1/2/10

Πάλι θα εισπράξουν μόνο από μισθωτούς και συνταξιούχους

Έχουμε γράψει τόσα και τόσα για τα φορολογικά μέτρα που επίκεινται. Κι όσο πλησιάζει η ημέρα της ανακοίνωσής τους, τόσο βεβαιωνόμαστε ότι η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της θα αποδειχθούν άδικοι απέναντι στους περισσότερους Ελληνες, τους πραγματικά και σίγουρα φορολογούμενους, δηλαδή τους μισθωτούς και του συνταξιούχους.

Ηδη εκείνοι που τους ψήφισαν, έχουν αρχίσει να φτύνουν στον καθρέφτη.

Κι αυτό γιατί τα περισσότερα μέτρα που παίρνει είναι εναντίον τους:

Περικοπή επιδομάτων, αυτοτελής φορολόγηση, μείωση μισθών, σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο, έστω και κλιμακωτά, ενσωμάτωση των αποδείξεων που μέχρι σήμερα αφαιρούνταν κατά 40% από το εισόδημα στην α κατηγορία του βασικού αφορολόγητου, καθιέρωση αποδείξεων γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων και λοιπών επαγγελμάτων που μπορούν να φοροδιαφύγουν με δήθεν μεγάλη έκπτωση!

Μα μας κοροϊδεύουν; Δεν υπάρχει ασφάλιση, ποιος πάει σε ιδιώτη γιατρό; Κι αν πάει, πόσες φορές θα πάει; Θα πάει σε δικηγόρο, θα πάρει υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, ή κάποιον άλλο ελεύθερο επαγγελματία;

Λένε, συγκεντρώστε αποδείξεις για να κυνηγήσουμε τη φοροδιαφυγή από τους ελεύθερους επαγγελματίες… Ισως, αν και θα μπορούσε να βρει άλλους τρόπους από το να μεταβάλει τους πολίτες σε διώκτες φοροδιαφευγόντων.

Παράλληλα βαδίζει στα σίγουρα: Εχοντας τα σχετικά στοιχεία, ξέροντας πόσα θα εισπράξει, καταργεί στην ουσία το 40% ως 8.000 € των αποδείξεων ταβερνών, δεξιώσεων, εστιατορίων, κομμωτηρίων κλπ. Και βάζει άλλο στοίχημα γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών κλπ.

Λένε ότι αλλάζοντας τις κλίμακες μειώνουν το φόρο για τους μικρομεσαίους. Σαχλαμάρες. Αντίθετα κατεβάζουν το μέσο όρο των οικονομικώς υγιών Ελλήνων. Με αυτά και άλλα. Και σε οδηγούν με τον τρόπο τους σε κατώτερα οικονομικά επίπεδα, όχι ανώτερα.

Στ αλήθεια έχουν πιστέψει ότι με το σύστημα των αποδείξεων θα εισπράξουν; Μα για να εισπράξουν πρέπει να γίνονται αγοραπωλησίες, να κινείται το χρήμα! Και που είναι αυτή η κίνηση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάλι θα εισπράξουν μόνο από μισθωτούς και συνταξιούχους. Ούτε από ελεύθερους επαγγελματίες, ούτε από μεγαλοεπιχειρηματίες, ούτε από βουλευτές, ούτε.... – αυτοί ακούν σε άλλα δεδομένα.

Όλα αυτά ας τα λάβει υπ όψη του ο λαός, που, μάλλον, έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του!

(31-1-10 22.30)
http://www.koutouzis.gr/diafora-nea.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συμεών Ερέμιν. Δημοσιογράφος. Πολεμικός ανταποκριής της Ιζβέστια. Τον σκότωσαν τη στιγμή που έκανε στένταπ

Οι δολοφόνοι του Ζελένσκι που ειναι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας μαζί με τη ΛΟΑΤΚΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  και το Μητσοτάκι, μόλις τον εντόπισαν, ...