9/2/10

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΑΝ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ... ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΧΕΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.


Η αποφασιστικότητα και ο παλμός, δεν έδωσαν μόνο το στίγμα τους στη συγκέντρωση της Αθήνας.Σηματοδότησαν κυρίως το στίγμα των ημερών που θα ακολουθήσουν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΑ. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ Σ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΔΕ ΘΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΡΕΤΣΙΝΙΑ.

γράφει ο Reporto

http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html

Ο μηχανισμός κατασυκοφάντησης που στήθηκε.

- Δε δίστασε να βαφτίζει αυθαίρετα τα πάντα ως ακροδεξιά.
- Δε δίστασε να δημιουργήσει ποικίλες «τεχνικές» δυσκολίες που θα καθιστούσαν δύσκολη την προσβασιμότητα στον τόπο της συγκέντρωσης.
- Φυσικά για άλλη μια φορά, αυτός η μηχανισμός και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, δεν είδε τα «κουκουλοφόρα» και σιδηρολοστοφόρα λεβεντόπαιδα, που είχαν παραταχθεί σε ομάδες καταστροφής και θανάτου μπροστά στα προπύλαια.

Η Αθήνα έζησε χθες γι ακόμα μια φορά μια παγκόσμια - γι αυτό και άκρως αποκαλυπτική πρωτοτυπία:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ «ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ» ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ.

Ας βγάλει λοιπόν ο καθένας αβίαστα τα συμπεράσματά του.
Τόσο για την ποιότητα και τα αφεντικά των αντιεξουσιαστών.
Οσο και για τις πραγματικές προθέσεις της υποτιθέμενα αμφισβητούμενης από αυτούς εξουσίας η οποία τους ανέχεται και τους χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.

ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΕΝΩ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟ ΛΑΟ.

Οι μάσκες έπεσαν και σ αυτή την αντιπαράθεση της αγάπης για την πατρίδα με τον εθνομηδενισμό, ο καθένας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Αν η προοδευτικότητά σας όλων εσάς που την επικαλείσθε, αλλά και η δημοκρατία σας, εξαντλούνται εκεί που αρχίζει η αγάπη για την πατρίδα, τότε να χέσω και την προοδευτικότητα και τη δημοκρατία έτσι όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε.

Αφιέρωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου για να αγωνίζομαι για την προοδευτικότητα και τη δημοκρατία και δικαιούμαι να το λέω αυτό αηδιάζοντας από την κατάντια σας.

Αν ο ακροδεξιός ή αυτός που εσείς αποκαλείτε ακροδεξιό, μπορεί να με κοιτάξει στα μάτια και να αγωνιστεί μαζί με μένα για την Ελλάδα που γεννηθήκαμε και οι δυό, τότε σ αυτόν τον αγώνα δεν έχω τίποτε απολύτως να μοιράσω μαζί του.

Θα τον συναντήσω στην πολιτική αντιπαράθεση κι εκεί θα αντιμετωπίσω τις πολιτικές του αντιλήψεις. Αλλά στον αγώνα για την υπεράσπιση της πατρίδας, αν δεν έχει πρόβλημα εκείνος να βαδίσει δίπλα μου. Τότε δεν δικαιούμαι να είμαι εγώ αυτός που θα αποδυναμώσω αυτό τον αγώνα.

Γιατί σ αυτόν τον αγώνα, έχουν δικαίωμα και υποχρέωση να συμπαραταχθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη της Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη του ΕΑΜ.
Η πατρίδα ενώνει.
Η πατρίδα χωρίζει αυτούς που την αγαπούν μόνο από εκείνους που την μισούν και την υπονομεύουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

0 - Δευ 08/02/2010, tvxsteam [ - ] Μέγεθος [ + ]
Ομάδα περίπου 30 ακροδεξιών, η οποία βρίσκονταν εξ αρχής -χωρίς να κάνει διακριτή την παρουσία της- μέσα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, διέκοψε με απειλητική διάθεση εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Υπό το αμήχανο βλέμμα των παριστάμενων αστυνομικών, φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα και αποχώρησαν αφού απωθήθηκαν από αστυνομική διμοιρία που έφτασε στην αίθουσα. Δεν έγιναν συλλήψεις. Η εκδήλωση,την οποία μετέδιδε ζωντανά το Tvxs, ολοκληρώθηκε κανονικά.

Ομιλητής της εκδήλωσης με τίτλο: «Προς ένα νέο καθεστώς ιθαγένειας», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αποχωρεί από το πάνελ λόγων ανειλλημμένων υποχρεώσεων. Ξαφνικά, ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι ομιλητές και διοργανωτές της εκδήλωσης, άρχισε να δέχεται τις αποδοκιμασίες ομάδας οργισμένων ατόμων. Αιφνής αμέσως, ξεπρόβαλλαν από το συγκεντρωμένο πλήθος και άλλα -προφανώς- μέλη ακροδεξιών οργανώσεων.

Κάποιοι πήραν το μικρόφωνο της συζήτησης, και αφού καταλόγισαν στους διοργανωτές ότι δεν φιλοξένησαν «την άλλη άποψη», άρχισαν να φωνάζουν με μένος ρατσιστικά συνθήματα. Μετά την -ήπια- παρέμβαση διμοιρίας αστυνομικών, αποχώρησαν από την Παλαιά Βουλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης, πριν εκδηλωθεί το επεισόδιο, κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της «πρωτοβουλίας» χειροκροτούσαν, ομολογουμένως με περίεργο τρόπο, τις εισηγήσεις που απευθύνονταν υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Η εκδήλωση

Στη συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου οι εισηγητές επικρότησαν μεν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη χορήγηση ιθαγένειας σε αριθμό μεταναστών, ωστόσο, τόνισαν την ανάγκη να ληφθούν περαιτέρω μέτρα τόσο προς αυτή την κατεύθυνση, όσο και προς την παράλληλη ουσιαστική ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία και σε τομείς όπως η εργασία.

Το τρίπτυχο: «Μετανάστες - Εργασία - Ιθαγένεια» υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για έλλειψη υποδομών που θα στηρίξουν πραγματικά την ένταξη των μεταναστών.
«Ακρογωνιαίο λίθο της δημοκρατίας» χαρακτήρισε το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημητρής Παξινός.

Ο ρόλος της εκκλησίας είναι «να συμβάλλει στην άρνηση των εκατέρωθεν προκαταλήψεων», ανέφερε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι «ο σεβασμός στην ετερότητα οφείλει να είναι ο κανόνας».
Η ένταξη των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία συν τοις άλλοις καθυστερεί τη γήρανση του ελληνικού πληθυσμού, σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χρήστος Κυριαζής.

«Εξέλιξη ουσιαστικής ένταξης» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας ο συντονιστής του Φόρουμ Μεταναστών, Αχμέτ Μοαβία, αναφέροντας ότι σήμερα αρκετοί μετανάστες «μπορούν να πιστεύουν ότι θα ξεφύγουν από την εκμετάλλευση, τη γραφειοκρατία και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Όλοι είμαστε πολίτες ενός πλανήτη(...) αργήσαμε ως πολιτεία να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία», επισήμανε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Μπράτης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε και επιστολή της Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία αφού διαπίστωσε την ύπαρξη κοινωνικής κρίσης, ζήτησε σεβασμό και αγάπη, καταλήγοντας: «Για να καλυτερεύσει η ζωή μας, θα πρέπει να καλυτερεύσει η σκέψη μας».

Εισηγήσεις απηύθυναν και ο πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου και ο επίκουρος καθηγητής του Παντείου πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος.

Βαθμολογία: 4.25
Η ψήφος σας: Κανένα Μέσος Όρος: 4.3 (8 ψήφοι)
Short Link: http://tvxs.gr/node/51661

κατηγορία: Ελλάδα
tag: ακροδεξιοί, εθνικισμός, Εκκλησία της Ελλάδας, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ιθαγένεια, νομοσχέδιο, Ρατσισμός, υπουργείο Εσωτερικών
Πρόσωπα: Γιάννης Παναγόπουλος, Δημητρής Παξινός, μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Χρήστος Κυριαζής
Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
68 Σχόλια





http://www.youtube.com/watch?v=y7W_-XdI7iM

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...