11/2/10

Οι αιμοδιψείς της Μέσης Ανατολής

Το Ισραήλ απειλεί και το Λίβανο εκτός από τη Συρία και το Ιράν

του Κώστα Μπετινάκη

Μόλις πριν δύο μέρες γράφαμε για τον «μπαμπούλα» της Μέσης Ανατολής. Έρχεται σήμερα ο πρωθυπουργός του Λιβάνου να μας δικαιώσει.
Διαβάζουμε λοιπόν στην ιστοσελίδα του BBC: «Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Saad Hariri, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις κλιμακούμενες απειλές του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή».
Ο κ. Χαρίρι δήλωσε στο BBC, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα παραβιάζουν τον λιβανέζικο εναέριο χώρο καθημερινά, και εκφράζει φόβους για την προοπτική ενός νέου πολέμου με το Ισραήλ. Κατηγόρησε ακόμα το Ισραήλ, ότι «κάνει μεγάλο λάθος να απειλεί ταυτόχρονα το Λίβανο και τη Συρία».
Το πιο σημαντικό που είπε Ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, είναι πως «Ο Λίβανος είναι ενωμένος και ότι η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των Χεσμπολά» –τους μαχητικούς μουσουλμάνους του Λιβάνου, που απέκρουσαν την ισραηλινή εισβολή το 2006 ντροπιάζοντας τους σιδερόφραχτους πραιτοριανούς της ισραηλινής κυβέρνησης.
Με τις δηλώσεις του ο Χαρίρι, ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει διχασμός στο Λίβανο. Θα αντισταθούμε στο Ισραήλ. Θα αντισταθούμε με όλο το λαό μας».
--------
Ο Dr. Norman Finkelstein στο Πανεπιστήμιο του Waterloo, απαντώντας σε φοιτήτρια, που με λυγμούς του "θύμισε" το "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ":
"Δεν θέλω να παίζω πια αυτό το παιχνίδι των κροκοδείλιων δακρύων..."
(Αποδοκιμασίες... και με δυσκολία συνεχίζει αφού ζητάει να τον αφήσουν να εξηγήσει τι θέλει να πει)
"Ο συχωρεμένος πατέρας μου ήταν στο Άπυσβιτς η συχωρεμένη μητέρα μου ήταν στο Μαϊντάνεκ, κάθε μέλος της οικογένειάς μου και από τις δύο πλευρές εξοντώθηκαν.
Δεν θα σιωπήσω εξ αιτίας αυτού να μιλάω για τα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστίνιων.
Δεν είναι περισσότερο ανείπωτο να χρησιμοποιούμε αυτό για να δικαιώνουμε τις αγριότητες των Ισραήλ εναντίον των Παλαιστίνιων.
Αν είχατε καρδιά, θα κλαίγατε για τους Παλαιστίνιους".
(Χειροκροτήματα)
http://www.informationclearinghouse.info/article24597.htm
--------
Μόνον όσοι θυμούνται τη νοοτροπία του χωροφύλακα, την αλήστου μνήμης εποχή της Καραμανλοκρατίας, μπορούν να εξηγήσουν τη στάση της πολεμοχαρούς ηγεσίας του Ισραήλ. Ο χωροφύλακας της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, ετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν (εδώ και πέντε χρόνια), δεν σταματάει τις απειλές εναντίον της Συρίας, αλλά προσπαθεί να τα βρει με τον έτερο εκλεκτό της Ουάσιγκτον στην περιοχή -την Τουρκία- που έχει σηκώσει δικό της μπαϊράκι, όταν κατάλαβε πως έχει αναβαθμιστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα).


Ισραηλινός υπουργός ανεβάζει το θερμόμετρο

Ο φαφλατάς υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Avigdor Lieberman προειδοποίησε προχτές, τον πρόεδρος της Συρίας Bashar al-Assad, για τα δεινά που θα υποστεί η Συρία, σε περίπτωση πολέμου με το Ισραήλ.

Μιλώντας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, κοντά στο Τελ Αβίβ, ο Λίμπερμαν είπε: «Νομίζω πως το μήνυμά μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον Άσαντ. Στον επόμενο πόλεμο, όχι μόνο θα χάσετε, αλλά εσεις κι η οικογένειά σας θα χάσετε το καθεστώς. Κανένας από σας δεν θα μείνει στην εξουσία, κανένας από την οικογένεια Άσαντ. Επειδή η μόνη αξία που έχει πραγματική σημασία για την οικογένεια Άσαντ, είναι να παραμένει στην εξουσία».

Σε μια προσπάθεια να καλμάρει την ατμόσφαιρα, ο βοηθός του Ισραηλινού πρωθυπουργού Nir Hefetz, είπε πως «ο κ. Νετανιάου είναι έτοιμος να πάει οπουδήποτε στον κόσμο, οποτεδήποτε για να αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Συρία, χωρίς προκαθορισμένους όρους». Ο Χεφέτζ πρόσθεσε πως το Ισραήλ δεν αποκλείει τη μεσολάβηση οποιουδήποτε «αμερόληπτου τρίτου μέρους» για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που περνούν δοκιμασία οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, η οποία είχε ξεκινήσει μεσολαβητική προσπάθεια μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών, που βρίσκονται ακόμα σε «εμπόλεμη κατάσταση». (New York Times)

# Δες και στυξ 28/01/2010:
Εξατμίζεται η τουρκο-ισραηλινή «στρατηγική συμμαχία»
(http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2647)

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Στις 27 Δεκεμβρίου 2008, το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεση εναντίον της Γάζας, με αποτέλεσμα το φονικότερο απολογισμό μιας ημέρας, στην 60χρονη διαμάχη ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.
Μέσα σε τρεις βδομάδες 1.417 Παλαιστίνιοι και 13 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο.. Κώστα μου...

και για τις σφαγές και για όλα...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ


αλλά δεν μου λες...

ξέρεις η δεν ξέρεις κάποια αγόρια που δραστηριοποιήθηκαν..στην Βοσνία εξυπηρετώντας Νεοταξικά Σχέδια..φιλοξενήθηκαν από κάτι τύπους- "θύματα" στην μαρτυρική Παλαιστίνη...και εκπαιδεύτηκαν εκεί;

Και να σε πάω και αλλού , κυρ Κώστα...

Είναι ή δεν είναι οι Ουαχαμπίτες (ρώτα τον Σπύρο για αυτούς αν δεν ξέρεις...) οι νταβάδες, προστάτες των Θυμάτων...ε;...γιατί δεν το λες ...στο να μην ξεχνάμε;

να μην ξεχνάμε ΌΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ..αλλά για τα άλλα να κλίνουμε τα μάτια;

Οι δε Aραβες, Κώστα, πως τους αποκαλούν τους Τουρκοκυπρίους στην Ισλαμική Διάσκεψη...ε Κώστα;...πως;
γιατί δεν το λες ...στο να μην ξεχνάμε;


Η σφαγή στο κρουαζερόπλοιο Κώστα .δουλειά των Ισραηλινών ...ε Κώστα; Προβοκάτσια ε;.Μόνο αυτοί..οι άλλοι ποτέ..jamais..είναι κύριοι ...το μακελειό..ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ...ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ.

Κώστα..η Αλήθεια είναι ο Στόχος χωρίς τα επίθετα "επιχορηγούμενη" - σε αυτό μπράβο σας - ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΒΟΛΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ..σε αυτό..εσείς ξέρετε...

Υ.Γ.
Και μια και είμαστε Έλληνες Κώστα να κάνουμε ντόμπρες ερωτήσεις μεταξύ μας..

Εσύ αν ήσουν Ισραηλινός τι θα έκανες;

Όπως και αν ήσουν Παλαιστίνιος..

Κάνε την μέσα σου αυτήν την
ερώτηση..και απάντησε σαν Ισραηλινός η Παλαιστίνιος αν μπορείς ..όχι σαν Έλληνας.

Θα δεχόσουν Κώστα την Ανατολική ή Δυτική Αθήνα μετά από πενήντα χρόνια να την μοιραστείς με τους Πακιστανούς; Το θεωρείς απίθανο;...Καλά..

Δεν τελειώνουμε με το Σύνδρομο του Βασιλάκη Καϊλα....αρκετά δεν τράβηξε..;

Μας έχει καταστρέψει αυτό σαν Έθνος, σαν Κοινωνία αγόρι μου..αυτή η αφελής αντίληψη του "καλού" και "κακού".

Δεν το έχεις νιώσει στο πετσί σου Κώστα..;ε...φίλε μου;

Καλό είναι πρώτα το καλό του Συνόλου, και εν προκειμένω..το Καλό της Πατρίδος μας και μετά βεβαίως το ατομικό καλό, του καθενός.

Σε αυτό το ζήτημα μία είναι ερώτηση...
ΤΙ ΜΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΩΣ ΕΘΝΟΣ, ΧΩΡΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ να συμβεί εκεί κάτω ΚΩΣΤΑ;

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ