12/2/10

Οι «ημέτεροι» Βουλευτές δεν μετέχουν της ημετέρας Παιδείας

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ ΚΟΛΟΥΡΟΝ.
Υπολανθάνοντες συνειρμοί από τον Μύθο του Αισώπου «ΑΛΩΠΗΞ ΚΟΛΟΥΡΟΣ»

του Αναστασίου Στάμου

μέλους της Πατριωτικής Αυτόνομης Κινήσεως Εκπαιδευτικών
και του Δ.Σ. της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Έχουμε μια ανείπωτη ως σήμερα (πλην υπολανθάνουσα) ομολογία του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου του Παπανδρέου (εκ Τσαντ και Μινέικο επίσης) ενώπιον της ολομελείας των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών Κομμάτων επί του (Λαθρο)Νομοσχεδίου για τον νέο κώδικα Ιθαγένειας, που λέει ότι πρέπει πλέον να αποδίδεται η Ιθαγένεια μαζικώς στους αλλογενείς μετανάστες, ώστε Ιθαγενής να καλείται του λοιπού κάποιος όχι ένεκα του γένους ως η λέξις δηλοί, δηλαδή όχι ο εξ αίματος Έλλην, αλλά ένεκα του τόπου διαμονής του, δηλαδή ο εκ πολιτογραφήσεως, κατά τα ξένα πρότυπα.

Ομολόγησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, ότι αν η Ελληνική ταυτότητα έχει ως βάση το αίμα, τότε ελάχιστοι εκ των Βουλευτών θα έπρεπε να ευρίσκονται εντός αυτού του Κοινοβουλίου (οι συνειρμοί όλοι δικοί σας, αλλά περιορίζομαι στον μύθο). Έρχεται στην σκέψη μου, ως και κάθε νουνεχούς Έλληνος έχοντος στοιχειώδη Ελληνική Παιδεία Δημοτικού (ως θά ’πρεπε), ο γνωστός μύθος του Αισώπου περί «κολοβής αλεπούς».
«Αλώπηξ υπό τινος παγίδος την ουράν αποκοπείσα εξ αισχύνης αβίωτον τον βίον ηγείτο έχειν (μια αλεπού με κομμένη την ουρά σκεφτόταν την ντροπή που θα είχε για όλη της την ζωή). Έγνω δε και τας άλλας αλώπεκας εις το αυτό περιαγαγείν, ίνα τω κοινώ πάθει το ίδιον ελάττωμα συγκρύψη (τότε απεφάσισε να συστήσει και στις άλλες να πάθουν το ίδιο, για να μη διαφαίνεται ως ίδιον ελάττωμα, αφού θα ήτο πλέον κοινό πάθημα). Και δη απάσας αθροίσασα παρήνει αυταίς τας ουράς αποκόπτειν λέγουσα, ως ουκ απρεπές τούτο μόνον αλλά και περισσόν αυταίς προσήρτηται βάρος (τις καλεί λοιπόν σε σύσκεψη και προτρέπει αυτές να γίνουν όλες κολοβές, ισχυριζόμενη πως τούτο δεν είναι απρεπές, απεναντίας είναι βάρος να διατηρούν ουρά). Τούτων δε τις υπολαβούσα έφη: ώ αύτη, αλλ’ ει σοι ου τούτο συνέφερεν, ουκ αν ημίν αυτό συνεβούλευες (μια ξύπνια όμως αλεπού παίρνει αμέσως τον λόγο: ά μωρή πονήρω, εάν δεν σε συνέφερε δεν επρόκειτο να μας το προτείνεις)».

Ούτος ο λόγος αρμόζει προς εκείνους, οί τας συμβουλίας ποιούνται τοις πέλας ου δι’ εύνοιαν αλλά δια το αυτοίς συμφέρον (ο μύθος αρμόζει σε αυτούς που μας συμβουλεύουν, όχι για το κοινό καλό, αλλά προς ίδιον όφελος).

Υπάρχει καμμία «υπολαβούσα αλώπηξ» εντός του Κοινοβουλίου σήμερα;

Οι ενέργειες των Πολιτικών «μας» πράγματι γενικώς δεν ευνοούν τους Έλληνες. Αντιθέτως βολεύουν μονίμως εαυτούς και αλλήλους. Προσέτι εξυπηρετούν παγίως ξένα συμφέροντα. Υπενθυμίζουμε πόσο υπερήφανοι ήσαν ανέκαθεν οι Έλληνες για την αυτοχθονία και την φυλετική τους γνησιότητα και ομοιογένεια, αν και μας διδάσκουν επισήμως άλλες ψευδείς ξένες ντιρεκτίβες, είτε ότι ήρθαμε κάποτε από κάποιον άλλον «άγνωστο» τόπο ως «Ινδοευρωπαίοι», είτε ότι είμεθα «μπάσταρδοι» κατά Φαλμεράγιερ, ενώ έχει αποδειχθεί και γενετικώς η πανάρχαια αυτοχθονία μας, από την Παλαιολιθική και Νεολιθική ακόμη εποχή (βλ. βιβλίον «Έλληνες εσμέν το γένος», Αντ. Αντωνάκου).
«Ταύτην γαρ οικούμεν, ουχ ετέρους εκβαλόντες, ουδ’ ερήμην καταλαβόντες, ουδ’ εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, αλλ’ ούτω καλώς και γνησίως γεγόναμεν ώστε εξ ήσπερ έφυμεν, ταύτην έχοντες άπαντα τον χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες όντες» (βλ. και βιβλίον του γράφοντος «Ιερά Ελευσίς, η Αληθινή Ιστορία», σελ. 157). Εδώ, σ’ αυτόν τον τόπο φυτρώσαμε, λέγει ο Ισοκράτης, χωρίς να έχουμε εκδιώξει κανέναν από εδώ, ούτε υποδουλώσαμε κανέναν άλλον λαό (τους δήθεν «προ-έλληνες»), αλλά είμεθα καλοί και γνήσιοι ως γένος κατέχοντες αυτήν την χώρα αφού είμεθα ανέκαθεν εδώ, ως αυτόχθονες.
Αμφιβάλλουμε όμως αν μετέχουν και οι Βουλευτές «μας» της Ελληνικής αυτής Παιδείας. Αν λοιπόν οι «ταγοί» που ψηφίζουμε δεν υπερασπίζονται σήμερα την Ελληνικότητα, ποιούς περιμένουμε; Τους αυριανούς πολιτογραφηθέντες «Έλληνες» «Ιθαγενοποιημένους» μετανάστες ένεκα των «κολοβών» αποκρύψεων και ιδίου οφέλους επιδιώξεων των Πολιτικών «αλεπούδων» του τόπου, κατά τον Αίσωπο παππού; Ψάξτε λοιπόν τους «Κόλουρους» Πολιτικούς που ψηφίζετε…
Μπας και αναπαυθεί η ψυχούλα του Ισοκράτους, που ταλανίζουν 2350 χρόνια μετά, όλοι οι δήθεν «της ημετέρας παιδείας μετέχοντες»!

Σημείωση Δελτίου11.
Το αγράμματο Αλβανοπασοκ εννοεί Υμετέρα και όχι Ημετέρα, αλλά για αυτούς δεν έχει διαφορά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 09 -2- 2010
Πειραιώς Σεραφείμ "Το κάθε κόμμα μικρό η μεγάλο αποβαίνει «σουλτανάτο»"
"Παρακολουθών αρκετό καιρό τώρα την εκφραζομένη αγωνία πολλών ειδημόνων και μη στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για την λεγομένη οικονομική κρίση που μαστίζει τον πλανήτη και απειλεί και τη χώρα μας καθώς και τα κυβερνητικά σενάρια αντιμετώπισης της οικονομικής ασφυξίας και τις αναλύσεις των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως, σαν ένας απλός πολίτης αυτής της χώρας καταθέτω δημόσια κάποιες σκέψεις μου που ασφαλώς δεν διεκδικούν το αλάθητο, αλλά που πιστεύω ότι εκφράζουν και την συλλογιστική και άλλων:
[...]Ο πολιτικός λόγος [...] είναι προκατασκευασμένος για την προώθηση του «προϊόντος» που δεν είναι άλλο από την επανεκλογή του κόμματος. Σήμερα αν θέλεις να κατοχυρώσεις το εγώ σου, χρειάζεται να κάνεις ότι είσαι φαινομενικά αριστερός γιατί αλλιώς κινδυνεύεις να χαρακτηρισθείς αναχρονιστικός, συντηρητικός, πατριδοκάπηλος, ξενοφοβικός, αποστεωμένος, γραφικός και άλλα τέτοια βαρύγδουπα.
2 - Η κακοδαιμονία του ελληνικού γίγνεσθαι αποδίδεται ανεπηρέαστα από τους πληρωμένους και στρατευμένους κονδυλοφόρους στο υπερτροφικό κράτος που όμως βάσει των επισήμων στοιχείων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως στοιχίζει στην Ελλάδα μόνο 11% του Α.Ε.Π. ενώ το ίδιο κράτος στη Γαλλία στοιχίζει 25% και συγκριτικά με τα λοιπά κράτη της Ε.Ε. είναι το φθηνότερο, ενώ την ίδια στιγμή κανείς δεν διαμαρτύρεται όσο θα έπρεπε για την φορολογική ατέλεια των υψηλών εισοδημάτων και των πάντοτε κερδοφόρων τραπεζιτικών δήθεν ιδρυμάτων.
Θεσμοθετημένα με αισχρούς νόμους προάγεται ο γκαγκστερισμός των μεγάλων εισοδημάτων που τους παρέχεται η δυνατότητα μέσα από υπεράκτιες (off shore) εταιρίες για ξέπλυμα χρήματος και τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στο εξωτερικό.
Προωθείται και μένει ατιμώρητο το έγκλημα του «λευκού κολλάρου», ενώ την ίδια στιγμή φυλακίζονται άνθρωποι για χρέη ολίγων ευρώ. Αγοράζουν οι μεγαλοκαρχαρίες του συστήματος το πετρέλαιο 70 δολλάρια το βαρέλι, το πωλούν διπλάσια και κάνουν δωρεές με ψιχία των κλοπιμαίων που εκπίπτουν από την φορολογική τους δήλωση και ανακηρύσσονται και εθνικοί ευεργέτες.
Όλες οι πολιτικές παρατάξεις καταγγέλλουν τον επαίσχυντο και αντιδημοκρατικό νόμο «περί ευθύνης υπουργών» που παραγράφει κακουργήματα εν ριπή οφθαλμού και υπό το καθεστώς αφόρητης πολιτικής σκοπιμότητας και ιδιοτέλειας, κανείς όμως δεν τον καταργεί τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.
Δισεκατομμύρια άλλαξαν χέρια επί «βαναύσω ζημία» της Ελληνικής Πολιτείας με τα από όλους ομολογημένα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου, της Siemens, του C4I, των δομημένων ομολόγων, των Ολυμπιακών έργων που κόστισαν πενταπλάσια από την πραγματική τους αξία αλλά κανείς δεν οδηγήθηκε στην φυλακή και το κυριότερο κανενός η αισχροκερδής περιουσία δεν αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο της που είναι το Ελληνικό δημόσιο.
Γιατί δεν υπάρχει ανάστημα στον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας να γκρεμίσει την αισχροκέρδεια και το έγκλημα του «λευκού κολάρου».
Οι πολιτικοί μας το μόνο που τους νοιάζει είναι η επανεκλογή τους. Κατεβαίνουν στο εκλογικό σώμα με τους νόμους της αγοράς: τι θέλει ο πολίτης να ακούσει αυτό του λένε.
Δεν υπάρχουν θεσμοί για την δημοκρατική οργάνωση των κομμάτων και οι βουλευταί αναγκάζονται για να επιβιώσουν να γίνονται κόλακες του εκάστοτε αρχηγού και υποχείρια της νομενκλατούρας και ολιγαρχίας που κυβερνά το κάθε κόμμα. Όλα τα κόμματα έχουν αφόρητη και εξουσιαστική δομή και ιεραρχία με μία απόλυτη αυθαίρετη κορυφή και αυθεντία, που δεν ανέχεται την άλλη φωνή και την κριτική.
Το κάθε κόμμα μικρό η μεγάλο αποβαίνει «σουλτανάτο» με αποτέλεσμα να έχει απόλυτο δίκιο ο πολύς Μουζέλης που είπε: «Το πολίτευμα της Ελλάδος είναι κομματοκρατία».

Ανώνυμος είπε...

Τρίτη, 09 -2- 2010
Πειραιώς Σεραφείμ "Το κάθε κόμμα μικρό η μεγάλο αποβαίνει «σουλτανάτο»"
(συνέχεια)
Η κατ’ επίφασιν δημοκρατία μας ουσιαστικά είναι η απολυταρχία του ενός ανδρός, του εκάστοτε αρχηγού του κυβερνώντος κόμματος, που επιβάλλει μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα, εφ’ όσον διορίζει και απολύει αυθαίρετα και κατά βούλησιν τα μέλη της Κυβερνήσεως, της εκτελεστικής εξουσίας, θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδος με απλή δήλωσή του τον εκλεγμένο αντιπρόσωπο του θεατού ελληνικού λαού και επιλέγει την κομματικά προσκείμενη διοίκηση της Δικαιοσύνης, που με την σειρά της δια του ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου διοικεί τη δικαστική λειτουργία με προαγωγές και μεταθέσεις, με προφανές αποτέλεσμα η περίφημος διάκρισις των εξουσιών του Μοντεσκιέ να μένει μόνο προς ακαδημαϊκή ενθύμηση.
Σε αυτή την τραγικότητα δεν υπάρχει ούτε αριστερή αντιπρόταση ούτε κοινωνικοκεντρική προοπτική και πολιτική πρόταση. Το βασικό κόμμα της αριστεράς έφθασε να δικαιώσει τον αιμοσταγή δικτάτορα Ιωσήφ Στάλιν και θέτοντας στα προς κατεδάφισιν μόνιμα και σταθερά, την αλήθεια του Θεού αυτοδιαλύει τις θαυμάσιες έννοιες της ισότητος, της αλληλεγγύης της κοινοκτημοσύνης, του ανθρωπισμού εφ’ όσον τους στερεί την μεταφυσική αναγωγή και δικαίωσή τους και θέλει να αγνοεί τον άτεγκτο παγκόσμιο νόμο: «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται» και γιατί όχι[...];
Φυσικά δεν ασχολούμεθα με τα δήθεν αριστερής υφής μορφώματα, προϊόντα του μάρκετινγκ της καπιταλιστικής μηχανής που στοχεύουν στην προαγωγή της ομογενοποίησης και του συγκρητιστικού αχταρμά προωθώντας τα σχέδια του Σιωνιστικού τέρατος για αποδόμηση της ιδιοπροσωπίας του λαού μας.

3 - Καλούνται λοιπόν τα κόμματα καθώς και όλοι οι πολίτες να επαναστατήσωμε ειρηνικά, αλλά σε αυτήν την κατάντια αλλάζοντας ο καθένας μας τον εαυτόν του, να κατασφαλίσουμε θεσμικά την λειτουργικότητα της αξιοκρατίας, να υποβάλλουμε κοινωνιοκεντρικές προτάσεις πολιτικής, να προωθήσουμε την κοινωνία των σχέσεων των ανθρώπων που δίνει χαρά ζωής, να περιστείλουμε την συνεχή επιθετικότητα για την διασφάλιση του εγώ που φέρνει μοναξιά και ερημιά, να αναβιώσουμε στην ελληνική μας γλώσσα το ήθος που στον Όμηρο σήμαινε ενδιαίτημα, κατοικία, τρόπο υπερβάσεως του ατομισμού.

Να αλλάξουμε με ριζοσπαστικές δομές τους θεσμούς και επί τέλους να πιέσωμε να αντιμετωπιστεί το σύμφωνο της δήθεν σταθερότητας που είναι όλο λανθασμένο και που πρέπει να ανατρέψει η χώρα μας μαζί με τις άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσουμε να υπερβούμε την λαίλαπα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που ενορχηστρώνει μαζί με όλες τις παραπάνω παραμέτρους το «εμφολεύον» στην μεγάλη υπερατλαντική χώρα Σιωνιστικό τέρας.[http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4246:--q-------lrq&catid=26:2009-12-18-08-38-40&Itemid=123]

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...