυμηθηκε την Μπουγιουρουμού

Από την Τετάρτη, στα διόδια του Πρέσεβο, προς τα σύνορα με τα Σκόπια ,
οι αποδείξεις των Διοδίων γράφουν άρχισαν να γράφουν, «αυτοκινητόδρομος Βλάντιτσιν Χαν –σύνορα με την«BJRM» αντί του «cа граница РМ», (δηλαδή “Republikom Макеdonjom”).
Είναι μια "συμβολική" αντίδραση της Σερβίας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έκανε αμέσως διάβημα στην σερβική πρεσβεία και ζήτησε από τις αρχές του Βελιγραδίου «να αλλάξουν επειγόντως την ονομασία της χώρας στις φορολογικές αποδείξεις που εκδίδονται στα διόδια στη Σερβία».
Στο Βελιγράδι ο υπουργός εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς απάντησε ότι « η Σερβία επιθυμεί μια αμοιβαία σωστή σχέση. Αν διαμαρτύρονται για τις αποδείξεις των διοδίων, τι πρέπει να κάνουμε εμείς μετά την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου και την ψήφο τους στην UNESCO; Για τη Σερβία είναι προσβλητικό και ασεβές όταν εκείνοι μιλάνε για « Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου», είπε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Άμα είχαμε ελληνική κυβέρνηση, αυτό έπρεπε να κάνει. Να διαπραγματευτεί με χώρες όπως η Σερβία και η Ρωσία την αλλαγή της θέσης τους στο θέμα της FYROM. Με τα κατάλληλα ανταλλάγματα, Σερβία και Ρωσία θα μπορούσαν να αποσύρουν την αναγνώριση με το όνομα "Μακεδονία"...