20/1/17

Ο Ισλαμό-Τσιπταροφασισμός χτύπησε στην καρδιά της μειονότητας

Στην καρδιά της ελληνικής μειονότητας, στους Γεωργουτσάτες, «χτύπησαν» ακραίοι εξτρεμιστικοί κύκλοι της Αλβανίας, θέλοντας να συντηρήσουν και να μεταφέρουν το κλίμα έντασης που εδώ και μερικούς μήνες καλλιεργείται στη Χιμάρα.

Αυτή που έδρασε και μάλιστα σε ώρα απογευματινή, ήταν η ομάδα του «ακραίου» κοσσοβάρικης καταγωγής Ταχίρ Βέλιου, του ανθρώπου που έχει κηρυχθεί persona non grata από τις Ελληνικές αρχές και του έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα μας.
Στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας, στο κέντρο του χωριού Γεωργουτσάτες, δέκα χιλιόμετρα από τα σύνορα, ήταν αναρτημένη η ελληνική σημαία.
Πρόκειται για αναφαίρετο δικαίωμα της εθνικής μειονότητας και κάθε καλοκαίρι, οι νέοι του χωριού φροντίζουν να αντικαθιστούν την σημαία στην εκκλησία…
Στον χώρο αυτό έδρασε η ομάδα του Ταχίρ Βέλιου, αφαιρώντας τη σημαία και καταστρέφοντάς της, για να ακολουθήσει μία ανακοίνωση- πρόκληση, από το «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία»…
Και μπορεί όσα αναφέρει να ξεπερνούν τα όρια της γραφικότητας, όμως οι πράξεις της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία πριν λίγο καιρό έδρασε με πανομοιότυπο τρόπο στη Χιμάρα, δημιουργεί έντονο προβληματισμό αλλά και βαρύ κλίμα στο χώρο της ελληνικής μειονότητας.
Σε συνδυασμό δε, με άλλα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην περιοχή, όπως είναι η δράση ισλαμιστών και η σωρεία διαρρήξεων, δημιουργούν ένα γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης της μειονότητας αλλά και έντασης.
Στην ανακοίνωση της  ομάδας του Βέλιου, αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι ότι χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη ενέργεια, αντίποινα ουσιαστικά, στην στάση που κρατά η Ελλάδα στο τσάμικο και στην συμπεριφορά της προς τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην χώρα μας.
«Εφόσον, οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά, δεν έχουν το δικαίωμα της εκπαίδευσης στη μητρική τους γλώσσα, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλούν αλβανικά, μάλιστα συλλαμβάνονται αλβανοί κρατικοί επίσημοι για τον μόνο λόγο ότι διένειμαν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα, τον καιρό που στους αλβανούς στην Ελλάδα τους αρνούνται και τους παραβιάζουν τα άλλα στοιχειώδη δικαιώματα του ανθρώπου, τον καιρό που ακόμη δεν επιτρέπουν τον επαναπατρισμό των αλβανικών πληθυσμών στην Τσαμουριά, τον καιρό που στην Τσαμουριά δεν δύνασαι να συναντήσεις κάποια οδική πινακίδα στην αλβανική γλώσσα, μη μιλήσουμε για καμιά αλβανική σημαία, τότε είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στο εσωτερικό της επικρατείας της Αλβανικής Δημοκρατίας” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Κινήματος για Ενωμένη Αλβανία.
Το δεύτερο σκέλος απευθύνεται στην Αλβανική κυβέρνηση από την οποία ζητά να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να επιτευχθεί η αναγνώριση της «γενοκτονίας» των Τσάμηδων και η επιστροφή τους στην Ελλάδα.
Την δράση της συγκεκριμένης εξτρεμιστικής κίνησης, όπως κι άλλων παρόμοιων, δεν έχει καταδικάσει μέχρι τώρα η Κυβέρνηση Ράμα, καθώς φαίνεται ότι εξυπηρετούνται οι πολιτικές της.

Πηγή www.EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο επικεφαλής της ρωσικής FSB ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στην αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα Crocus

  Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο "ΣίτυΧωλ του Κρόκους...