10/2/10

Η αθώωση του καρτέλ τού χάλυβα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 10-2-2010

Τήν Πέμπτη 11-2-2010 συζητείται στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η από 18-6-2009 αίτηση της εταιρείας μας για ανάκληση της υπ'αριθμ.442/V/2009 απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία αθωώθηκε εκλεκτικά και κεχωρισμένα το μέλος τού καταγγελθέντος από την εταιρεία μας το 2006, καρτέλ χάλυβα, εταιρείας Α.Λιανός ΑΕ.

Η αίτηση της εταιρείας μας προέκυψε μετά την παραγγελία του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γ.Βλάχου πρός την Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως εξετάσει το σύνολο των καταγγελιών της εταιρείας μας για λειτουργία καρτέλ χάλυβα στην Ελλάδα με επικεφαλείς τίς ελληνικές χαλυβουργίες ΣΙΔΕΝΟΡ και Χαλυβουργική και εκτελεστικό βραχίονα και συμμέτοχο, την παραπάνω αθωωθείσα εταιρεία.

Η Υπουργική παραγγελία ήταν αποτέλεσμα υποβολής νέων στοιχείων, τα οποία απουσίαζαν από τούς φακέλους των 2 καταγγελιών της εταιρείας μας και πού ουδέποτε είχαν εξεταστεί. Η ανάκληση αποτελούσε και αποτελεί αναγκαία ουσιαστική και νομική προυπόθεση υλοποίησης της υπουργικής παραγγελίας .

Η εταιρεία μας, μετά και την Αντιμονοπωλιακή απεργία πείνας του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της κ.Θεόδωρου Τενέζου η οποία συμπληρώνει 1 χρόνο από την έναρξή της στις 13/2 και η οποία είχε τεράστια απήχηση στο πανελλήνιο, πίστευε ότι επιτέλους η εξάρθρωση τουλάχιστον τού Καρτέλ του χάλυβα εκ μέρους της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν πλησιέστερα παρά ποτέ.

Εις μάτην ,αφού εξεδόθη εκ νέου απορριπτική εισήγηση, συνταγμένη από τούς ίδιους υπαλλήλους της ΓΔΑ οι οποίοι είχαν εισηγηθεί την πρώτη αθώωση, σαν νά μην υπήρχαν άλλα στελέχη για να συντάξουν τη νέα και υπογεγραμμένη από την Διεθύντρια Σοφία Καμπερίδου, της οποίας η παρουσία στην Επιτροπή έχει κριθεί απο το Διοικητικο Εφετείο παράνομη.

Η εταιρεία μας, παρά ταύτα ήταν και είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει με όλα τα πρόσφορα μέσα την αποκάλυψη τού μεγάλου σκανδάλου προστασίας του ελληνικού καρτέλ του χάλυβα ενώπιον της νέας ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Χθες 9-2-2010, υποβάλαμε με λύπη μας αίτημα αναβολής της συζήτησης, καθώς ο δικηγόρος και νομικός παραστάτης της εταιρείας μας ενεπλάκη σε τροχαίο με συνέπεια τον τραυματισμό του.

Δεδομένου ότι ο ως άνω έγκριτος νομικός μας προσφέρει δωρεάν τίς νομικές του υπηρεσίες, καθώς στερούμεθα πόρων πληρωμής όχι μόνο νομικής εκπροσώπησης αλλά και στοιχειώδους επιβίωσης μετά την ολοκληρωτική μας καταστροφή από τίς καταγγελθείσες, μέλη του καρτέλ, η αιτηθείσα αναβολή δυστυχώς αποτελεί για μας τη μοναδική λύση.

Πιστεύουμε ότι στη νέα συζήτηση η οποία θα οριστεί θα δοθεί η δυνατότητα στην εταιρεία μας να υποστηρίξει το δίκαιο και αναγκαίο αίτημα της για ανάκληση της αθώωσης τού καρτέλ του χάλυβα.

Διότι στην ουσία περί αυτού πρόκειται.


Για την IRON TENCO AE

Θεόδωρος Τενέζος
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για μένα προσωπικά, Θοδωρή, είσαι η προσωποποίηση της αντίστασης.
Δεν μπαίνω σε συγκρίσεις με άλλους αγωνιστές, που κατά καιρούς τιμούν τον αγώνα για αξιοπρέπεια, για ελευθερία.
Ένας λόγος που δίνω το παρόν σε αυτόν τον Αγώνα είναι και η προσωπική σου αντίσταση απέναντι στο καρτέλ του χάλυβα.

Δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθεί σε λέξεις η συγκλονιστική Πράξη σου.
Σε θυμάμαι και προχωρώ.

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...