12/2/10

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην υπηρεσία των Καρτέλ

Ο Θεόδωρος Τενέζος καταγγέλλει βάναυση προσβολή των δικαιώματά μας σαν πολιτών, και τού στοιχειώδους δικαιώματος της νομικής συμπαράστασης και προστασίας κατά τη διάρκεια δίκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 12-2-2010

Η εταιρεία μας IRON TENCO A.E. με τρείς καταγγελίες το 2006 και το 2008 πρός την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, έφερε στο φώς τις παράνομες πρακτικές Ανταγωνισμού ( Kαρτέλ ) στην αγορά οικοδομικού σιδήρου στις οποίες πρωτοστατούν οι χαλυβουργίες ΣΙΔΕΝΟΡ του ομίλου Βιοχάλκο καί Χαλυβουργική, με εκτελεστικό βραχίονα, μεταξύ άλλων την εταιρεία Α. Λιανος Α.Ε.

Ανάμεσα στις υποθέσεις που εκκρεμούν στην «Επιτροπή Ανταγωνισμού» και αφορούν άμεσα το σύνολο των παραπάνω καταγγελιών είναι και αυτή της ανάκλησης της υπ' αριθμ. 442/V/2009 αποφάσεως της επιτροπής αυτής με την οποία αθωώθηκε εκλεκτικά και παράνομα η εταιρεία Α.Λιανός Α.Ε.

Η αίτηση ανάκλησης της εταιρείας IRON TENCO A.E. επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον της επιτροπής ανταγωνισμού, χθές 11/2/2010.

Δυστυχώς, λόγω συντριπτικών καταγμάτων σε αμφότερα τα πόδια του δικηγόρου και νομικού παραστάτη της εταιρείας (συνεπεία τροχαίου ατυχήματος που συνέβη την 27/1/2010) και ο οποίος λόγω της κατάστασης της εταιρείας και του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος τών υποθέσεων προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά, ήταν αδύνατη η παράστασή του ενώπιον της επιτροπής για την υποστήριξη των θέσεων της εταιρείας.

Ζητήθηκε συνεπώς η αναβολή συζήτησης της υπόθεσης με την προσκόμιση του σχετικού ιατρικού πιστοποιητικού που εκδόθηκε από το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Το ίδιο το πιστοποιητικό του χορηγούσε αρχική άδεια ανικανότητας προς εργασία διάρκειας έξι (6) εβδομάδων (ήτοι έως 10/3/2010).

Η επιτροπή ανταγωνισμού έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που προβλήθηκε εκ μέρους της εταιρείας μας και για τον ανωτέρω λόγο.

Πλην όμως και ενώ παρέλαβε το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό προσδιόρισε την μετ' αναβολή δικάσιμο για την 19/2/2010 !!!, ήτοι σε χρόνο κατά τον οποίο είναι βέβαιο και γνώριζε εκ του ιδίου πιστοποιητικού ότι θα είναι αδύνατη η παρουσία του.

Τούτο, παρά το σαφές περιεχόμενο του εγγράφου, τις επισημάνσεις των παρισταμένων εκπροσώπων της εταιρείας και τις διαφωνίες τους ως προς τον χρόνο ορισμού της μετ' αναβολή συζήτησης.

-Η παραπάνω ενέργεια αποδεικνύει τον τρόπο αντιμετώπισης της υπόθεσης της εταιρείας μας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

-Αναδεικνύει αυτονόητα συμπεριφορές πού προσβάλουν βάναυσα τα δικαιώματά μας σαν πολιτών, εν προκειμένω τού στοιχειώδους δικαιώματος της νομικής μας συμπαράστασης και προστασίας κατά τη διάρκεια δίκης.

Η εταιρεία μας καταγγέλει τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού καί θα ζητήσει από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να προβούν άμεσα σε όλες τις εκ του νόμου ενέργειες για την προάσπιση και προστασία των δικαιωμάτων μας σαν πολιτών.

Θεόδωρος Τενέζος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...