16/1/17

Νίκολιτς: Θα μπούμε μέσα

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, που πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Επιτελείο του Στρατού της Σερβίας, δήλωσε ότι η Σερβία ως κράτος έχει την Συνταγματική υποχρέωση να προστατεύσει τους πολίτες της και ότι η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει τις Ένοπλες Δυνάμεις της στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, εάν απειλείται ο σερβικός πληθυσμός στην επαρχία .
«Εάν σκοτωθεί έστω και ένας Σέρβος θα στείλουμε το στρατό στο Κοσσυφοπέδιο», είπε.
Ο επικεφαλής του Γραφείου κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Ντζούριτς κατηγόρησε τις αρχές στην Πρίστινα για μια σειρά από επιθετικές ενέργειες τον τελευταίο καιρό που δείχνουν ότι θέλουν να προκαλέσουν μια σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο.
Ο κ.Ντζούριτς απαρίθμησε τις κινήσεις της Πρίστινα, και αναφέρθηκε στην «απαλλοτρίωση» της Τρέπτσα, στην απαγόρευση εισόδου του Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, για να κάνει Χριστούγεννα, το κλείδωμα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Πρίστινα, την απαγόρευση παράδοσης των σχολικών βιβλίων στη σερβική γλώσσα , και πρόσθεσε ότι η απαγόρευση εισόδου στο τρένο, ήταν μόνο το επιστέγασμα των προσπαθειών αυτών να προκαλέσουν σύγκρουση.
Ο Ντζιούριτς είπε ότι οι ενέργειες αυτές δεν γίνονται αυθαίρετα  από τις αρχές της Πρίστινα, που έχουν τη σιωπηρή συναίνεση των μεγάλων δυνάμεων. «Ο Ίσα Μουσταφά τα αποκάλυψε όλα. Είπε:« Ευχαριστούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες» , που τους επέτρεψαν να αποκλείσουν μια επιβατική αμαξοστοιχία, ενώ θα έπρεπε να φροντίζουν για την ελεύθερη κυκλοφορία.
Το σερβικό υπουργείο άμυνας κάλεσε από σήμερα την τρέχουσα κλάση για να παρουσιαστεί, ενώ εξετάζει και την επαναφορά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας Γιόβαν Κριβοκάπιτς, είπε ότι θα γίνουν και μεμονωμένες κλήσεις ειδικοτήτων ζήτησε από τους πολίτες που θα κληθούν,«να αναφέρουν στα αρμόδια κέντρα εκπαίδευσης και να εκτελέσουν το καθήκον τους».
Στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα πραγματοποιήθηκε χθες μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων Σέρβων, που ζήτησαν «σεβασμό του δικαιώματος της ελεύθερης κυκλοφορίας», και χαιρέτισαν την προστασία των Σέρβων στο Κόσσοβο και το Μετόχι.
Ο ευρισκόμενος στις ΗΠΑ Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, έγραψε στο Twitter με την ευκαιρία της διακοπής της σιδηροδρομικής σύνδεσης της βόρειας Μιτροβίτσα με το Βελιγράδι, ότι, «ελπίζει η Σερβία να έμαθε από την πρόκληση ». Οι «καλοί γείτονες δεν προκαλούν αλλά μιλούν μεταξύ τους».
«Οι απειλές πολέμου είναι απαράδεκτες», έγραψε και πρόσθεσε ότι « βρίσκονται σε αντίθεση με το διάλογο για την εξομάλυνση των σχέσεων και απειλούν άμεσα την ειρήνη στα Δυτικά Βαλκάνια».

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tο απαγορευμένο βιβλίο του Udo Ulfkotte, που εναντιώνονταν στο ισλάμ και την πολιτική της Μέρκελ.Βρέθηκε νεκρός πριν δυο μέρες, από καρδιά.. Το τελευταίο διάστημα κρυβόταν


https://vk.com/doc248335662_408414194?hash=aab49a1c19b6d6943c&dl=ca9f4f37f43041be9d

avdargor είπε...

ΠΡΩΤΗ φορα βλεπω δημοκρατικη χωρα,ετοιμη να "μπουκαρει" και μαλιστα που θελει να μπει στην Ευρωπη. Προς εσωτερικη καταναλωση τα κοβω αυτα..... για το ντοπιο κουτοχορτο.

υ.γ. κε. Χατζαρα κατι ασχετο επειδη ειστε μεσ'τα πραγματα εσεις. ο Γ.Γεωργιου γιατι δε κανει εκπομπες στον ρεαλ φμ πλεον? Επαθε κατι ο γιος του ας πουμε η' κατι αλλο?

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να ανοίξουν άλλο ένα μέτωπο, στο οποίο θέλουν να εμπλακεί η Ρωσία... Αν ξεκινήσει πόλεμος στα Βαλκάνια, ο Πούτιν θα αφήσει τους ορθόδοξους Σέρβους στην τύχη τους;

Ανώνυμος είπε...

Έχει πλάκα ο Πούτιν να τους πάρει πίσω το Κοσσυφοπέδιο. Τους το φυλάει αυτό διότι όταν έγινε η εισβολή εκεί, η Ρωσία ήταν μία αδύναμη χώρα.

ikonsgr είπε...

Για να δούμε, αν κάνουν κάτι τέτοιο οι σέρβοι, τι θα κάνουν οι πλανητικοί "μπράβοι" των "ροτσιλντ και σια", τώρα που θα έχουν απέναντί τους έναν Πούτιν και όχι τον μέθυσο ρεζίλι πρακτοράκο γιέλτσιν και βομαβρδίζαν ένα κυρίαρχο κράτος για να υπερασπιστούνε τους έμμισθους ισλαμο κατσαπλιάδες τους....

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν σας κόβει καθόλου; Αυτό θέλουν κι οι Αμερικανοί, να εμπλέξουν την Ρωσία σε ένα ακόμη πολεμικό μέτωπο... Έχει ήδη εμπλακεί σε Ουκρανία και Συρία... Δε νομίζω να τσιμπήσει ο Πούτιν...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΟΥΤΙΝ,ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ, ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΕΤΩΠΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΥΠΡΟΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ-ΙΜΙΑ,ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΡΑΤΗΣ!!!!
Ν.Γ.Μ.