9/2/10

Ο ψευταράκος και φασιστάκος Αλ. Τσίπρας

Είπε ψέματα (για μια ακόμα φορά) από το βήμα της Βουλής και παραπληροφόρησε, μιλώντας για βία και «κουκουλοφόρους» που «προσπάθησαν» χθές να διαλύσουν την εκδήλωση των ΑΛΕΒΙ(ζάτων) στην Παλιά Βουλή.

Η ΕΡΤ-4 του Κούλογλου, ( tvxs) έγραψε ότι «Ομάδα περίπου 30 ακροδεξιών, η οποία βρίσκονταν εξ αρχής -χωρίς να κάνει διακριτή την παρουσία της- μέσα στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, διέκοψε με απειλητική διάθεση εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Υπό το αμήχανο βλέμμα των παριστάμενων αστυνομικών, φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα και αποχώρησαν αφού απωθήθηκαν από αστυνομική διμοιρία που έφτασε στην αίθουσα. Δεν έγιναν συλλήψεις».

Κοινοί ακροατές οι «ακροδεξιοί» δηλαδή. Που δεν ξεχώριζαν από τους άλλους. Και που γιουχάισαν τον Αλεβιζάτο και το καθάρματα της Παρέας. Τα ρατσιστικά συνθήματα ήταν ένα.
«Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».Του ρατσιστικού ΠΑΣΟΚ.



Ομιλητές ήταν. Ο εργατοπατέρας και υπάλληλος του Νέο-ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παναγόπουλος, χαφιές της Νεας Τάξης, Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χρήστος Κυριαζής, ο συντονιστής του Φόρουμ Μεταναστών, Αχμέτ Μοαβία, και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρης Μπράτης. Εισηγήσεις κατέθεσαν και ο πρόεδρος της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του ανθρώπου, Κωστής Παπαϊωάννου και ο επίκουρος καθηγητής του Παντείου πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος.

ΥΓ.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκε και επιστολή της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Οι ρόλοι αντιστάφηκαν

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι γινόταν την περίοδο της Χούντας. Οι παλαιότεροι μας λένε για εισβολές της Αστυνομίας σε χώρους συζητήσεων, σταμπάρισμα απόψεων που παρέκλιναν, συλλήψεις λόγω πολιτικών φρονημάτων και δημοσιοποίηση μόνο της καθεστωτικής άποψης.

Με αφορμή το σημερινό περιστατικό στην Παλιά Βουλή και επειδή γνωρίζω το συφερτό που θα βγει να καταδικάσει και να γράφει για αυγά του φιδιού που σπάσανε και για ακροδεξιούς φασίστες της συμμορίας Χρυσής Αυγής (λες κι αυτοί δεν είναι κόμμα αναγνωρισμένο) θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις:

- Βλέποντας το πάνελ της εκδήλωσης διαπιστώνω με λύπη, πως οι διοργανωτές δεν είχαν σκοπό την δημιουργική συζήτηση πάνω στο θέμα της απόδοσης ιθαγένειας, καθώς όλοι τους ήταν υπέρ της απόδοσης ιθαγένειας. Η επιλογή των συμμετεχόντων ήταν πολύ ειδική καθώς ακόμη και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας (που δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο) κλήθηκε να μιλήσει επειδή είχε κάνει δηλώσεις υπέρ του Νομοσχεδίου!!!

- Οι άνθρωποι που διέκοψαν την εκδήλωση, ήταν προφανώς της άλλης άποψης και πήγαν για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους. Αντίθετα με άλλες περιπτώσεις, δεν φορούσαν ούτε κουκούλες ούτε άγγιξαν κάποιον πολίτη. Έτσι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι ήταν χούλιγκαν όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε παρόμοια περιστατικά, όπως αυτό που συνέβαινε την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη με αναρχικούς να πετάνε αμπούλες στην αίθουσα όπου διεξαγόταν συνέδριο για την βιομηχανία.

Εκεί δεν βρέθηκαν ΜΑΤ, ενώ οι αναρχικοί ματαίωσαν την εκδήλωση πετώντας αυτές τις αμπούλες. Καμία αναφορά καταδικασμού τον ακραίων από κανέναν του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

- Η εισβολή των ΜΑΤ στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής πρέπει να μας ανησυχήσει ιδιαίτερα!! Που ακούστηκε άλλοτε, δυνάμεις καταστολής να μπαίνουν και να απομακρύνουν βίαια πολίτες μέσα στο χώρο της Ελεύθερης Διακίνησης Ιδεών!


Κι όμως, εκείνη τη φορά δεν ήταν οι χουντικοί που έδιωχναν την αντίθετη άποψη των δημοκρατών και προοδευτικών. Αυτή τη φορά, η φασίζουσα διεθνιστική Αριστερά, κάλεσε τα όργανα της τάξης για να κλείσουν το στόμα των αγανακτισμένων πολιτών. Πλέον το κράτος είμαστε εμείς, λένε με στόμφο μεταξύ τους οι σοσιαλίζοντες.

- Το κοινό της εκδήλωσης αποτελούνταν κυρίως από "προοδευτικούς" στις ιδέες (όπως αυτοχαρακτηρίζονται) ανθρώπους. Παρόλα αυτά, όταν οι αγανακτισμένοι από τα λεγόμενα των διοργανωτών πολίτες φώναζαν τα ακραία συνθήματα: "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και τον "Εθνικό Ύμνο", βρέθηκαν άνθρωποι να φωνάξουν για φασισμό και να διώξουν ετσιθελικά τους αντιτιθέμενους.

Δεν γνωρίζω αν υπήρξε σύλληψη. Σίγουρα η προ εβδομάδων σύλληψη του δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε κάνει κι αυτός το λάθος να γράφει ακραία άρθρα κατά της καθεστωτικής άποψης, να είναι μόνο η αρχή της φίμωσης των αντίθετων ιδεών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον η άλλη πλευρά δεν μένει όπως χρόνια είχε συνηθίσει να μένει στη γωνία σιωπηλή, εκφράζοντας την συναίνεσή της και ανεχόμενη τα καμώματα της Αριστεράς, χάριν της εθνικής συμφιλιώσεως και της Συμφωνίας της Βάρκιζας.

Τόσο το σημερινό περιστατικό όσο και τα αμέσως προηγούμενα που σημαδεύουν την έναρξη της νέας θητείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δίνουν μόνο μια γεύση:

ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ!
http://gkaratheodoris.blogspot.com/2010/02/blog-post_4649.html

1 σχόλιο:

Πλούταρχος είπε...

Αγαπητέ Σπύρο,

ο κος. - γόνος μεγαλοεργολάβου -Τσίπρας, "ηγέτης" (τρομάρα του) της επιχορηγούμενης "Αριστεράς" της στριπτιτζούς και του γελοίου Μαργαρίτη, όταν ρωτήθηκε σχετικά, ισχυρίστηκε ότι ο John Meynard Keynes (5/6/1883 - 21/4/1946) ζει ακόμα ...! Μάλιστα συνεχίζοντας, ισχυρίστηκε ότι και ο John Kenneth Galbraith (15/10/1908 - 29/4/2006) εξακολουθεί να ζει και να συγγράφει! Όλα αυτά έχουν βέβαια παραμείνει μυστικά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Αυτά, προς το παρόν.

Υ.Γ. Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα συναντούσε άμεσα το σύντροφο Λέον Τρότσκυ στα Γραφεία της Κουμουνδούρου, ελέγχονται ως ανακριβείς!

Ο Σι Τζινπίνγκ πρότεινε στον φαλακροκαγκελάριο να πάψεινα κάνει τον καμπόσο

  Ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι υπέρ της σύγκλησης διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, στην ...